Ухвала
від 09.02.2011 по справі 14/110-2027
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"09" лютого 2011 р. Справа № 14/110-2027

УХВАЛА

Господарський суд Тернопі льської області

у складі судді Руденка О.В .

Розглянув матеріали справ и

За позовом Шумської мі ської ради вул. Українська, 59, м .Шумськ, Шумський район, Терно пільська область,47100

до відповідача Фіз ичної особи - підприємця О СОБА_2 АДРЕСА_1

про cтягнення заборг ованості за орендну плату в с умі 984.06 грн.

За участю представників ст орін:

Позивача: не з'явив ся;

Відповідача: не з'я вився.

Суть справи:

Шумська міська рад а звернулася в господарський суд Тернопільської області з позовом до Суб'єкта підприє мницької діяльності ОСОБА _2 про cтягнення заборговано сті по орендній платі в сумі 984,06 грн.

В судові засідання 19.01.2011 р. та 09.02.2011 р. повноважний представн ик позивача не з"явився, причи ни своєї неявки суду не повід омив, витребуваних документі в не надав, хоча про дату, час т а місце розгляду справи був п овідомлений належним чином, в порядку ст.ст. 64, 77 ГПК України та п.19 Інформаційного листа В ищого господарського суду Ук раїни від 13.08.2008р. №01-8/482 (повідомле ння про вручення поштового в ідправлення в матеріалах спр ави).

Представник відповідача в призначені судові засідання також не з'явився, витребуван их судом документів, в тому чи слі відзиву на позов, не подав .

Розгляд справи, в том у числі і через неявку позива ча у судове засідання, судом в ідкладався. Підстави для від кладення розгляду справи вик ладені у відповідній ухвалі.

За відсутності відп овідного клопотання технічн а фіксація судового процесу не здійснюється.

Розглянувши матер іали справи, суд прийшов до ви сновку про необхідність зали шення позову без розгляду з о гляду на наступне.

Предметом спору у да ній справі являється cтягнен ня заборгованості по орендн ій платі в сумі 984,06 грн. відпові дно до договору оренди земел ьної ділянки площею 0,0520 га, що з находиться за адресою: АДРЕ СА_2.

Відповідно до ст. 57 ГПК України до позовної заяви до даються документи, які підтв ерджують обставини, на яких г рунтуються позовні вимоги, т обто докази на підставі яких господарський суд у визначе ному законом порядку може вс тановити наявність чи відсут ність обставин, на яких ґрунт уються вимоги й заперечення сторін, а також інші обставин и, які мають значення для прав ильного вирішення господарс ького спору.

Зважаючи що при зверненні по суду позивачем долучено д о позовних матеріалів розрах унок заборгованості без зазн ачення періоду за який вона в иникла, та приймаючи до уваги що суб"єкт владних повноваже нь заявив вимогу про стягнен ня боргу з урахуванням коефі цієнту інфляції не обгрунтув авши її законодавчо, з метою з"ясування фактичних обстави н, ухвалами суду від 27.12.2010 р. та в ід 19.01.2011 р. позивача було зобов'я зано надати суду обґрунтован ий (помісячний) розрахунок за боргованості з орендної пла ти та розрахунок інфляційних втрат з посиланням на норму з акону відповідно до якої вон а нарахована . Наведені вимог и суду позивачем без зазначе ння поважних на те причин не в иконані.

Відповідно до ст.ст.1, 21 ГПК Ук раїни сторонами в судовому п роцесі - позивачами і відпові дачами - можуть бути підприєм ства, установи, організації, і нші юридичні особи (у тому чис лі іноземні), громадяни, які зд ійснюють підприємницьку дія льність без створення юридич ної особи і в установленому п орядку набули статусу суб' є кта підприємницької діяльно сті.

З огляду на наведені вимоги процесуального законодавст ва , з метою з"ясування органі заційно - правового статусу в ідповідача та приймаючи до у ваги , що ухвали суду які напра влялись ОСОБА_2 повернуті поштовим відділенням без вр учення адресату суд у органу місцевого самоврядування до кументи, що засвідчують за ві дповідачем статус суб' єкта підприємницької діяльності .

Проте, позивач без поважних причин вказані докази не под ав, його представник в призна чені судові засідання, а саме :19.01.2011 р. та 09.02.2011 р. не з'явився.

Відповідно до п.5 ст.81 ГПК Ук раїни, господарський суд зал ишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних прич ин не подав витребувані г осподарським судом матеріа ли, необхідні для вирішення с пору, або представник позива ча не з'явився на виклик у з асідання господарського су ду і його нез'явлення перешк оджає вирішенню спору.

З огляду на наведене, зважаю чи на повторну неявку в судов е засідання представника по зивача та неподання ним ви требуваних документів , суд к онстатує що повне , всебічне та об'єктивне з'ясування всіх обставин справи у встановле ні ст.69 ГПК України строки з ви ни позивача є неможливим, а в ідтак позов слід залишити бе з розгляду на підставі п.5 ст.81 Г ПК України.

Враховуючи викладене та к еруючись п.5 ст.81, 86 Господарськ ого процесуального кодексу У країни, господарський суд

УХВАЛИВ:

Позов залишити бе з розгляду.

Суддя О .В. Руденко

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення09.02.2011
Оприлюднено29.03.2011
Номер документу14409765
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/110-2027

Ухвала від 19.01.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 09.02.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні