Постанова
від 02.07.2009 по справі 4-1560/09
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-1560/09

ПОСТАНОВА

02 липня 2009 року суддя Шевченківського районного суду міста Києва Юзькова О.Л., розглянувши подання Виконуючого обовязки начальника ВДСБЕЗ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві майора міліції О.М. Гришко про розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

Виконуючий обовязки начальника ВДСБЕЗ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Гришко О.М. за згодою начальника Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Голубенко С. М. вніс до суду подання заступника про надання дозволу на розкриття інформації, яка містить банківську таємницю ТОВ «Партнер-Банк» МФО 339339 (м. Київ, вул. . Соломянська, 33) відносно клієнту банку ТОВ «Менсайт» (код ЄДРПОУ 34965376) та його контрагентів в повному обсязі, і надання ТОВ «Партнер-Банк» до ВДСБЕЗ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві в повному обсязі інформації (у тому числі і на електронних носіях) за період з 01.02.2008 р. по 01.10.2008 р.

Подання мотивує тим, що відділом ДСБЕЗ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві спільно з департаментом ДСБЕЗ МВС України здійснюється перевірка колективного звернення щодо діяльності фіктивних підприємств: ТОВ «ТД «ЄвроКомфорт», ТОВ «Менсайт», ТОВ «ТД Баерс», ТОВ «Елеонор», ТОВ Іста Лімітед», тощо, використовуючи яких, службові особи ТОВ «Євробудінвест» привласнювали кошти Державного підприємства «Готельний комплекс «Київ».

Вивчивши подання, суд вважає його таким, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України № 2 від 28.03.2008 року «Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства» п. 4 подання керівника оперативного підрозділу або його заступника про проведення відповідних оперативно-розшукових заходів під час перевірки заяви або повідомлення про злочин до порушення кримінальної справи (ч. 5 ст. 97 КПК), подання слідчого про проведення заходів, передбачених ч. 5 ст. 177, ч. 4 ст. 178, ст. 187-1, ч. 4 ст. 190 КПК, і подання органу дізнання про проведення таких же заходів після порушення кримінальної справи ( ст. 104 КПК) має бути погоджено з прокурором.

У разі надходження до провадження суду подання, яке повинно бути погоджено з прокурором, але з ним не погоджено, суд має відмовити у його розгляді.

Оскільки з подання виконуючого обовязки начальника ВДСБЕЗ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві майора міліції О.М. Гришко вбачається, що кримінальна справа не порушена, оперативно- розшукова справа не заведена та подання не погоджено з прокурором, суд вважає за можливе відмовити у його розгляді.

На підставі викладеного, керуючись ст. 62 Закону України „Про банки та банківську діяльність", ст. ст. 14-1, 178 КПК України, Постановою Пленуму Верховного Суду України № 2 від 28.03.2008 року «Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства», суд -

ПОСТАНОВИВ:

Подання Виконуючого обовязки начальника ВДСБЕЗ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві майора міліції О.М. Гришко про розкриття інформації, яка містить банківську таємницю залишити без розгляду.

Дата ухвалення рішення02.07.2009
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу14370216
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1560/09

Постанова від 02.07.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О.Л.

Постанова від 02.07.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні