Рішення
від 03.03.2011 по справі 19/005-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19/005-11     

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                              тел. 235-24-26

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" березня 2011 р.                                                                          Справа № 19/005-11     

Розглянувши матеріали справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя», м. Вишневе, Києво-Святошинський район, Київська область

до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговельне підприємство «Десна»,    м. Вишневе, Києво-Святошинський район, Київська область                                                                                                                 

про стягнення 20000,00 грн.

                                                                                                             суддя Т.П. Карпечкін

від позивача –Іорданов В.П. (дов. № 9 від 20.12.2010 року);

від відповідача – не з'явився.   

          обставини справи:

        Товариство з обмеженою відповідальністю  «Чарівне узбережжя»(далі-позивач) звернулось до господарського суду Київської області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговельне підприємство «Десна»(далі-відповідач) про стягнення 20000,00 грн.     

        Ухвалою господарського суду Київської області від 26 січня 2011 року було порушено провадження у справі та призначено справу до розгляду на 15 лютого     2011 року.  

         За наслідками судового засідання яке відбулось 15 лютого 2011 року на підставі статті 77 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи було відкладено на 3 березня 2011 року про, що господарським судом Київської області винесено ухвалу від 15 лютого 2011 року.

         В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на невиконання відповідачем зобов'язань за договором про надання юридичних послуг № 31 укладеного між сторонами 2 квітня 2010 року, а саме відповідач не розрахувався за надані послуги в результаті чого за ним утворилась заборгованість в розмірі     20000,00 грн., яку і просить стягнути позивач з відповідача.

Відповідач, належним чином повідомлений  про час і місце розгляду справи ухвалами суду від 26 січня  2011 року та від 15 лютого 2011 року в засідання суду не з'явився, витребуваних документів не подав, у зв'язку з зазначеним суд вважає за можливе відповідно до статті 75 Господарського процесуального кодексу України розглянути справу без його участі за наявними в ній матеріалами.

         3 березня 2011 року відповідно до частини другої статті 85  Господарського процесуального кодексу України, в судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину рішення.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, судом встановлено наступне.

Між товариством з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя»(за договором –виконавець) та товариством з обмеженою відповідальністю «Торговельне підприємство «Десна»(за договором - замовник) 2 квітня 2010 року було укладено договір про надання юридичних послуг № 31 (далі-договір). За умов договору замовник в порядку та на умовах, визначених цим договором, доручає, а виконавець бере на себе зобов'язання надати замовникові за плату юридичні послуги в обсязі та на умовах визначених договором (п. 1.1 договору). Доказом факту надання виконавцем юридичних послуг та їх прийняття без заперечень замовником відповідно до умов цього договору є акт надання послуг, який складається сторонами упродовж 10 днів з дня виконання виконавцем умов договору (п. 1.2 договору). За результатами надання послуг сторони підписують акт надання послуг (п. 2.1 договору). Розмір винагороди виконавця за послуги, надані за цим договором, становить 20000,00 грн. (п. 2.2 договору). Замовник зобов'язаний впродовж семи календарних днів з моменту підписання сторонами акту надання послуг оплатити послуги виконавця в розмірі згідно з положеннями п. 2.2 договору (п. 2.3 договору). Виплата винагороди здійснюється шляхом її перерахування на поточний рахунок виконавця, вказаний в цьому договорі (п. 2.4 договору). Виконавець зобов'язується протягом семи календарних днів з дня підписання цього договору надати замовникові юридичну консультацію (усно у формі семінару та письмово у формі звіту) з питання «Припинення юридичної особи, ліквідації»(п. 3.1 договору). Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками сторін та скріплення його печатками сторін (п. 7.1 договору). Строк дії цього договору починає свій перебіг у момент, визначений у п. 7.1 цього договору і закінчується у момент виконання сторонами усіх своїх обов'язків за договором (п. 7.1 договору).

Позивач виконав зобов'язання за договором та надав відповідачу юридичні послуги на загальну суму 20000,00 грн., що підтверджується актом від 9 квітня       2010 року прийому-передачі наданих послуг згідно договору про надання юридичних послуг № 31.

Відповідач зобов'язання за договором не виконав, а саме не розрахувався за надані послуги в результаті чого за ним утворилась заборгованість в розмірі     20000,00 грн.

Позивачем 22 липня 2010 року було направлено на адресу відповідача претензію  № 31 з вимогою сплатити заборгованість в розмірі 20000,00 грн.

Відповідач листом № 36-2010/08 від 5 5 жовтня 2010 року повідомив позивача про те, що він визнає заборгованість в розмірі 20000,00 грн., але на даний час не має можливості сплатити зазначену заборгованість в зв'язку з скрутним фінансовим становищем.

 В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі.  

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про день і час розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.    

Судом оглянуті оригінали документів залучених до матеріалів справи.

При вирішенні спору судом враховано, що позовні вимоги підтверджені належними доказами наявними в матеріалах справи.

Суб'єкт господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання –відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України (стаття 193 Господарського кодексу України).

Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (стаття 525 Цивільного кодексу України).

Порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням   умов, визначених  змістом  зобов'язання  (неналежне виконання) (стаття 610 Цивільного кодексу України).

Якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором (стаття 903  Цивільного кодексу України).

Якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін) (частина перша статті 530 Цивільного кодексу України).

Пунктом 2.3 договору встановлено, що замовник зобов'язаний впродовж семи календарних днів з моменту підписання сторонами акту надання послуг оплатити послуги виконавця в розмірі згідно з положеннями п. 2.2 договору.

Таким чином позовні вимоги є правомірними та обґрунтованими.

З врахуванням викладеного  позов підлягає задоволенню повністю.

  Судові витрати відповідно до статей 44, 49 Господарського процесуального кодексу України покладаються на відповідача.   

Керуючись статтями 44, 49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Торговельне підприємство «Десна»(08132, Київська область, Києво-Святошинський район,            м. Вишневе, вул. Промислова, б. 5, код 19120971) на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя»(08132, Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова, б. 5, код 33269052) -  20000 (двадцять тисяч) грн. 00 коп. заборгованості та судові витрати: 200 (двісті) грн. 00 коп. державного мита та 236 (двісті тридцять шість) грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

          3. Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

          Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Суддя                                                                                           Т.П. Карпечкін

Повне рішення складено та підписано 09.03.2011 р.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.03.2011
Оприлюднено01.04.2011
Номер документу14421043
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/005-11

Рішення від 03.03.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 26.01.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні