Постанова
від 17.03.2011 по справі 562/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"17" березня 2011 р. № 2а- 562/11/2070

Харківський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Піскун В .О.,

при секретарі судового зас ідання - Мараєвій О.В.,

за участі: представника поз ивача - Кураксіної В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщ енні суду адміністративну сп раву за позовом Управління П енсійного фонду України в Че рвонозаводському районі м. Х аркова до Товариства з обме женою відповідальністю "Ф' ю че мобайл" про стягнення забо ргованості,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Ха рківського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом, в якому прос ить суд стягнути з відповіда ча суму боргу по сплаті страх ових внесків на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування за серпень - листоп ад 2010 року в розмірі 2537,27 грн. Пози вач, посилаючись на факти, вик ладені в позовній заяві, прос ив суд позов задовольнити у п овному обсязі.

Представник позивача у суд овому засіданні адміністрат ивний позов підтримав у повн ому обсязі та просив його зад овольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про час, дату та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, до суду повернут о конверт з відміткою про зак інчення терміну зберігання. У відповідності до ст. 35 КАС Ук раїни відповідач є належно п овідомлений про дату, час та м ісце судового засідання. Так им чином, суд вирішив можливи м розглянути справу у відсут ності представника відповід ача, на підставі наявних у сп раві доказів.

Суд, вислухавши представни ка позивача, дослідивши мате ріали справи, дійшов наступн ого висновку.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Ф'юче мобайл" з ареєстровано як платника стр ахових внесків на загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування до Пенсійного фонду України (реєстраційний номер 14996).

Порядок обчислення і сплат и внесків до Пенсійного фонд у України визначається Інстр укцією «Про порядок обчислен ня і сплати страхувальниками та застрахованими особами в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни» затвердженою Постано вою правління ПФУ від 19.12.2003 року № 21-1 та зареєстрованою в Мініс терстві юстиції України 16.01.2004 р оку за № 64/8663, розробленою у відп овідності до Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я»та Закону України «Про збі р на обов' язкове державне п енсійне страхування».

Відповідно до Інструкції « Про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» в ід 19.12.2003р. № 21-1, платник страхових внесків щомісяця зобов' яза ний скласти розрахунок страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування, самостійно обчис лених і нарахованих за відпо відний базовий період, що дор івнює календарному місяцю. С трахові внески повинні бути сплачені платником не пізніш е ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього пері оду. Суми страхових внесків с воєчасно не сплачені страхув альником у визначений термін вважаються простроченою заб оргованістю (недоїмкою).

Відповідачем до УПФУ в Черв онозаводському районі м. Хар кова був наданий розрахунок суми страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, що підл ягають сплаті за період з сер пня по листопад 2010 року.

Як вбачається із розрахунк у суми страхових внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування, відпо відач зобов'язаний був сплат ити до управління Пенсійного фонду України в Червонозаво дському районі м. Харкова 2537,27 г рн.

Відповідач у строки, визнач ені законодавством, зобов'яз ання не виконав.

Відповідно до п. 8.2 «Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України», затвердженою Постановою Пра вління ПФУ № 21-1 від 19.12.2003 року та з ареєстрованою в Міністерств і юстиції України № 64/8663 від 16.01.2004 року, страхувальнику, який на кінець звітного періоду має недоїмку зі сплати страхови х внесків, органи Пенсійного фонду надсилають вимогу пр о сплату недоїмки.

Згідно ч. 3 ст. 106 Закону Україн и “ Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” у разі, якщо страхувальник , який одержав вимогу територ іального органу Пенсійного ф онду про сплату недоїмки і пр отягом десяти робочих днів п ісля її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недо їмки разом з застосованою до нього санкцією, включеною до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсі йного фонду, або не оскаржив в имогу в судовому порядку, а та кож якщо страхувальник узго див вимоги, але не сплатив узг оджену суму недоїмки протяго м десяти робочих днів після о тримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійног о фонду звертається у встано вленому законом порядку і по дає вимогу про сплату недоїм ки до відповідного підрозділ у виконавчої служби. У зазнач ених випадках орган Пенсійно го фонду також має право звер нутися до суду з позовом про с тягнення недоїмки.

Управління Пенсійного фон ду України в Червонозаводсь кому районі м. Харкова надісл ало до Товариства з обмежено ю відповідальністю "Ф'юче моб айл" вимогу про сплату боргу: № 355 від 11.01.2011 року. Вимога про спла ту боргу була направлена від повідачу поштою, до УПФУ в Чер вонозаводському районі м. Ха ркова повернуто конверт з ві дміткою про закінчення термі ну зберігання. Відомостей пр о оскарження відповідачем ви моги не надходило тому борг є узгодженим.

На теперішній час сума недо їмки підприємством не сплаче на і складає 2 537,27 грн.

Відповідач не надав до суду доказів щодо сплати боргу у п овному обсязі.

За таких обставин, суд знахо дить позов обґрунтованим, до веденим і таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі .

Судові витрати підлягають розподілу відповідно до ст. 94 КАС України.

На підставі вищенаведеног о, керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Харківськи й окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Червонозаводському р айоні м. Харкова до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Ф' юче мобайл" про стягнен ня заборгованості - задоволь нити у повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Ф' юче мобайл" (р/р 37316001004556 АТ Креді Лі оне, МФО 851011, код ЄДРПОУ 34391892, вул. К ірова, 38, м. Харків) на користь У правління Пенсійного фонду У країни в Червонозаводському районі м. Харкова (р/р 256063122095 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк У країни", МФО 351823, вул. 1 Кінної Арм ії, 15, м. Харків) суму боргу по сп латі страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування за серпе нь - листопад 2010 року в розмірі 2537.27 грн. (дві тисячі п'ятсот трид цять сім грн.) 27 коп..

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги, якщо скаргу не було подано . У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після повернення апеляцій ної скарги, відмови у відкрит ті апеляційного провадження або набрання законної сили р ішенням за наслідками апеляц ійного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Харківського апеляційного адміністративного суду чере з Харківський окружний адмін істративний суд шляхом подач і апеляційної скарги протяго м десяти днів з дня її проголо шення. У разі застосування су дом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Повний текст постанови виг отовлено 22.03.2011 року.

Суддя Піскун В.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено25.03.2011
Номер документу14341078
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —562/11/2070

Ухвала від 06.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 27.01.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Постанова від 17.03.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні