Постанова
від 16.03.2011 по справі 2а/0470/201/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2011 р. Справа № 2а/0470/201/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Горбалінського В.В.

при секретарі Кошлі А.О.

за участю:

представників позивача

представника відповідача 1

представника третьої особ и ОСОБА_3, ОСОБА_4

Ткаченко Г.І.

Корольова Д.О.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Об'єднання спі ввласників багатоквартирно го будинку (з вбудованим прим іщенням) "Космос" до Дніпропет ровського міського управлін ня ГУМВС України в Дніпропет ровській області про визнанн я дій незаконними та зобов`яз ання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

27.07.2009 року до Дніпропетр овського окружного адмініст ративного суду надійшла позо вна заява об' єднання співвл асників багатоквартирного б удинку (з вбудованим приміще нням) «Космос» до Дніпропетр овського міського управлінн я Головного управління Мініс терства внутрішніх справ Укр аїни в Дніпропетровській обл асті про визнання недійсним дозвіл № 003 на виготовлення ду бліката печатки об' єднання співвласників багатокварти рного будинку (з вбудованим п риміщенням) «Космос», видани й Кіровським районним відділ ом Дніпропетровського міськ ого управління Головного упр авління Міністерства внутрі шніх справ України в Дніпроп етровській області 11.01.2007 року; з обов' язання Дніпропетровс ьке міське управління Головн ого управління Міністерства внутрішніх справ України в Д ніпропетровській області ус унути перешкоди в господарсь кій діяльності об' єднання с піввласників багатоквартир ного будинку (з вбудованим пр иміщенням) «Космос» шляхом: о голошення в друкованому орга ні про недійсність дублікату печатки об' єднання співвла сників багатоквартирного бу динку (з вбудованим приміщен ням) «Космос», знищення дублі кат печатки об' єднання спів власників багатоквартирног о будинку (з вбудованим примі щенням) «Космос», виготовлен ому по незаконному дозволу № 003 Кіровського районного відд ілу Дніпропетровського місь кого управління Головного уп равління Міністерства внутр ішніх справ України в Дніпро петровській області 11.01.2007 року ; зобов' язання Дніпропетров ське міське управління Голов ного управління Міністерств а внутрішніх справ України в Дніпропетровській області в идати об' єднанню співвласн иків багатоквартирного буди нку (з вбудованим приміщення м) «Космос» Акт про знищен ня дублікату печатки об' єдн ання співвласників багатокв артирного будинку (з вбудова ним приміщенням) «Космос», ви готовленому по незаконно вид аному Кіровським районним ві дділом Дніпропетровського м іського управління Головног о управління Міністерства вн утрішніх справ України в Дні пропетровській області 11.01.2007 р оку дозволу № 003; зобов' язанн я відповідача, з метою забезп ечення позовних вимог, вжити заходів по недопущенню вико ристання дублікату печатки о б' єднання співвласників ба гатоквартирного будинку (з в будованим приміщенням) «Косм ос».

В обґрунтування позовної з аяви позивач зазначив, що Кір овським РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області при збереженні оригіналу пе чатки ОСББ (з вбудованим прим іщенням) «Космос», у порушенн я п. 3.1.13 Інструкції «Про порядо к видачі міністерствам та ін шим центральним органам вико навчої влади, підприємствам, установам, організаціям, гос подарським об' єднанням та г ромадянам дозволів на право відкриття та функціонування штемпельно-граверних майсте рень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок вида чі дозволів на оформлення за мовлень на виготовлення печа ток і штампів», затвердженої наказом МВС України від 11.01.1999 р оку № 17, зареєстрованого в Мін істерстві юстиції України 28.04 .1999 року за № 264/3557, 11.01.2007 року, видано дозвіл на виготовлення друг ої печатки ОСББ (з вбудованим приміщенням) «Космос» у вигл яді дублікату.

Зазначений дозвіл співроб ітники Кіровського РВ видали в період розгляду в Кіровськ ому районному суді м. Дніпроп етровська суперечки про прав о володіння оригіналом печат ки ОСМД «Космос» з 09.08.2006 року по 05.03.2007 року.

Факт, що дозвіл на виготовле ння дублікату печатки ОСББ (з вбудованим приміщенням) «Ко смос» видано з порушенням Ін струкції, підтверджується ма теріалами службового розслі дування, проведеного Управлі нням громадської безпеки УМВ С України в Дніпропетровські й області, Управлінням внутр ішньої безпеки МВС України в Дніпропетровській області.

Ухвалами від 10.12.2009 року та від 03.02.2011 року до участі в розгляді справи залучено відповідно Кіровський районний відділ Д ніпропетровського міського управління Головного управл іння Міністерства внутрішні х справ України в Дніпропетр овській області в якості дру гого відповідача та ОСОБА_7 в якості третьої особи на с тороні відповідача, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору.

Дніпропетровське міське у правління Головного управлі ння Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетро вській області надало до суд у заперечення, в якому зазнач ило, що позов не підлягає задо воленню, оскільки ОСОБА_7 були надані до Кіровського Р В всі необхідні для видачі ду блікату печатки документи, І нструкція про порядок видачі міністерствам та іншим цент ральним органам виконавчої в лади, підприємствам, установ ам, організаціям, господарсь ким об' єднанням та громадян ам дозволів на право відкрит тя та функціонування штемпел ьно-граверних майстерень, ви готовлення печаток і штампів , а також порядок видачі дозво лів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і шт ампів, затверджена наказом М ВС України від 11.01.1999 року № 17, не м істить положень про розміщен ня в печатному органі відомо стей про визнання дозволу не дійсним та видачу акту про зн ищення печатки, та вилучення печаток та штампів може бути здійснено міліцією, відпові дно до Закону України «Про мі ліцію» та Кримінально-процес уального кодексу України, ли ше за дорученням слідчих орг анів при порушенні криміналь ної справи.

Представники позивача в су дові засідання з' являлися, позовні вимоги підтримували в повному обсязі.

Представник відповідача 1 в судові засідання з' являвся , просив в задоволенні позову відмовити та крім обставин, з азначених у запереченні, пов ідомив, що службове розсліду вання, проведене Управлінням громадської безпеки УМВС Ук раїни в Дніпропетровській об ласті та Управлінням внутріш ньої безпеки МВС України в Дн іпропетровській області не м оже бути підтвердженням факт у незаконності видачі дозвол у, так як в ньому зафіксовано л ише факт порушення обліково- реєстраційної дисципліни.

Представник відповідача 2 в судовому засіданні проти по зову заперечував та зазначив , що ОСОБА_7 було надано всі необхідні документи для вид ачі дозволу на виготовлення дублікату печатки, а перевір кою було встановлено, що є пор ушення лише обліково-реєстра ційної дисципліни, за що було притягнуто до відповідально сті працівника дозвільної си стеми.

Представник третьої особи в судове засідання з' явивс я та проти задоволення позов у заперечував, оскільки вимо ги є безпідставними та необґ рунтованими.

Суд, заслухавши пояснення о сіб, що беруть участь у справі , розглянувши письмові доказ и, що містяться у справі, встан овив.

28.02.1998 року виконкомом Кіровсь кої районної ради м. Дніпропе тровська за юридичною адресо ю: м. Дніпропетровськ, вул. Вак уленчука, 3 було зареєстрован о об' єднання співвласників багатоквартирного будинку ( з вбудованим приміщенням) «К осмос» (далі - ОСББ «Космос» ), ідентифікаційний код 23067998.

Відповідно до протоколу за гальних зборів членів ОСББ « Космос» від 25.12.2004 року та проток олу засідання правління об' єднання від 25.12.2004 року ОСОБА_3 було обрано головою правлі ння строком на 5 років, тобто д о 25.12.2009 року. Заступником голови правління обрано ОСОБА_4

06.10.2005 року прокуратурою Кіров ського району м. Дніпропетро вська у відношенні ОСОБА_3 була порушена кримінальна с права № 65059069 за ознаками злочин у, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК Укр аїни «Одержання хабара у вел икому розмірі або службовою особою, яка займає відповіда льне становище, або за попере дньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вима ганням хабара», у зв' язку з ч им 29.11.2005 року постановою слідчо го ОСОБА_3 була відстороне на від виконання обов' язків голови правління ОСББ «Косм ос».

03.04.2006 року на адресу прокурор а Кіровського району м. Дніпр опетровська за підписом ОС ОБА_7, як голови правління ОС ББ «Космос», надано заяву щод о сприяння в отриманні нової печатки об' єднання, у зв' я зку з не передачею ОСОБА_3 та членами правління печатк и та документації. Зазначена заява 05.04.2006 року направлена за належністю до Кіровського РВ ДМУ УМВС України в Дніпропет ровській області.

07.04.2006 року в рекламно-інформа ційній газеті «Телемост» № 13 ( 216) опубліковано оголошення пр о вважати недійсним утрачену печатку об' єднання співвла сників багатоквартирного бу динку (з вбудованими приміще ннями) «Космос», інд. код 23067998.

03.05.2006 року на адресу начальни ка Кіровського РВ від ОСББ «К осмос» за підписом ОСОБА_3 направлено запит про підтве рдження факту анулювання печ атки ОСББ «Космос», на який 05.05. 2006 року було надано відповідь про відсутність звернення О СББ «Космос» в дозвільну сис тему щодо анулювання печатки .

12.05.2006 року в рекламно-інформа ційній газеті «Телемост» № 18 ( 221) опубліковано оголошення пр о вважати недійсним оголошен ня про втрату та визнання нед ійсною печатки ОСББ «Космос» , надрукованого в газеті № 13 (216) в ід 07.04.2006 року.

09.09.2006 року Кіровським районни м судом м. Дніпропетровська в ідкрито провадження у справі № 2-2104/06 за позовом ОСББ «Космос» до ОСОБА_4, ОСОБА_8 про в становлення факту, що має юри дичне значення, витребування майна ОСББ «Космос» з чужого володіння.

26.12.2006 року в газеті «Аviso» Дніпр опетровськ № 50 від 26.12.2006 року над руковано оголошення про вваж ати недійсним утрачену печат ку об' єднання співвласникі в багатоквартирного будинку (з вбудованими приміщеннями ) «Космос», інд. код 23067998.

11.01.2007 року до Кіровського РВ з вернувся ОСОБА_7 з заявою про те, що ОСОБА_3 всіляко у хиляється від передачі новом у голові правління документа ції, печаток та штампів об' є днання, а також просить видат и дозвіл на виготовлення нов ої печатки. До заяви були дода ні наступні документи:

- газета «Аviso» Дніпропетровс ьк № 50 від 26.12.2006 року з об' явою п ро визнання недійсною втраче ну печатку ОСББ «Космос»;

- ескіз дублікату печатки у 2 примірниках, затверджені ОСОБА_7;

- нотаріально засвідчена ко пія свідоцтва про державну р еєстрацію ОСББ «Космос»;

- копія довідки № 1266 про включ ення ОСББ «Космос» до Єдиног о державного реєстру підприє мств та організацій України, видану 15.05.2006 року головним упра вління статистики у Дніпропе тровській області, згідно як ої керівником об' єднання яв ляється ОСОБА_7;

- копія постанови прокурату ри Кіровського району м. Дніп ропетровська про відстороне ння ОСОБА_3 від виконання обов' язків голови правлінн я ОСББ «Космос»;

- копія протоколу позачерго вих загальних зборів об' єдн ання від 12.02.2006 року, на яких було відізвано усіх раніше вибра них членів правління та обра но новий склад правління;

- копія протоколу засідання членів правління ОСББ «Косм ос» від 13.02.2006 року, на якому ОС ОБА_7 було обрано головою пр авління;

- квитанція про сплату послу г дозвільної системи.

20.02.2007 року управлінням МВС Ук раїни в Дніпропетровській об ласті складено та затверджен о висновок за результатами р озгляду заяви голови ОСББ «К осмос» ОСОБА_3 на дії Кіро вського РВ Дніпропетровсько го МУ щодо видачі дозволу на в иготовлення дублікату печат ки об' єднання, яким встанов лено, що інформація, викладен а в заяві ОСОБА_3, підтверд илася, керівництвом Кіровськ ого РВ та працівником дозвіл ьної системи Кіровського РВ при видачі дозволу № 003 на виго товлення дублікату печатки О СББ «Космос» допущено невико нання наказів МВС України ві д 04.10.2003 року № 1155, від 14.04.2004 року № 400, ві д 10.10.2004 року № 1177 та від 11.01.1999 року № 17 , що виразилися у порушеннях о бліково-реєстраційної дисци пліни, роботи зі зверненнями громадян і порядку видачі до зволу на виготовлення печато к та штампів.

Наказом управління МВС Укр аїни в Дніпропетровській обл асті від 22.02.2007 року № 118 за невико нання наказів МВС України ві д 04.10.2003 року № 1155, від 14.04.2004 року № 400, ві д 10.10.2004 року № 1177 та від 11.01.1999 року № 17 , що виразилися у порушеннях о бліково-реєстраційної дисци пліни, роботи зі зверненнями громадян і порядку видачі до зволу на виготовлення печато к та штампів, начальника Кіро вського РВ Дніпропетровсько го МУ майора міліції ОСОБА_ 6 попереджено про неповну п осадову відповідність.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодекс у адміністративного судочин ства України завданням адмін істративного судочинства є з ахист прав, свобод та інтерес ів фізичних осіб, прав та інте ресів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів д ержавної влади, органів місц евого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, і нших суб'єктів при здійсненн і ними владних управлінських функцій на основі законодав ства, в тому числі на виконанн я делегованих повноважень, ш ляхом справедливого, неупере дженого та своєчасного розгл яду адміністративних справ.

Частиною 3 цієї статті перед бачено, що у справах щодо оска рження рішень, дій чи бездіял ьності суб'єктів владних пов новажень адміністративні су ди, в тому числі, перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони на п ідставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Ко нституцією та законами Украї ни, з використанням повноваж ення з метою, з якою це повнова ження надано та обґрунтовано , тобто з урахуванням усіх обс тавин, що мають значення для п рийняття рішення (вчинення д ії).

Вирішуючи спір по суті, відп овідно до ст. 159 КАС України, суд приймає рішення, яке повинно бути законним і обґрунтован им. Законним є рішення, ухвале не судом відповідно до норм м атеріального права при дотри манні норм процесуального пр ава, а обґрунтованим - ухвал ене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обстави н в адміністративній справі, підтверджених тими доказами , які були досліджені в судово му засіданні.

Згідно ст. 70 КАС України дока зи у справі повинні бути нале жними і допустимими. Належни ми є докази, які містять інфор мацію щодо предмету доказува ння. Суд не бере до розгляду до кази, які не стосуються предм ету доказування. Сторони маю ть право обґрунтовувати нале жність конкретного доказу дл я підтвердження їхніх вимог або заперечень. Докази, одерж ані з порушенням закону, судо м при вирішенні справи не бер уться до уваги.

Таким чином, суд, розглядаюч и справу, повинен перевірити чи прийняте рішення суб' єк том владних повноважень (в да ному випадку Дніпропетровсь ке міське управління Головно го управління Міністерства в нутрішніх справ України в Дн іпропетровській області, Кір овський районний відділ Дніп ропетровського міського упр авління Головного управлінн я Міністерства внутрішніх сп рав України в Дніпропетровсь кій області) на підставі, у меж ах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, повно і все бічно з' ясувати всі обстави ни у справі та здійснити анал із всіх наданих суду доказів , перевіривши, чи стосуються в они предмету спору, та якщо ні - не прийняти їх до уваги.

Так, порядок видачі, продовж ення й припинення дії та анул ювання дозволів на відкриття та функціонування штемпельн о-граверних майстерень, виго товлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозвол ів на оформлення замовлень н а виготовлення печаток і шта мпів визначені Інструкцією п ро порядок видачі міністерст вам та іншим центральним орг анам виконавчої влади, підпр иємствам, установам, організ аціям, господарським об'єдна нням та громадянам дозволів на право відкриття та функці онування штемпельно-граверн их майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також пор ядок видачі дозволів на офор млення замовлень на виготовл ення печаток і штампів, та зат вердження Умов і правил пров адження діяльності з відкрит тя та функціонування штемпел ьно-граверних майстерень, ви готовлення печаток і штампів , затвердженою наказом МВС Ук раїни від 11.01.1999 року № 17.

Відповідно до пункту 3.1.3. Інс трукції для одержання дозвол у на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штам пів керівники підприємств, у станов, організацій, господа рських об'єднань, суб'єктів пі дприємництва, об'єднань гром адян, зареєстрованих в Украї ні, інших організаційних фор м підприємництва, підприємці -громадяни тощо, подають в орг ани внутрішніх справ заяву, д е вказують:

а) кількість печаток та штам пів, які передбачається виго товити;

б) уперше чи ні виготовляють ся печатки та штампи (при виго товленні печаток не вперше з азначається підстава їх виго товлення);

в) місцезнаходження;

г) особа, відповідальна за о тримання дозволу на виготовл ення печаток і штампів, її прі звище, ім'я, по батькові, паспо ртні дані;

ґ) прізвище, ім'я, по батькові , паспортні дані керівника аб о уповноваженої ним особи, що подає клопотання до органу в нутрішніх справ, з якого часу в займаній посаді;

д) про перереєстрацію особи (у разі такої), отримання дубл іката свідоцтва про реєстрац ію та з чим це пов'язано, існув ання непорозумінь щодо корис тування печатками і штампами (несвоєчасна передача від од ного керівника іншому, розгл яд справ щодо користування п ечатками в судових інстанція х тощо). У разі відсутності так их даних це також відображає ться в заяві.

Повноваження керівника юр идичної особи засвідчуються довідкою з Єдиного державно го реєстру підприємств та ор ганізацій України.

Пунктом 3.1.12. Інструкції пере дбачено, що у разі крадіжки, вт рати печаток чи штампів кері вники підприємств, установ і організацій, господарських об'єднань або громадяни зобо в'язані вжити заходів задля ї х розшуку, а також негайно пов ідомити про це органи внутрі шніх справ. Дозвіл на оформле ння замовлень на виготовленн я печаток і штампів замість в икрадених, загублених видаєт ься на загальних підставах п ісля подання заяви про краді жку, втрату, а також після опуб лікування в пресі повідомлен ня про недійсність викрадени х, загублених печаток і штамп ів. Печатки і штампи, виготовл ені замість викрадених, втра чених, повинні мати у відбитк у літеру "Д" (дублікат).

Як вбачається з матеріалів справи заява на одержанні до зволу від 11.01.2007 року не містить всіх, передбачених Інструкці єю обов' язкових даних, а сам е - не зазначено з чим пов'яза но отримання дубліката та іс нування непорозумінь щодо ко ристування печатками і штамп ами (несвоєчасна передача ві д одного керівника іншому, ро згляд справ щодо користуванн я печатками в судових інстан ціях тощо).

Під час судового засідання було встановлено та додатко во підтверджено висновком УМ ВС України в Дніпропетровськ ій області від 20.02.2007 року, що О СОБА_7 не звертався до орган ів внутрішніх справ з заявою про втрату печатки ОСББ «Кос мос». Більш того, висновком УМ ВС України в Дніпропетровськ ій області від 20.02.2007 року встано влено, що старший інспектор д озвільної системи Кіровсько го РВ ОСОБА_10 знав про наяв ність у ОСОБА_3 печатки ОС ББ «Космос» та про існування непорозумінь щодо легітимно сті новообраного правління о б' єднання та його голови, ос кільки питання видачі дозвол у на виготовлення дублікату печатки неодноразово виника ли протягом року.

Таким чином, відповідачем 2 допущено порушення пункту 3.1.1 2 Інструкції в частині видачі дозволу на оформлення замов лень на виготовлення печатки без подання заяви про крадіж ку, втрату.

Зазначений висновок щодо н еправомірності видачі дозво лу на виготовлення печатки О СББ «Космос» також кореспонд ується з положеннями пункту 3.2.6 Інструкції, відповідно до я кого підприємства, установи, організації, господарські о б'єднання, суб'єкти підприємн ицької діяльності, об'єднанн я громадян, суб'єкти господар ювання однієї з інших органі заційних форм підприємництв а можуть мати тільки по одном у примірнику основної каучук ової або металевої печатки.

Оскільки, працівникам дозв ільної системи Кіровського Р В було достеменно відомо про те, що печатка ОСББ «Космос» н е загублена та не втрачена, су д вважає, що дії Кіровського р айонного відділу Дніпропетр овського міського управлінн я Головного управління Мініс терства внутрішніх справ Укр аїни в Дніпропетровській обл асті щодо видачі 11.01.2007 року дозв олу № 003 на виготовлення дублі ката печатки об' єднання спі ввласників багатоквартирно го будинку (з вбудованим прим іщенням) «Космос» були проти правними.

Згідно ст. 162 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни при вирішенні справи по с уті суд може задовольнити ад міністративний позов повніс тю або частково чи відмовити в його задоволенні повністю або частково.

У разі задоволення адмініс тративного позову суд може п рийняти постанову, в тому чис лі, про визнання протиправни м рішення суб' єкта владних повноважень чи окремих його положень, дій чи бездіяльнос ті і про скасування або визна ння нечинним рішення чи окре мих його положень із зазначе нням способу його здійснення . Суд може прийняти іншу поста нову, яка б гарантувала дотри мання і захист прав, свобод, ін тересів людини і громадянина , інших суб' єктів у сфері пуб лічно-правових відносин від порушень з боку суб' єктів в ладних повноважень.

Статтею 11 зазначеного Кодек су встановлено, що суд розгля дає адміністративні справи н е інакше як за позовною заяво ю, поданою відповідно до цьог о Кодексу, і не може виходити з а межі позовних вимог. Суд мож е вийти за межі позовних вимо г тільки в разі, якщо це необхі дно для повного захисту прав , свобод та інтересів сторін ч и третіх осіб, про захист яких вони просять.

Виходячи зі змісту позовно ї заяви та характеру спірних правовідносин, суд, керуючис ь положеннями статей 11 та 162 КАС України, вважає за необхідне визнати протиправними дії К іровського районного відділ у Дніпропетровського місько го управління Головного упра вління Міністерства внутріш ніх справ України в Дніпропе тровській області щодо видач і 11.01.2007 року дозволу № 003 на вигот овлення дубліката печатки об ' єднання співвласників баг атоквартирного будинку (з вб удованим приміщенням) «Космо с» та скасувати зазначений д озвіл.

Щодо зобов' язання відпов ідачів оголосити в друковано му органі про недійсність ду блікату печатки, її знищення та видачі акту про знищення с уд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 5 Кодексу а дміністративного судочинст ва України адміністративне с удочинство здійснюється від повідно до Конституції Украї ни, цього Кодексу та міжнарод них договорів, згода на обов'я зковість яких надана Верховн ою Радою України. Провадженн я в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинен ня окремої процесуальної дії , розгляду і вирішення справи .

Статтею 9 Кодексу визначено , що суд при вирішенні справи к ерується принципом законнос ті, відповідно до якого суд ви рішує справи відповідно до К онституції та законів Україн и, а також міжнародних догово рів, згода на обов'язковість я ких надана Верховною Радою У країни та суд застосовує інш і нормативно-правові акти, пр ийняті відповідним органом н а підставі, у межах повноваже нь та у спосіб, передбачені Ко нституцією та законами Украї ни.

Порядок знищення печаток і штампів визначався розділом 3.4 Інструкцією про порядок ви дачі міністерствам та іншим центральним органам виконав чої влади, підприємствам, уст ановам, організаціям, господ арським об'єднанням та грома дянам дозволів на право відк риття та функціонування штем пельно-граверних майстерень , виготовлення печаток і штам пів, а також порядок видачі до зволів на оформлення замовле нь на виготовлення печаток і штампів, та затвердження Умо в і правил провадження діяль ності з відкриття та функціо нування штемпельно-граверни х майстерень, виготовлення п ечаток і штампів, затверджен ою наказом МВС України від 11.01.1 999 року № 17.

Наказом МВС України від 11.01.2011 року № 5, зареєстрованого в Мі ністерстві юстиції України 0 9.02.2011 року за № 158/18896, визнано таким , що втратив чинність наказ МВ С від 11.01.1999 року № 17.

Таким чином, наразі відсутн і нормативно-правові акти, як і б визначали порядок та умов и знищення печаток і штампів , а також коло органів, до комп етенції яких це відноситься.

Стаття 19 Конституції Україн и зобов' язує органи державн ої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи діяти лише на підставі , в межах повноважень та у спос іб, що передбачені Конституц ією та законами України. Оскі льки діючим законодавством н е передбачено компетенції та обов' язку органів внутрішн іх справ здійснювати дії, заз начені в позовній заяві, суд в важає зазначені вимоги не об ґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158-163, 167, 186, 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов об' єднання співвласників б агатоквартирного будинку (з вбудованим приміщенням) «Кос мос» до Дніпропетровського м іського управління Головног о управління Міністерства вн утрішніх справ України в Дні пропетровській області, Кіро вського районного відділу Дн іпропетровського міського у правління Головного управлі ння Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетро вській області, третя особа н а стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог н а предмет спору, ОСОБА_7 - задовольнити частково.

Визнати протиправними дії Кіровського районного відді лу Дніпропетровського міськ ого управління Головного упр авління Міністерства внутрі шніх справ України в Дніпроп етровській області щодо вида чі 11.01.2007 року дозволу № 003 на виго товлення дубліката печатки о б' єднання співвласників ба гатоквартирного будинку (з в будованим приміщенням) «Косм ос».

Скасувати дозвіл № 003 на виго товлення дубліката печатки о б' єднання співвласників ба гатоквартирного будинку (з в будованим приміщенням) «Косм ос», виданий Кіровським райо нним відділом Дніпропетровс ького міського управління Го ловного управління Міністер ства внутрішніх справ Україн и в Дніпропетровській област і 11.01.2007 року.

В решті позовних вимог відм овити.

Постанова суду наби рає законної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністрати вного судочинства України та може бути оскаржена в порядк у та у строки, встановлені ст.1 86 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст постанови ск ладений 04.03.2011 року

Суддя

В.В. Горбалінський

Дата ухвалення рішення16.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14323117
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/201/11

Ухвала від 13.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Постанова від 16.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні