Постанова
від 17.03.2011 по справі 2а-1670/1605/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 березня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/1605/11

Полтавський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого судді - Кост енко Г.В.

при секретарі - Протас О.М .

за участю:

представника позивача - П ошивайло О.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом По лтавського обласного відділ ення Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Агрофірма Куликово" про стя гнення боргу по сплаті страх ових внесків, -

В С Т А Н О В И В:

24 лютого 2011 року позива ч Полтавське обласне від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності звернувся до Полтавського окружного ад міністративного суду з адмін істративним позовом до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Агрофірма Куликово" п ро стягнення боргу по сплаті страхових внесків в розмірі 2633,19 грн.

В обґрунтування позовних в имог зазначив, що відповідно до п.п. 2 п. 2 ст. 27 Закону України “ Про загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування у зв' язку з тимчасовою втрат ою працездатності та витрата ми, зумовленими народженням та похованням” підприємство зобов'язане своєчасно сплач увати страхові внески до Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності. Проте відповідач свої зобов' язання не виконав, вн аслідок чого виникла вказана заборгованість в сумі 2633,19 гр н., яка добровільно не сплачен а.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вим оги підтримав та просив їх за довольнити.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про причини неявки суду не повідомив, про час, дату, місце розгляду спра ви повідомлений належним чин ом та своєчасно, що підтвердж ується поштовим повідомленн ям.

Суд, вислухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши матеріали справи, повно з' ясувавши всі фактичні об ставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об' єктивно оцінивши докази, які мають юр идичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, встановив наступне.

Відповідно до повідомленн я про взяття на облік страхув альника Товариство з обмежен ою відповідальністю "Агрофір ма Куликово" зареєстровано я к страхувальник у Полтавсь кій міжрайонній виконавчі й дирекції Полтавського обла сного відділення Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності, р еєстраційний код - 530020000078.

На підставі ст.23 Закону Укра їни Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння у зв' язку з тимчасовою в тратою працездатності та вит ратами, зумовленими народжен ням та похованням” страхувал ьники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахов аними для роботодавців і най маних працівників страховим и внесками та витратами, пов' язаними з наданням матеріаль ного забезпечення та соціаль них послуг застрахованим осо бам. Перерахування зазначени х сум шляхом безготівкових р озрахунків здійснюється стр ахувальниками-роботодавцям и один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оп лату праці за відповідний пе ріод.

Відповідно до п.п. 2 п. 2 ст. 27 Зак ону України “ Про загальнооб ов'язкове державне соціальне страхування у зв' язку з тим часовою втратою працездатно сті та витратами, зумовленим и народженням та похованням ”страхувальник зобов' язан ий сплачувати в установлені строки та в повному обсязі ст рахові внески.

Відповідно до вимог ст. 23 За кону № 2240-ІІІ перерахування за значених сум шляхом безготів кових розрахунків здійснюєт ься страхувальниками-робото давцями один раз на місяць у день, встановлений для одерж ання в установах банку кошті в на оплату праці за відповід ний період.

Відповідно до п.п. 4.1 п. 4 Інстру кції “Про порядок надходженн я, обліку та витрачання кошті в Фонду, затвердженою Постан овою правління Фонду соціаль ного страхування з тимчасово ю втрати працездатності від 26 червня 2001 р. № 16 страхувальник и щомісячно нараховують стра хові внески в розмірах, встан овлених чинним законодавств ом.

Відповідно до звіту відпов ідача про нараховані внески та витрати, пов`язані з загаль нообов`язковим державним соц іальним страхуванням у зв`яз ку з тимчасовою втратою прац ездатності, за 2010 рік відповід ач має заборгованість у сумі 2633,19 грн.

Згідно з вимогами ст. 8 Закон у № 2240-ІІІ спори, що виникають з правовідносин за цим Закон ом, вирішуються органами Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності в порядку, встановлено му статутом Фонду соціальног о страхування з тимчасової в трати працездатності, та в су довому порядку.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає позовні вимоги пр авомірними, обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

На підставі викладеного, к еруючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного с удочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Полтавського обласного ві дділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Агрофірма Куликово" про стягнення боргу по сплаті ст рахових внесків - задовольни ти.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Агр офірма Куликово" (38742, Полтавськ а область, Полтавський район , с.Куликове , вул.Колективніст ь 53, р/р 260090135 в Полтавській фі лії ВАТ "МегаБанк", МФО 331757, код Є ДРПОУ 30296554) на користь Полтавсь кого обласного відділення Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності (36011, м.Полтава, вул.Гого ля 34, п/р 37171160005101 в ГУДКУ в Полтавсь кій області, МФО 331605, код ЄДРПОУ 21052432) борг зі сплати страхових внесків у розмірі 2633 (дві тисяч і шістсот тридцять три) грн. 19 к оп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окруж ний адміністративний суд шля хом подання апеляційної скар ги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з од ночасним поданням її копії д о суду апеляційної інстанції . У разі складення постанови у повному обсязі відповідно д о статті 160 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 22 березня 2011 ро ку.

Суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14336157
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/1605/11

Постанова від 17.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні