Постанова
від 24.03.2011 по справі 2а/0470/1916/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2011 р. Справа № 2а/0470/1916/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Захарчук Н. В.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійно го фонду України в Кіровсько му районі м. Дніпропетровськ а до Управління з питань фізи чної культури та спорту Дніп ропетровської міської ради п ро стягнення заборгованост і, -

ВСТАНОВИВ:

ВСТАНОВИВ:

08.02.2011 року УПФУ в Кіровському районі м. Дніпропетровська (д алі-позивач) звернувся до Дні пропетровського окружного а дміністративного суду з адмі ністративним позовом про стя гнення з Управління з питань фізичної культури та спорту Дніпропетровської міської р ади (далі-відповідач) заборго ваності по страхових внесках на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування у сумі 1122грн. 51коп.

Від представника позивача до суду надійшло письмове кл опотання з проханням розглян ути справу у письмовому пров адженні та задовольнити позо в у повному обсязі.

Відповідач не з' явився у с удове засідання та не забезп ечив участь повноважного пре дставника. Повістки про дату , час та місце проведення судо вого засідання на адресу Від повідача направлені вчасно, заперечення проти позову не надав, з клопотанням про відк ладення розгляду справи не з вертався.

За таких обставин, у відпові дності до ч.6 ст.128 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, справу розглянуто в по рядку письмового провадженн я.

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у по вному обсязі з огляду на наст упне.

Управління з питань фізичн ої культури та спорту Дніпро петровської міської ради зар еєстроване в Управлінні Пенс ійного фонду України в Кіров ському районі м. Дніпропетро вська, як платник збору на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування під № 029 33569. Відповідач надає звіти про господарську діяльність, за робітну плату працівникам на раховує, але не сплачує. Відпо відно на несплачену заробітн у плату не перераховує страх ові внески на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, що суперечить вимо гам Закону України «Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування» по сплаті в установлені строки та в пов ному обсязі самостійно обчис лених сум страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування.

Порядок сплати страхових в несків на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння передбачено Законом Укра їни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» №1058-ІV від 09.07.2003 року та Інстру кцією «Про порядок обчисленн я і сплати страхувальниками та застрахованими особами вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни», затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року та зар еєстрованої в Міністерстві ю стиції 16.01.2004 року за № 64/8663, відпов ідно до яких на відповідача п окладено обов'язки по нараху ванню, обчисленню і сплаті в у становлені строки та в повно му обсязі внесків на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування.

Так, Управління з питань фіз ичної культури та спорту Дні пропетровської міської ради подало до УПФУ в Кіровському районі м.Дніпропетровська р озрахунок суми страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня за грудень 2010 р., в якому була зазначена самостійно обчисл ена сума страхових внесків у розмірі 14374грн. 59коп.

Строк сплати цих страхових внесків було встановлено за грудень 2010 р., але у зв'язку з тим , що відповідачем вищевказан а сума не сплачена, у останньо го виникла прострочена забор гованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування, то бто недоїмка, на загальну сум у 14374грн. 59коп., яка на час розгля ду справи непогашена.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України «Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування» страхувальники зобо в' язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий період, не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду. Базовим періодом для Відповідача є календарний м ісяць.

Згідно зі ст.12 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» страхові внески підлягают ь сплаті незалежно від фінан сового стану платника страхо вих внесків.

Відповідно до ст.5 Закону Ук раїни «Про збір на обов' язк ове державне пенсійне страху вання» страхові внески сплач уються одночасно з одержання м коштів в закладах банків на виплату заробітної плати в н атуральному виразі - наступ ного дня після кожної вказан ої виплати.

На підставі ч.2 ст.106 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання» суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/а бо не сплачені страхувальник ами у зазначені строки, вважа ються простроченою заборгов аністю із сплати страхових в несків, тобто недоїмкою.

Згідно з ч.5 ст.106 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» за рахунок сум, що надходя ть від страхувальника в раху нок сплати недоїмки погашают ься суми недоїмки, пені та фін ансових санкцій у порядку ка лендарної черговості їх вини кнення. У разі, коли страхувал ьник має несплачену недоїмку , пеню або фінансові санкції і здійснює сплату поточних су м страхових внесків, ці суми з араховуються в рахунок сплат и недоїмки, пені та фінансови х санкцій.

На підставі розрахунку сум и страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування підприєм ством нараховані, але не спла чені страхові внески за груд ень 2010 р., чим допущено порушенн я чинного законодавства щодо сплати страхових внесків, вн аслідок чого утворилася недо їмка по сплаті страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня у розмірі 14374грн. 59коп.

За змістом частин 4, 5 ст.11 КАС с уд повинен визначити характе р спірних правовідносин та з міст правової вимоги, матері альний закон, який їх регулює , а також факти, що підлягають встановленню і лежать в осно ві вимог та заперечень; з' яс увати, які є докази на підтвер дження зазначених фактів.

Таким чином, суд дійшов висн овку, що поданих позивачем до казів достатньо для встановл ення обставин справи та для у хвалення судового рішення.

Одним з принципів адмініст ративного судочинства, перед бачених ст.7 КАС України, є при нцип законності, який відпов ідно до ст.9 КАС України, поляг ає в наступному: суд при виріш енні справи керується принци пом законності, відповідно д о якого органи державної вла ди, органи місцевого самовря дування, їхні посадові і служ бові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повн оважень та у спосіб, що передб ачені Конституцією та закона ми України.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су, а суд згідно ст.86 цього Коде ксу, оцінює докази, які є у спр аві, за своїм внутрішнім пере конанням, що ґрунтується на ї х безпосередньому, всебічном у, повному та об' єктивному д ослідженні.

З урахуванням викладеного , позовні вимоги є обґрунтова ними, а тому підлягають задов оленню у повному обсязі.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України судові витрати п о справі з Відповідача не стя гуються.

Керуючись ст.ст.94, 158-163, 186, 254 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України в Кіровському рай оні м. Дніпропетровська до Уп равління з питань фізичної к ультури та спорту Дніпропетр овської міської ради про стя гнення заборгованості по стр ахових внесках на загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування - задовольнити повністю.

Стягнути з Управління з пит ань фізичної культури та спо рту Дніпропетровської міськ ої ради (49000, м. Дніпропетровськ , пр. Карла Маркса, буд.78, код ЄДР ПОУ 02933569; р/р 35411027000089 ГДКУ у Дніпропе тровській обл., МФО 805012) на корис ть Управління Пенсійного Фон ду України в Кіровському рай оні м. Дніпропетровська (49000, м. Д ніпропетровськ, вул.Наб.Лені на, 17/731; р/р 25608303123180 ДОУ ВАТ «Ощадбан к», МФО 305482) заборгованість по с трахових внесках на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування у сумі 1122грн. 51 коп. (одна тисяча сто двадцят ь дві гривні 51коп.).

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до вим ог ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України.

Суддя

Н.В. Захарчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено28.03.2011
Номер документу14396518
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/1916/11

Ухвала від 09.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Постанова від 24.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук Наталія Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні