Постанова
від 08.09.2010 по справі 2а-10174/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

d

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2010 р. Справа № 2а-10174/09/0470 Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого судді Єфанової О. В розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпроп етровську адміністративну с праву за адміністративним по зовом Управління пенсійного фонду України в Жовтневому р айоні м.Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відпо відальністю виробничо-комер ційного підприємства Шляхбу дкомплектпро стягнення забо ргованості, -

ВСТАНОВИВ :

До Дніпропетровського о кружного адміністративного суду надійшов позов Управлі ння пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Дніпро петровська, в якому позивач п росить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальніст ю виробничо-комерційного під приємства Шляхбудкомплектз аборгованість в сумі 4768,90грн.

В обґрунтування позову заз начено, що відповідач не спла чує самостійно обчислену сум у страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування, в резуль таті чого виникла прострочен а заборгованість.

Відповідач заперечень на п озовну заяву та повноважного представника у судове засід ання не направив. Про час і міс це розгляду справи відповіда ч повідомлявся належним чино м, що підтверджується поштов им повідомленням про врученн я поштового відправлення. Ча стиною 1 ст. 18 Закону України “П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців”передбачено, що якщо відомості, які внесені д о Єдиного державного реєстру , були внесені до нього, то так і відомості вважаються досто вірними і можуть бути викори стані в спорі з третьою особо ю. Згідно із ч.8 ст.35 Кодексу адм іністративного судочинства України, вважається, що повіс тку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адре сою вказаною у довідці з Єдин ого державного реєстру підпр иємств і організацій України , тому суд вважає, що він здійс нив всіх заходів для повідом лення відповідача про судови й розгляд справи.

Таким чином, суд ухвалив роз глянути справу без участі ві дповідача відповідно до поло жень ст.128 КАС України в письмо вому провадженні.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до наступних висновків.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відп овідальністю виробничо-коме рційного підприємства Шляхб удкомплектє платником страх ових внесків на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування та зареєстроване в УПФУ в Жовтневому районі м.Дн іпропетровська.

Згідно з ч..2 ст.17 Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" від 09.07.2003р., страхувальники зо бов'язані нараховувати, обчи слювати і сплачувати в устан овлені строки та в повному об сязі страхові внески.

Пунктом 11.11 "Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України", затве рдженою Постановою правлінн я ПФУ 19.12.2003 р. №21-1, передбачено, щ о платники страхових внесків щомісяця складають у двох пр имірниках розрахунок сум стр ахових внесків на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування, у якому зазнача ють самостійно обчислені сум и страхових внесків за формо ю згідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування " та п. 5.1.4 названої Інструкції п ередбачено, що страхувальни ки зобов'язані сплачувати ст рахові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 2 0 календарних днів із дня закі нчення цього періоду. Базови м звітним періодом для страх увальників є календарний міс яць.

Відповідач подав до УПФУ в Ж овтневому районі м.Дніпропет ровська розрахунок самостій но обчислених сум страхових внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання за червень 2009 р., відповідн о до якого сума страхових вне сків складає 4768,90грн.

Нарахована сума внесків пі дприємством за вказаний пері од в установлені законодавст вом терміни не сплачена. У зв'я зку з даними обставинами, у нь ого виникла прострочена забо ргованість зі сплати страхов их внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування, тобто недоїмка, на за значену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" передбачено, що суми страх ових внесків, своєчасно не на раховані та/або не сплачені с трахувальниками у строки, ви значені ст. 20 цього Закону, вва жаються простроченою заборг ованістю із сплати страхових внесків.

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сп лачує прострочену заборгова ність зі сплати страхових вн есків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідність їх за доволення.

Керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 94, 158-163, 186, 254 К АС України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов з адовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю вир обничо-комерційного підприє мства Шляхбудкомплект(м.Дніп ропетровськ, пров. Радянськи й, б.4, к.19, код ЄДРПОУ 31504161), на корис ть управління пенсійного фон ду України в Жовтневому райо ні м.Дніпропетровська заборг ованість зі сплати страхових внесків за червень 2009р. в сумі 4768,90грн.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом апеляційної скарги відповідно до ст.ст. 186 та 254 КАС України.

Якщо постанову проголошен о у відсутності особи, яка бер е участь у справі, то строк под ання апеляційної скарги обчи слюється з дня отримання нею копії постанови.

Суддя

З оригіналом згідно

Суддя

Постанова не набрала закон ної сили 08.09.2010 року

Суддя О.В. Єфанова

О.В. Єфанова

Дата ухвалення рішення08.09.2010
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14331583
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10174/09/0470

Постанова від 08.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні