Ухвала
від 22.03.2011 по справі 2-а-7975/10/2270
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-7975/10/2270

Головуючий у 1-й інстанції : Касап В.М.

Суддя-доповідач: Боровиц ький О. А.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2011 року м. Вінни ця

Вінницький апеляційний ад міністративний суд у складі колегії:

головуючого-судді: Боровиц ького О. А.

суддів: Гонтарука В.М., Сапа льової Т.В.

розглянувши в порядку пис ьмового провадження апеляці йну скаргу товариства з обме женою відповідальністю "Мага зин "Сонячний" на постанову Хм ельницького окружного адмін істративного суду від 22 груд ня 2010 року у справі за адмініст ративним позовом Регіональн ого управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних н апоїв та тютюнових виробів Д ПА України у Хмельницькій об ласті до товариства з обмеже ною відповідальністю "Магази н "Сонячний" про стягнення заб оргованості по фінансових са нкціях , -

В С Т А Н О В И В :

В листопаді 2010 року Регіо нальне управління Департаме нту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольни х напоїв і тютюнових виробів ДПА України у Хмельницькій о бласті звернулося у Хмельниц ький окружний адміністратив ний суд з позовом до суб' єкт а підприємницької діяльност і - товариства з обмеженою відповідальністю «Магазин « Сонячний», просило стягнути з відповідача заборгованіс ть по нарахованих фінансов их санкціях в сумі 6816,00 грн.

Постановою Хмельницького окружного адміністративног о суду від 22 грудня 2010 року позо в задоволено. Рішення обґрун товане тим, що рішення про за стосування штрафних санкці й не скасоване, не виконане у встановленому законодавст вом порядку, у зв' язку з ч им сума фінансових санкцій підлягає стягненню.

Не погоджуючись із судовим рішенням, відповідач подав а пеляційну скаргу, в якій прос ить скасувати постанову від 22 грудня 2010 року і постановити нове рішення, яким відмовит и в задоволенні позову. На дум ку апелянта, Хмельницький ок ружний адміністративний су д прийняв необґрунтоване рі шення по справі, допустив н евідповідність обставин, як і мають значення по справі , висновок суду протирічить нормам матеріального та п роцесуального права, що є пі дставою для скасування оска ржуваної постанови. Зокрема , відповідач вказує, що пози вачем не надано суду безп еречні докази щодо розміру та вартості реалізованої горілчаної продукції, не о бґрунтовано суму штрафних санкцій в розмірі 6816,00 грн.

Поданою 22 березня 2011 року за явою Регіональне управління Департаменту контролю за ви робництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюно вих виробів ДПА України у Хме льницькій області, просило В інницький апеляційний адмі ністративний суд розглянут и справу за відсутності йог о представника, залишивши а пеляційну скаргу ТОВ "Магази н "Сонячний" без задоволення, а постанову Хмельницького окружного адміністративно го суду - без змін.

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо письмових доказів для правильного вирі шення апеляційної скарги, а о собиста участь сторін в судо вому засіданні - не обов' яз кова, колегія суддів у відпов ідності до частини 4 статті 196 К АС України визнала можливим проводити апеляційний розгл яд справи за відсутності пре дставників сторін.

Згідно статті 41 КАС України фіксування судового засідан ня за допомогою звукозаписув ального технічного засобу не здійснювалося.

Перевіривши матеріали спр ави, доводи апеляційної скар ги, колегія суддів вважає за необхідне апеляційну скаргу залишити без задоволення, а п останову - залишити без змі н.

Згідно з пунктом 1 частини 1 с татті 198 та статті 200 КАС Україн и, суд апеляційної інстанції залишає скаргу без задоволе ння, а постанову суду - без зм ін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встанов ив обставини справи та ухвал ив судове рішення з додержан ням норм матеріального і про цесуального права.

Як встановлено судом перш ої інстанції та вбачається з матеріалів справи, 09 липня 20 10 року працівниками регіонал ьного управління Департамен ту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкоголь них напоїв та тютюнових ви робів ДПА України у Хмельн ицькій області було проведе но перевірку додержання відп овідачем - товариством з обм еженою відповідальністю «М агазин «Сонячний» вимог зак онодавства при здійсненні торгівлі алкогольними нап оями в однойменному магази ні розташованого адресою: 7-й кілометр Вінницької траси в ід знаку Хмельницький.

За результатами перевірки було складено акт від 09 липня 2010 року № 1489/22/18/23/14154853, в якому зафікс овано встановлений факт здій снення роздрібної торгівлі а лкогольними напоями (горілк а «Пройм» ємністю 1 л. за цін ою 90,00 грн.) без наявності ліце нзії.

На підставі даного акту поз ивачем було прийнято рішення від 23 липня 2010 року № 221047 про заст осування фінансових санкцій в розмірі 6816,00 грн.

Відповідно до статті 15 Зако ну України «Про державне рег улювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячног о і плодового, алкогольних на поїв та тютюнових виробів» р оздрібна торгівля алкогольн ими напоями та тютюновими ви робами може здійснюватися су б' єктами підприємницької д іяльності всіх форм власност і, у тому числі її виробниками , за наявності у них ліцензії.

В силу статті 17 Закону Укр аїни «Про державне регулю вання виробництва і обігу спирту етилового, коньячно го і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових вироб ів» у разі оптової (включаюч и імпорт та експорт) і розд рібної торгівлі спиртом ет иловим, коньячним і плодови м, спиртом етиловим ректифік ованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим пл одовим, алкогольними напоям и та тютюновими виробами б ез наявності ліцензій до су б' єктів господарювання за стосовуються фінансові сан кції у вигляді штрафів в роз мірі 200 відсотків вартості о триманої партії товару, але не менше 1700 грн.

Судом першої інстанції вст ановлено, що сума, яка є предме том стягнення за даним позов ом виникла на підставі рішен ня Регіонального управлінн я департаменту контролю за виробництвом та обігом спир ту, алкогольних напоїв та т ютюнових виробів ДПА Україн и у Хмельницькій області №22 1047 від 23.07.2010 року, яким до товарис тва з обмеженою відповідаль ністю «Магазин «Сонячний» застосовано фінансові санкц ії на загальну суму - 6816,00 грн.

Оскільки, рішення про засто сування фінансових санкцій № 221047 від 23.07.2010 року відповідачем у встановлені законом строк и не оскаржене, відповідно є таким, що підлягає виконанн ю, однак добровільно не вико нане відповідачем, суд першо ї інстанції дійшов вірного в исновку про задоволення позо ву Регіонального управління департаменту контролю за в иробництвом та обігом спирт у, алкогольних напоїв та тю тюнових виробів ДПА України у Хмельницькій області про стягнення фінансових санкці й застосованих вказаним ріш енням.

Згідно статті 17 Закону Укра їни «Про Державне регулюванн я виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плод ового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» у разі не виконання суб'єктом підприєм ницької діяльності рішення п ро застосування фінансових с анкцій сума штрафу стягуєтьс я на підставі рішення суду.

За вищевказаних обставин, доводи апеляційної скарги, н е спростовують висновки суду першої інстанції, а тому апел яційну скаргу слід залишити без задоволення, а оскаржува ну постанову суду без змін, ос кільки, Хмельницький окружни й суд першої інстанції прави льно встановив обставини спр ави та прийняв рішення з дотр иманням норм матеріального т а процесуального права.

Керуючись ст.ст. 160, 167, 195, 196, 197,198, 200, 205, 206, 212, 254 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу то вариства з обмеженою відпові дальністю "Магазин "Сонячний ", - залишити без задоволення , а постанову Хмельницького окружного адміністративно го суду від 22 грудня 2010 року, - без змін.

Ухвала суду набирає законн ої сили з моменту проголошен ня та може бути оскаржена в к асаційному порядку згідно ст 212 КАС України.

Головуючий су ддя /підпис/ Боровицьки й О. А.

Судді /підпис/ Гонтарук В.М.

/підпис/ Сапальова Т.В.

З оригіналом згідно:

Секретар:

СудВінницький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.03.2011
Оприлюднено28.03.2011
Номер документу14404446
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-7975/10/2270

Ухвала від 09.11.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 22.03.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Постанова від 22.12.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні