Постанова
від 15.03.2011 по справі 2а-0770/417/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-0770/417/11

рядок статзвіту - 8.1.5

код - 01

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2011 року 10 год. 30 хв. м. Ужгород

Закарпатський окружний а дміністративний суд в скл аді:

головуючого - судді Андрі йцьо В.Д.

при секретарі судового зас ідання - Повханич Г.П.

за участю:

представника позивача - Ліуша Б.Б. (довіреність № 4788/10-0 12 від 18 жовтня 2010 року)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Ужгороді адміністрати вну справу за позовною заяво ю Ужгородської міжрайонно ї державної податкової інспе кції в Закарпатській області до Приватного підприєм ства "Богдан" про стягне ння заборгованості в сумі 3 400, 0 0 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Ужгородс ька міжрайонна державна пода ткова інспекція в Закарпатсь кій області звернулася до За карпатського окружного адмі ністративного суду з позовно ю заявою до Приватного підпр иємства "Богдан" про стягненн я заборгованості в сумі 3 400, 00 гр н., мотивуючи тим, що останній будучи зареєстрованим плат ником податків та зборів, не в иконує взяті на себе обов' я зки щодо сплати таких, внаслі док чого в неї і виникла вищез азначена заборгованість.

В судовому засіданні представник позивача позов ні вимоги з обставин викладе них у позовній заяві підтрим ав та просив суд задовольнит и позов, стягнувши з відповід ача вищевказану заборгован ість.

Відповідач заперечен ь на адміністративний позов не подав, у судове засідання н е з'явилася повторно, про прич ини неприбуття суд не повідо мив, хоча належним чином пові домлялася про дату, час і місц е судового розгляду за адрес ою, вказаною у позовній заяві .

За таких обставин суд вважає за можливе розглянут и справу без участі відповід ача на підставі наявних в ній доказів.

Заслухавши у відкрит ому судовому засіданні поясн ення представника позивача, дослідивши подані суду пись мові докази, оцінивши їх за св оїм внутрішнім переконанням , що ґрунтується на всебічном у, повному і об'єктивному розг ляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупно сті, суд приходить до наступн ого висновку.

Матеріали справи вст ановлено, що приватне підпри ємство "Богдан" взято на облік в Ужгородській міжрайонні д ержавній податковій інспекц ії Закарпатської області, що підтверджується довідкою № 93/29-00 від 12 червня 2000 року (а.с. 9).

26 березня 2010 року голов ним державним податковим ін спектором відділу оподатку вання юридичних осіб Ужгород ської міжрайонної державної податкової інспекції закарп атської області складено ак т № 3/15-1 (а.с. 18) на предмет поруше ння терміну подачі (неподанн я) звітності приватним підпр иємством "Богдан" та встановл ено порушення вимог Указу Пр езидента України "Про спроще ну систему оподаткування, об ліку та звітності суб'єктів м алого підприємництва" та Зак ону України "Про порядок пога шення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и".

На підставі вищевказ аного акту перевірки Ужгоро дською міжрайонною державно ю податковою інспекцією Зака рпатської області винесено податкове повідомлення - ріш ення від 14 травня 2010 року № 0001551501/0, з агальна сума податкового зо бов'язання відповідно до яко го складає 170, 00 грн. та податков е повідомлення - рішення від 14 травня 2010 року за № 0001541501/0, загаль на сума податкового зобов'яз ання відповідно до якого за п латежем податок на прибуток приватних підприємств скла дає 3230,00 грн. (а.с. 15).

Податкові повідомле ння - рішення від 14 травня 2010 ро ку за № 0001541501/0 про визначення под аткового зобов'язання з пода тку на прибуток в розмірі 3230, 00 грн. та № 0001551501/0 про визначення по даткового зобов'язання за пл атежем єдиний податок на під приємницьку діяльність з юри дичних осіб на суму 170, 00 грн. нап равлялося відповідачу реком ендованим листом з повідомл енням про вручення, однак лис ти повернулися з відміткою в ідділу поштового зв'язку "за закінченням терміну зберіга ння".

У відповідності до ст . 6 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами" (у редакції чинній на мо мент виникнення спірних прав овідносин) та Порядку направ лення органами державної под аткової служби України пода ткових повідомлень платника м податків та рішень про заст осування штрафних санкцій ви щевказане податкове повідом лення - рішення було розміщен о на дошці податкових оголош ень, про що свідчить акт від 24 червня 2010 року (а.с. 17).

Вищевказані податко ві повідомлення - рішення від повідачем не оскаржувалося ні в адміністративному, ні в с удовому порядку, а отже такі у відповідності до ст. 5 Закону України "Про порядок погашен ня зобов'язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами" є узгодженими.

Згідно з вимогами пп . 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 Закону України "Про п орядок погашення зобов'язан ь платників податків перед б юджетами та державними цільо вими фондами" узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податкі в у визначені Законом строки , визнається сумою податково го боргу платника податків.

Ужгородською міжрай онною державною податковою і нспекцією Закарпатської обл асті, у відповідності до пп. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону України "Про по рядок погашення зобов'язань платників податків перед бюд жетами та державними цільови ми фондами" на адресу відпові дача було направлено податк ові вимоги № 1/177 від 30 липня 2010 рок у та № 2/320 від 25 листопада 2010 року. Дані листи повернулися на а дресу інспекції з відміткою "за закінченням терміну збер ігання".

У зв'язку з неможливіс тю вручити податкові вимоги № 1/177 від 30 липня 2010 року та № 2/320 від 25 листопада 2010 року Ужгородсь кою міжрайонною державною по датковою інспекцією Закарпа тської області відповідно п п. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону України "Про порядок погашення зобов'яза нь платників податків перед бюджетами та державними ціль овими фондами" такі були розм іщені на дошці податкових по відомлень - рішень, що підтвер джено актами від 22 жовтня 2010 ро ку та від 04 січня 2011 року) про ро зміщення податкових вимог н а дошці податкових повідомл ень.

Відповідно до ст. 16 Под аткового кодексу України, од ним із обов'язків є обов'язок сплачувати податки і збори в строки та у розмірах, встано влених цим Кодексом та закон ами з питань митної справи.

У відповідності до пп . 20.1.28 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодекс у України органи державної п одаткової служби мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні ) санкції, стягувати до бюдже тів та державних цільових фо ндів суми грошових зобов'яза нь та/або податкового боргу у випадках, порядку, та розмірі , встановлених Кодексом, стяг увати суми простроченої заб оргованості суб'єкта господа рювання перед державою (Авто номною Республікою Крим чи т ериторіальною громадою міст а) за кредитом (позикою), залуч еним державною (Автономною Р еспублікою Крим чи територіа льною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в порядку визначеному цим Ко дексом.

Відповідно до п. 102.4 ст. 1 02 Податкового кодексу Україн и, у разі якщо грошове зобов'я зання нараховане контролюю чим органом до закінчення ст року давності визначеного у п. 102.1 цієї статті, податковий б орг, що виник у зв'язку із відм овою у самостійному погашенн і такого грошового зобов'яз ання, може бути стягнутий про тягом наступних 1095 календарни х днів з дня виникнення подат кового боргу. Якщо платіж стя гується за рішенням суду, стр оки стягнення встановлюютьс я до повного погашення тако го платежу або визнання борг у безнадійним.

П. 11 ст. 10 Закону України "Про державну податкову служ бу в Україні" органи державно ї податкової служби подають до судів позови до підприєм ств, установ, організацій та г ромадян про визнання угод не дійсними і стягнення в доход держави коштів, одержаних ни ми за такими угодами, а в інши х випадках - коштів, одержани х без установлених законом підстав, а також про стягнен ня заборгованості перед бюд жетами і державними цільови ми фондами за рахунок їх майн а.

За наведених обстави н, позовні вимоги підтвердже ні належними та допустимими доказами і підлягають до зад оволення повністю.

Судові витрати по спр аві згідно ч. 4 ст.94 Кодексу адмі ністративного судочинства України з відповідача не стя гуються.

Керуючись статтями 160 -163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги Ужгор одської міжрайонної державн ої податкової інспекції Зака рпатської області - задово льнити повністю.

2. Присудити до стягнення з відповідача - приватного п ідприємства "Богдан" (88000, Зака рпатська область,м. Ужгород, в ул. Грушевського буд. 61, кв. 42 і дентифікаційний код - 31004712) на к ористь державного бюджету за боргованість в сумі 3 400 (три тис ячі чотириста) грн. 00 коп.

3. Виконавчий лист видати пі сля набрання, відповідно до с татті 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України, п остановою законної сили в по рядку, визначеному частиною 1 статті 258 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Постанова суду першої інс танції набирає законної сили після закінчення строку под ання апеляційної скарги, якщ о таку скаргу не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову.

Апеляційна скарга н а постанову суду першої інст анції подається протягом дес яти днів з дня її проголошенн я. У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови .

Суддя Андрійцьо В.Д.

Повний текст поста нови виготовлено та підписан о протягом 21 березня 2011 р.

Суддя Андрійцьо В.Д.

Дата ухвалення рішення15.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14330120
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/417/11

Постанова від 15.03.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Ухвала від 10.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Ухвала від 03.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні