Постанова
від 17.09.2010 по справі 2а-10987/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ц

Справа № 2 а-10987/09/0470

П О С Т А Н О В А

Іменем України

17 вересня 2010 року м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі головуючого судді

Чабаненко С.В. розгля нувши у письмовому проваджен ні в залі суду в м. Дніпропетро вську адміністративну справ у за позовом прокурора Центр ально-Міського району м. Крив ого Рогу в інтересах держави в особі Управління Пенсійно го фонду України в Центральн о-Міському районі м. Кривого Р огу Дніпропетровської облас ті до Приватного підприємств а Центр нерухомості Парк-Аве нюпро стягнення заборговано сті із внесків на загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування, -

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського о кружного адміністративного суду надійшов позов прокуро ра Центрально-Міського район у м. Кривого Рогу в інтересах д ержави в особі Управління Пе нсійного фонду України в Цен трально-Міському районі м. Кр ивого Рогу Дніпропетровсько ї області до Приватного підп риємства Центр нерухомості П арк-Авенюз вимогою: стягнути з Приватного підприємства Ц ентр нерухомості Парк-Авенюн а користь Управління Пенсійн ого фонду України в Централь но-Міському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської обла сті заборгованість зі сплати внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування в сумі 283,62 грн.

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що відповідач не сплачує внески на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування, в результа ті чого допустився заборгова ності у вищезазначеному розм ірі.

Представник позивача в суд ове засідання не прибув, про д ату, час та місце проведення я кого належним чином повідомл ений, що підтверджується мат еріалами справи.

Представник відповідача в судове засідання не з'явивс я, про дату, час та місце прове дення якого належним чином п овідомлений, що підтверджуєт ься матеріалами справи.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази, су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що ПП Центр нерухомості Парк-Ав енює платником страхових вне сків (страхувальником) на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування та зареє строване в УПФУ в Центрально -Міському районі м. Кривого Ро гу Дніпропетровської област і.

Під час розгляду справи суд ом встановлено, що відповіда ч подав до УПФУ в Центрально-М іському районі м. Кривого Рог у Дніпропетровської області розрахунок суми страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання, що підлягають сплаті з а червень 2008 року на загальну с уму 309,02 грн., враховуючи перепл ату підприємства станом на 01.0 7.2008р. в розмірі 25,40 грн.

Таким чином, загальна сума з аборгованості по внескам на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування ПП Центр нерухомості Парк-Авеню до Пенсійного фонду складає 283,62 грн.

У встановлений строк відпо відач не перерахував вищезаз начені суми на рахунок позив ача.

Вищезазначена заборговані сть підтверджена розрахунко м суми страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування за ч ервень 2008 року та розрахунком суми позову УПФУ в Центральн о-Міському районі м. Кривого Р огу Дніпропетровської облас ті.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх уваннястрахові внески обчис люються виключно в грошовій формі, у тому числі з виплат (д оходу), що здійснюються в нату ральній формі.

Частиною 6 ст. 20 Закону Украї ни Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн явизначено, що страхувальник и зобов'язані сплачувати стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Базовим звітним періодом для страху вальників є календарний міся ць.

Згідно з п. 11.11 Інструкції пр о порядок обчислення і сплат и страхувальниками та застра хованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України, затв ердженою постановою правлін ня ПФУ від 19.12.203 року № 21-1, зареєст рованою в МЮУ 16.01.2004 року № 64/8663 пла тники страхових внесків щомі сяця складають у двох примір никах розрахунки сум страхов их внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування, у якому самостійно з азначають обчислені суми стр ахових внесків за формою згі дно з додатком № 23 цієї інстру кції.

Частиною 2 ст. 106 Закону Укра їни Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван няпередбачено, що суми страх ових внесків своєчасно не на раховані та/або не сплачені с трахувальниками у строки, ви значені статтею 20 цього Закон у, в тому числі обчислені тери торіальними органами Пенсій ного фонду у випадках, передб ачених частиною третьою стат ті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованіст ю із сплати страхових внескі в.

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

На підставі викладеного су д доходить висновку, що позов Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Місько му районі м. Кривого Рогу Дніп ропетровської області, підл ягає задоволенню в повному о бсязі.

На підставі викладеного, керуючись статями 2, 9, 11, 18, 70-71, 86, 94, 128, 158-163, 167, 186, 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги прокурор а Центрально-Міського району м. Кривого Рогу в інтересах де ржави в особі Управління Пен сійного фонду України в Цент рально-Міському районі м. Кри вого Рогу Дніпропетровської області до Приватного підпр иємства Центр нерухомості Па рк-Авенюпро стягнення заборг ованості із внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування задоволь нити.

Стягнути з Приватного під приємства Центр нерухомості Парк-Авеню(код ЄДРПОУ 35746654, а дреса: 50002, м. Кривий Ріг , ву л. Кобилянського, 223, кв.112, р/р 2902 1001010307, ТАС Комерцбанк, МФО 300164) заб оргованість із сплати страхо вих внесків в сумі 283,62 грн. (д вісті вісімдесят три гривні 62 коп.) на користь управлінн я Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу Дніпропетров ської області ( адреса: 50024, м. Кривий Ріг , вул. Харитон ова, 1а, р/р 25600719464873 ВАТ Державни й ощадний банк Українивідділ ення №7806, МФО 306072 код ЄДРПОУ 24450529).

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровсь кого апеляційного адміністр ативного суду через Дніпропе тровський окружний адмініст ративний суд в порядку та в ст роки, встановленні статтею 186 Кодексу адміністративного с удочинства України.

Суддя С.В.Чабане нко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.09.2010
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14331675
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10987/09/0470

Постанова від 17.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні