Постанова
від 02.03.2011 по справі 0670/1052/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/1052/11  

категорія  10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Липи В.А.,

при секретарі -       Мельник К.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира  до   Комунального підприємства "Агромолтранс" Житомирської обласної ради     про  стягнення 5263.28 грн.,-

встановив:

У лютому 2011 року Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира звернулося до суду з адміністративним позовом до комунального підприємства "Агромолтранс" Житомирської обласної ради. Просило стягнути з відповідача заборгованість, яка виникла за грудень 2010 року по сплаті недоїмки із страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 5263  грн. 28  коп.

Представник позивача в  судовому засіданні позовні вимоги підтримав та просив задовольнити  у повному обсязі з підстав викладених у позовній заяві.

Представник відповідача до суду не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлений вчасно та належним чином. Про причини неявки до суду не повідомив.

Заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши матеріали адміністративної справи,  суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних  підстав.

Встановлено, що  комунальне підприємство "Агромолтранс" Житомирської обласної ради зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира, ЄДРПОУ 33649777.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (далі Закон), відповідач є страхувальником і відповідно платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Згідно із статтею 18 Закону, страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.  

Частина 6 ст. 20 зазначеного Закону передбачає, що страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Згідно  із таблицею нарахувань внесків на  загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за грудень 2010 року, складеними самим відповідачем, комунальне підприємство "Агромолтранс" Житомирської обласної ради станом на 01.03.2011 року  має заборгованість перед Управлінням Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира по сплаті страхових внесків на суму 5263 грн. 28 коп. Докази про погашення заборгованості на час розгляду справи відповідачем не надані.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування” (в редакції чинній на момент виникнення спірних правовідносин),  ст.ст. 158-163, 186,  254 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд, -  

     

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути із комунального підприємства "Агромолтранс" Житомирської обласної ради на користь Управління Пенсійного фонду України в Богунському  районі м. Житомира 5263  грн. 28 коп. заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за грудень 2010  року.       

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня  отримання копії постанови.

 Головуючий суддя:                                                                                В.А. Липа

  

          

Дата ухвалення рішення02.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14330098
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/1052/11

Постанова від 02.03.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні