Постанова
від 17.03.2011 по справі 1147/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"17" березня 2011 р. № 2а- 1147/11/2070

Харківський окружни й адміністративний суд у скл аді:

головуючого судді - Піскун В .О.,

при секретарі судового зас ідання - Мараєвій О.В.,

за участі:

представника позивача - Б абенко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщ енні суду адміністративну сп раву за позовом Державної по даткової інспекції у Комінте рнівському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Навко - Харк ів" про стягнення заборгован ості , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адмі ністративного суду з адмініс тративним позовом, в якому пр осить суд стягнути з відпові дача заборгованість перед бю джетом у сумі 173,21 грн. Позивач, п осилаючись на факти, викладе ні в позовній заяві, просив су д позов задовольнити у повно му обсязі.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і та просив суд позов задовол ьнити.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про час, дату та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, до суду повернут о конверт з відміткою, що за за значеною адресою адресат не значиться. У відповідності д о ст. 35 КАС України відповідач є належно повідомлений про д ату, час та місце судового зас ідання. Таким чином, суд вважа є, за можливе розглянути спра ву без участі представника в ідповідача за наявними в ній матеріалами.

Суд вислухавши представни ка позивача, дослідивши мате ріали справи, дійшов наступн ого висновку.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Навко - Харків " зареєстровано Виконавчим к омітетом Харківської місько ї ради 14.05.1997 р., № рішення 1 480 107 000 8022253.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Навко - Харків " взято на облік в ДПІ у Комінт ернівському районі м. Харков а як платник податків від 23.05.1997 року за № 1108.

19.10.2009 року фахівцями ДПІ у Ком інтернівському районі м. Хар кова була проведена невиїзна документальна перевірка у п риміщенні ДПІ у Комінтернівс ькому районі м. Харкова платн ика податку на додану вартіс ть ТОВ "Навко-Харків" з відома та у присутності посадових о сіб підприємства керівника ОСОБА_2 з питання несвоєча сного подання податкової зві тності з податку на додану ва ртість за липень, серпень 2009 р. Перевіркою було встановлено порушення, а саме: порушення п .п. 4.1.4 п.4.1 ст. 4 Закону України від 21 грудня 2000 року № 2181 "Про порядок погашення зобов'язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами" зі змінами та доповнен нями, яким встановлено термі н подання податкової звітнос ті протягом 20 календарних дні в, наступних за останнім днем звітного періоду. Платником податку на додану вартість н есвоєчасно подано: податкову декларацію з ПДВ за липень 2009 р оку та податкову декларацію з ПДВ за серпень 2009 року.

За результатами перевірки складено акт № 2668 від 19.10.2009 року.

Згідно з п. 2 ст. 9 Закону Украї ни “Про систему оподаткуванн я ” платники податків і збор ів (обов' язкових платежів) з обов' язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов ' язкових платежів).

Відповідач, не подаючи декл арації порушує вимоги п.п. 4.1.4. п . 4 ст. 4 Закону України „Про пор ядок погашення зобов' язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами” від 21.12.2001 року № 2181-І ІІ ХІІ (чинного на момент вини кнення спірних правовідноси н), яким передбачено, що платни к податків, зобов' язаний на давати до податкової інспекц ії податкові декларації, інш і документи, пов' язані з обч исленням та сплатою податків за базовий податковий (звітн ий) період, що дорівнює : а) кале ндарному місяцю - протягом 20 к алендарних днів, наступних з а останнім календарним днем звітного (податкового) місяц я; б) календарному кварталу аб о календарному півріччю - про тягом 40 календарних днів, наст упних за останнім календарни м днем звітного (податкового ) кварталу (півріччя); в) календ арному року - протягом 60 кален дарних днів за останнім кале ндарним днем звітного (подат кового) року; г) календарного р оку для платників податку на доходи фізичних осіб (прибут кового податку з громадян) до 1 квітня року, наступного за з вітним.

Відповідно до п.п.17.1.1 п. 17.1 ст. 17 З акону України №2181 платник под атків, що не подає податкову д екларацію у строки, визначен і законодавством, сплачує шт раф у розмірі десяти неопода тковуваних мінімумів доході в громадян за кожне таке непо дання або її затримку.

19 жовтня 2009 року начальником ДПІ у Комінтернівському рай оні м. Харкова було винесено п одаткове повідомлення-рішен ня №0002281520/0, в якому визначена сум а податкового зобов' язання у розмірі 340 грн. Дане податков е повідомлення - рішення бу ло отримано керівником підпр иємства ОСОБА_2, не було ос каржене у встановленому зако нодавством порядку, у зв' яз ку з чим сума податкового зоб ов' язання є сумою податково го боргу платника податків.

Податковий борг було частк ово погашено за рахунок пере плати у розмірі 166,79 грн., а тако ж була донарахована пеня у ро змірі 1,29 грн.

Платником, в порушення вказ аних норм, не сплачено всієї с уми узгоджених зобов'язань.

У відповідності до п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 Закону України "Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державним цільовими ф ондами" від 21.12.2000 р. № 2181-ІІІ узгодж ена сума податкового зобов' язання, несплачена платником податків у визначені строки , вважається сумою податково го боргу платника податків. У разі, коли платник податків н е сплачує узгоджену суму под аткового зобов' язання в уст ановлені строки, податковий орган надсилає такому платни ку податків податкові вимоги у відповідності до п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст . 6 вказаного Закону.

Відповідно до п.п.6.2.3 п.6.2 статт і 6 Закону України №2181-III визначе но, що податкові вимоги надси лаються:

а) перша податкова вимога - н е раніше першого робочого дн я після закінчення граничног о строку сплати узгодженої с уми податкового зобов'язання . Перша податкова вимога міст ить повідомлення про факт уз годження податкового зобов'я зання та виникнення права по даткової застави на активи п латника податків. обов'язок п огасити суму податкового бор гу та можливі наслідки непог ашення його у строк;

б) друга податкова вимога - н е раніше тридцятого календар ного дня від дня направлення (вручення) першої податкової вимоги, у разі непогашення пл атником податків суми податк ового боргу у встановлені ст роки. Друга податкова вимога додатково до відомостей, вик ладених у першій податковій вимозі, може містити повідом лення про дату та час проведе ння опису активів платника п одатків, що перебувають у под атковій заставі, а також про д ату та час проведення публіч них торгів з їх продажу.

ДПІ у Комінтернівському ра йоні м. Харкова було направле но відповідачу першу податко ву вимогу №1/962 від 30.10.2009 року на су му 251,92 грн. та другу податкову в имогу №2/1114 від 10.12.2009 року на суму 2 51,92 грн.

Згідно поштових повідомле нь про вручення поштового ві дправлення лист не вручено а дресату, ТОВ "Навко-Харків", у з в' язку з тим, що адресат не зн ачиться.

Підпунктом 6.2.4 п.6.2 ст. 6 Закону У країни „Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами” визначено, що в разі коли пода тковий органі або пошта не мо же вручити платнику податків податкове повідомлення або податкові вимоги у зв' язку з незнаходженням посадових о сіб, їх відмовою прийняти под аткове повідомлення або пода ткову вимогу, незнаходженням фактичного місця розташуван ня (місцезнаходження) платни ка податків, податковий орга н розміщує податкове повідом лення або податкові вимоги н а дошці податкових оголошень , встановленій на вільному дл я огляду місці біля входу до п риміщення податкового орган у. При цьому день розміщення т акої податкової вимоги вважа ється днем її вручення.

Як вбачається з актів про не можливість вручення податко вої вимоги суб' єкту господа рювання № 349 від 10.11.2009 року та № 5 ві д 11.01.2010 року перша та друга пода ткові вимоги, відповідно до д іючого законодавства, були р озміщені на дошці податкових оголошень в ДПІ у Комінтерні вському районі м. Харкова.

Відповідач не скористався своїм правом апеляційного а бо судового оскарження, тому сума заборгованості підприє мця перед бюджетом є узгодже ною та підлягає сплаті.

На теперішній час сума забо ргованості підприємства, яка до теперішнього часу не спла чена у повному обсязі склада є 173,21 грн.

Відповідач не надав до суду доказів сплати заборгованос ті.

Суд, проаналізувавши полож ення ст. 71 КАС України прийшов до висновку, що відповідач до казів щодо спростування вимо г позивача до суду не надав.

Виходячи з вищевикладеног о, суд приходить до висновку, щ о вимоги позивача правомірні , обґрунтовані і підлягають з адоволенню в повному обсязі.

На підставі вищенаведеног о, керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Харківськи й окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Комінтернівському ра йоні м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Навко - Харків" про стягненн я заборгованості - задовольн ити у повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Нав ко - Харків" (код 24676788, пр. Московсь кий, буд. 118, м. Харків) на користь Державного бюджету України (у відділення Держказначейст ва у Комінтернівському район і (код 24134589) в установі банку ГУД КУ у Харківській області, МФО 851011, розрахунковий рахунок 311160297 00005 код платежу 14010100) заборговані сть в розмірі 173.21 грн. (сто сімде сят три грн.) 21 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після повернення апеляцій ної скарги, відмови у відкрит ті апеляційного провадження або набрання законної сили р ішенням за наслідками апеляц ійного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Харківського апеляційного адміністративного суду чере з Харківський окружний адмін істративний суд шляхом подач і апеляційної скарги протяго м десяти днів з дня її проголо шення. У разі застосування су дом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Повний текст постанови виг отовлено 22.03.2011 року.

Суддя Піскун В.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено25.03.2011
Номер документу14341120
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1147/11/2070

Ухвала від 10.02.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Постанова від 17.03.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні