Рішення
від 29.04.2009 по справі 2-238 /2009
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-238 2009 p.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 квітня 2009 року м. Тлумач

Тлумацький районний суд Ів ано-Франківської області в с кладі:

головуючої - судді Бондарен ко Г. Ю.

секретаря - Мороз М. І.

з участю позивачки: ОСОБА _1

відповідачів - ОСОБА_2, ОСОБА_4 вона ж представник в ідповідача ОСОБА_5

розглянувши у попередньом у відкритому судовому засіда нні в залі суду в м. Тлумачі сп раву за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБ А_4, ОСОБА_5, Гарасимівськ ої сільської ради про визнан ня права власності, -

встановив:

Позивачка звернулася в су д з позовом до ОСОБА_2, ОС ОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, Г арасимівської сільської рад и про визнання права власнос ті на житловий будинок та гос подарські будівлі і споруди, посилаючись на те, що їх батьк о (дідусь) та мати (бабуся) мали в користуванні житловий буд инок з господарськими будівл ями і спорудами по АДРЕСА_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати (бабуся) ОСОБА_6, а ІНФОРМ АЦІЯ_2 помер батько (дідусь) ОСОБА_7. Після смерті батьк ів її чоловік ОСОБА_8 та ві дповідачі ОСОБА_4, ОСОБА _5 фактично вступили в управ ління спадковим майном.

ІНФОРМАЦІЯ_3 її чоловік ОСОБА_8 помер. Після його сме рті спадкоємцями майна є поз ивачка ОСОБА_1 та відповід ачі по справі ОСОБА_2, ОС ОБА_3

Як виявилось після смерті б атька, матері, чоловіка за жит тя вони не отримали документ ів про право власності на вка зане будинковолодіння.

Відсутність свідоцтва про право власності на будинков олодіння перешкоджає позива чці оформити право власності на частину будинковолодіння в порядку спадкування за зак оном.

В попередньому судовому за сіданні позивачка ОСОБА_1 позов підтримала з підстав н аведених у позовній заяві, пр осить позов задовольнити.

Відповідачка ОСОБА_4, во на ж представник відповідача ОСОБА_5 позов визнала, не з аперечує щодо його задоволен ня.

Відповідач ОСОБА_2, позо в визнав, додатково пояснив, щ о від належної йому частки пі сля смерті батька відмовляєт ься в користь матері позивач ки по справі ОСОБА_1

Відповідачка ОСОБА_3 в с удове засідання не з' явилас ь, але надіслала суду письмов у заяву, в якій позов визнає, в ід належної батькові частки після його смерті відмовляєт ься в користь матері позивач ки по справі ОСОБА_1 та про сять справу слухати у її відс утно ст.

Від відповідача Гарасимів ської сільської ради Тлумаць кого району надійшла заява п ро розгляд справи без участі їхнього представника та не з аперечують проти задоволенн я позову.

У відповідності із ст. 61 ЦПК У країни, обставини, визнані ст оронами, не підлягають доказ уванню, таке становище має мі сце по даній справі, а тому суд вважає встановленими обстав ини, викладені позивачкою у п озовній заяві на обгрунтуван ня своїх вимог.

За результатами проведенн я судового засідання по спра ві, суд приходить до висновку про наявність законних підс тав для задоволення визнаног о відповідачами та повноваже ним представником відповіда ча позову, а тому за позивачко ю слід визнати право власнос ті на 1/3 частину житлового буд иноку, господарських будівел ь і споруд по АДРЕСА_1 в пор ядку спадкування за законом після смерті чоловіка ОСОБ А_8.

На підставі ст. ст. 123, 548-549 ЦК Укр аїни (в редакції 1963 p.), керуючись ст. 213-215 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 прав о власності на належну їй 1/3 ча стину житлового будинку, гос подарських будівель і споруд по АДРЕСА_1 в порядку спад кування за законом після сме рті чоловіка ОСОБА_8.

Рішення набирає законної с или після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про ап еляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяв у про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не бул а подана протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження, рішенн я набирає законної сили післ я закінчення цього строку. У р азі подання апеляційної скар ги рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля розгляду справи апеляці йним судом.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення може бути пода но протягом десяти днів з дня проголошення рішення.

Апеляційна скарга на рішен ня суду може бути подана до ап еляційного суду Івано-Франкі вської області протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження через Тлумацький районний су д.

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.04.2009
Оприлюднено01.04.2011
Номер документу14421507
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-238 /2009

Рішення від 29.04.2009

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Бондаренко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні