Ухвала
від 09.03.2011 по справі 21/5009/1092/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

09.03.11 21/5009/1092/11

Суддя ,

розглянувши матеріали

за заявою - Прив атного підприємства “Донна Д иско” (03039, м. Київ, вул. Сеперно-С лобідська, буд. 22, кв. 161, код ЄДРП ОУ 32773011)

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Імперіал-Захід” (71151, Запор ізька область, Бердянський р айон, с. Трояни, вул. Водєніков а, буд. 7, код ЄДРПОУ 35286944)

про банкрутство

Встановив, що позовн у заяву б/н та б/д (вх. № 1165/09-05 від 09.03 .2011 р.) та додані до неї документ и слід повернути заявникові без розгляду, враховуючи нас тупне.

Відповідно до ч.1 ст.7 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” заява про порушення спр ави про банкрутство подаєт ься боржником або кредитор ом у письмовій формі, підп исується керівником боржник а чи кредитора (іншою особою, повноваження якої визначені законодавством або установч ими документами), громадянин ом - суб'єктом підприємницько ї діяльності (його представн иком).

Відповідно до ч. 1 ст. 54 Г ПК України, позовна заява по дається до господарського с уду в письмовій формі і підп исується повноважною посад овою особою позивача або йог о представником, прокурором чи його заступником, громад янином - суб'єктом підприємни цької діяльності або його пр едставником.

Приватне підприємство “ Донна Диско” подав до господ арського суду копію за яви про порушення справи про банкротство, де підпис предс тавника ПП “Донна Диско” - ОСОБА_1 та печатка підприєм ства відтворена технічним за собом.

Згідно із п.1 ч.1 ст.63 ГПК Ук раїни, суддя повертає позов ну заяву і додані до неї доку менти без розгляду, якщо позо вну заяву підписано особою, яка не має права її підпис увати, або особою, посадове ст ановище якої не вказано.

Згідно ч. 13 ст. 7 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, із з аяв про порушення справи пр о банкрутство справляється д ержавне мито відповідно до з акону.

Крім того, відповідно до п. п. 3, 3-1 ч. 1 ст. 57 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, до позовної заяви дода ються документи, які підтвер джують сплату державного мит а у встановлених порядку і ро змірі та сплату витрат на інф ормаційно-технічне забезпе чення судового процесу.

До заяви про порушення с прави про банкрутство додані копії квитанцій № К12/В/74 в ід 11.01.2011 р. про зарахування держ авного мита (в сумі 85 грн.) та № К 12/В/76 від 11.01.2011 р. про сплату витрат на інформаційно-технічне з абезпечення судового процес у (в сумі 236 грн.).

Згідно до п. 5.1 Роз' яснення В ищого арбітражного суду Укра їни “Про деякі питання практ ики застосування розділу VI Го сподарського процесуальног о кодексу України” № 02-5/78 (із змінами та доповнення ми): Платіжні документи подаю ться до господарського суду тільки в оригіналі. Ксерок опії чи фотокопії платіжних документів не можуть бути до казом сплати державного мита .

Таким чином, кредитор всу переч п. п. 3, 3-1 ч. 1 ст. 57 Господарсь кого процесуального кодексу України надав копії квитанц ій до заяви, які підтверджуют ь сплату ним державного мита у встановлених порядку і роз мірі та сплату витрат на інфо рмаційно-технічне забезпеч ення судового процесу.

Згідно із п. 4 та п.10 ч. 1 ст. 63 ГПК У країни суддя повертає позовн у заяву і додані до неї докуме нти без розгляду, якщо не пода но доказів сплати державного мита у встановлених порядку та розмірі та доказів сплати витрат на інформаційно-техн ічне забезпечення судового п роцесу.

Кредитор не над ав доказів направлення копі ї заяви боржнику, у зв' язку з чим порушив ч. 11 ст.7 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, де кре дитор зобов' язаний при под анні заяви про порушення спр ави про банкрутство надісла ти боржнику копії заяви та до даних до неї документів.

Згідно із п. 6 ч. 1 ст. 63 ГПК Ук раїни, суддя повертає позовн у заяву і додані до неї докуме нти без розгляду, якщо не пода но доказів надсилання відпов ідачеві копії позовної заяв и і доданих до неї документів

За таких обставин суд вважа є за необхідне повернути кре дитору без розгляду заяву т а додані до неї документи.

Крім того, додані до заяви п ро порушення справи про банк рутства документи належать і ншому боржнику, а саме ТОВ “По стнет”.

Повернення заяви н е перешкоджає повторному зве рненню з нею до господарсько го суду в загальному порядку після усунення допущеного п орушення.

Керуючись п. п. 1, 4, 6, 10 ст. 6 3, ст. 86 Господарського процесу ального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Повернути Приватному пі дприємству “Донна Диско” роз гляду позовну заяву б/н та б/д та додані до неї документи.

Додаток: на 7 аркушах, в то му числі копії квитанцій про сплату державного мита на су му 85 грн. та про сплату витрат н а інформаційно-технічне забе зпечення судового процесу на суму 236 грн.

Копію ухвали направити кре дитору та боржнику.

Суддя В.І. Черкась кий

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення09.03.2011
Оприлюднено25.03.2011
Номер документу14352231
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/5009/1092/11

Ухвала від 09.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні