Ухвала
від 16.02.2011 по справі 15/252-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельниць кого,44 тел. 284-18-98


У Х В А Л А

Справа № 15/252-А 16.02.2011

За позовом Миколаї вського міжрайонного природ оохоронного прокурора в інте ресах держави в особі Держав ної екологічної інспекції в Миколаївській області

до Державног о підприємства "Національна атомна енергогенеруюча комп анія "Енергоатом" Міністерст ва палива та енергетики Укра їни

про стягнення 201 277,00 грн. шкоди, заподіяної вна слідок порушення природоохо ронного законодавства

Суддя Хоменко М.Г.

Представники :

від позивача- не з"явилися

від відповідача - Коваленко М.О.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд Господарсь кого суду міста Києва переда ні позовні вимоги Миколаївсь кого міжрайонного природоох оронного прокурора в інтерес ах держави в особі Державної екологічної інспекції в Мик олаївській області (далі - поз ивач) до Державного підприєм ства "Національна атомна ене ргогенеруюча компанія "Енерг оатом" Міністерства палива т а енергетики України (далі - ві дповідач) про стягнення 201 277,00 гр н. шкоди, заподіяної внаслідо к порушення природоохоронно го законодавства.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 28.04.2007 відкрит о провадження у справі № 15/252-А.

У судовому засіданні предс тавники сторін подали спільн е клопотання про зупинення п ровадження в адміністративн ій справі у зв'язку з необхідн істю підготовки та подання в итребуваних згідно з ухвалою Господарського суду міста К иєва від 28.04.2007 доказів.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 Код ексу адміністративного судо чинства України суд має прав о зупинити провадження у спр аві за обгрунтованим клопота нням сторони.

Ухвалою Господарськог о суду м. Києва від 21.05.2007 зупинен о провадження у справі №15/252-А д о моменту подачі сторнами го сподарського суду витребува них згідно з ухвалою Господа рського суду м. Києва від 28.04.2007 д окументів

У відповідності до ч.5 ст .156 Кодексу адміністративного судочинства України провад ження у справі поновлюється за клопотанням сторін, які бе руть участь у справі, або за ін іціативою суду, якщо відпаду ть обставини, які були підста вою для зупинення провадженн я.

Ухвалою Господарсько го суду м.Києва від 27.01.2011 поновл ено провадження у справі №15/252-А .

У судовому засіданні відповідач надав суду поясн ення по суті справи та надав с уду заяву про припинення про вадження у справі.

Як вбачається із матері алів справи, даний позов не пі длягає розгляду за правилами адміністративного судочинс тва з наступних підстав:

Відповідно до ст.2 КАСУ, зав данням адміністративного су дочинства є захист прав, своб од та інтересів фізичних та ю ридичних осіб у сфері публіч но-правових відносин від пор ушень з боку органів державн ої влади, органів місцевого с амоврядування, їхніх посадов их і службових осіб, інших суб ' єктів при здійсненні ними владних управлінських функц ій. До адміністративних суді в можуть бути оскаржені будь -які рішення, дії чи бездіяльн ість суб' єктів владних повн оважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи безд іяльності Конституцією чи за конами України встановлено і нший порядок судового провад ження.

Ст. 3 КАСУ дає визначення спр ави адміністративної юрисди кції, як переданий на вирішен ня адміністративного суду пу блічно-правовий спір.

Частина 3 ст. 50 КАСУ визначає , що відповідачем в адміністр ативній справі є суб' єкт вл адних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом .

Стаття 17 КАСУ визначає, що к омпетенція адміністративни х судів поширюється на спори фізичних і юридичних осіб із суб' єктом владних повнова жень. Звернення суб' єкта вл адних повноважень можливе у випадках, передбачених закон ом.

Спірні правовідносини мі ж сторонами по даній справі в иникли з питання стягнення з Державного підприємства "Н аціональна атомна енергоген еруюча компанія "Енергоатом" Міністерства палива та енер гетики України на користьМи колаївського міжрайонного п риродоохоронного прокурора в інтересах держави в особі Д ержавної екологічної інспек ції в Миколаївській області 201 277,00грн .

З огляду на те, що пред мет спору у даній справі пов' язаний із стягненням шкоди , з аподіяної внаслідок порушен ня природоохоронного законо давства, тобто спірні правов ідносини мають цивільно-пра вовий характер, даний спір не є публічно-правовим, на який п оширюється компетенція адмі ністративних судів, а підляг ає розгляду у порядку господ арського судочинства.

Відповідно до ст. 157 Кодекс у адміністративного судочин ства України суд закриває пр овадження по справі, якщо спр аву не належить розглядати в порядку адміністративного с удочинства.

За таких обставин, Гос подарський суд міста Києва в важає за необхідне закрити п ровадження у адміністративн ій справі.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 157, ч. 4 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, Господ арський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1.Закрити провадження по справі № 15/252-А.

2. Дана ухвала набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження або апел яційної скарги в порядку, вст ановленому ст. 254 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни. Дана ухвала може бути оскаржена в апеляційному по рядку та в строки, встановлен і ст. 186 Кодексу адміністратив ного судочинства України.

Суддя М.Г. Хоме нко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.02.2011
Оприлюднено30.03.2011
Номер документу14412827
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/252-а

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні