Ухвала
від 22.03.2011 по справі 1/17-2011-345
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/17-2011-345

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення заяви про порушення справи про банкрутство

"22" березня 2011 р. № 1/17-2011-345

Суддя  Найфлейш В. Д.,  розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю „Сан-Ойл ”, Одеська обл., Овідіопольський р-н, с.Доброолександрівка, вул. Совхозна,14. кв. 1;

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Лізинг Капитал” ( Одеська обл., м.Іллічівськ, вул. Транспортна,4 ; код ЄДРПОУ 35873475)

про  визнання банкрутом   

ВСТАНОВИВ:   

Товариство з обмеженою відповідальністю „Сан-Ойл ” звернулось до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Лізинг Капитал” у порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” , посилаючись на наявність заборгованості в сумі 135 000 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 ГПК України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Стаття 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, яка має назву „Особливості банкрутства відсутнього боржника”, передбачає вказані „інші випадки” та особливості  порушення справи про банкрутство, про які ідеться в ч. 3 ст. 6 Закону, зокрема, у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також, за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

До заяви Товариства з обмеженою відповідальністю „Сан-Ойл” про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Лізинг Капитал” не вказано обставин, на яких ґрунтуються вимоги, не додано доказів, що підтверджують викладені у заяві обставини.

Відповідно до ч.1 ст.9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, з підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у заяві не вказано обставин, на яких ґрунтуються вимоги, не додано доказів, що підтверджують викладені у заяві обставини.

Так, в порушення вимог ч.ч. 1, 7 ст. 7 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” заява про порушення справи про банкрутство не містить: виклад обставин, які підтверджують неплатоспроможність боржника, з зазначенням суми боргових вимог кредиторів, а також строку їх виконання, розміру неустойки (штрафів, пені), реквізитів розрахункового документа про списання коштів з банківського або кореспондентського рахунку боржника та дату його прийняття банківською установою боржника до виконання; перелік документів, що додаються до заяви; відомості щодо розміру вимог кредитора до боржника з зазначенням розміру неустойки (штрафу, пені), яка підлягає сплаті; викладу обставин, що підтверджують наявність зобов'язання боржника перед кредитором, з якого виникла вимога, а також строк його виконання; доказів обгрунтованості вимог кредитора. Також до заяви кредитора не додано відповідних документів: рішення суду, господарського суду, які розглядали вимоги кредитора до боржника; копії неоплаченого розрахункового документа, за яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, з підтвердженням банківською установою боржника про прийняття цього документа до виконання із зазначенням дати прийняття, виконавчі документи (виконавчий лист, виконавчий напис нотаріуса тощо) чи інші документи, які підтверджують визнання боржником вимог кредиторів; доказів того, що вартість предмета застави є недостатньою для повного задоволення вимоги, забезпеченої заставою у разі, якщо єдина підтверджена вимога кредитора, який подає заяву, забезпечена активами боржника.  

Крім того, заявником до заяви про порушення справи про банкрутство не додано доказів в обґрунтування підстав для застосування положень ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  а саме: доказів відсутності юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, доказів ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також, інших доказів, що свідчать про наявності факту відсутності підприємницької діяльності боржника.

Враховуючи вищевикладене, заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Сан-Ойл ” про порушенняпровадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Лізинг Капитал” у порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” підлягає поверненню заявнику без розгляду на підставі ч.1 ст. 9 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 3 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.    

Відповідно до ч.2 ст. 9 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.  

Керуючись ч.1 ст.9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 3 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Сан-Ойл ” про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Лізинг Капитал” за положеннями ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” повернути заявнику без розгляду.

          

Додаток: заява про порушення справи про банкрутство на 29-х арк.

Суддя                                                                       Найфлейш В.Д.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.03.2011
Оприлюднено30.03.2011
Номер документу14413916
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/17-2011-345

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні