Постанова
від 15.03.2011 по справі 2а/2270/2320/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2а/2270/2320/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 березня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Касапа В.М.

при секретарі Федику Р.С.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом управління Пенс ійного фонду України в Кам'ян ець-Подільському районі д о дочірнього підприємства К ам'янець-Подільського районн ого споживчого товариства "К омерційне виробничо-заготів ельне підприємство "Кам'янка " про стягнення заборгован ості, -

В С Т А Н О В И В:

управління Пенсійного ф онду України в Кам'янець-Поді льському районі звернулось з позовом до дочірнього підпр иємства Кам'янець-Подільсько го районного споживчого това риства "Комерційне виробничо -заготівельне підприємство " Кам'янка" про стягнення 977 грн. 5 9 коп. заборгованості по відшк одуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгов их пенсій за Списком №2.

В обгрунтування своїх вимо г вказує, що станом на 06.12.2010 року встановлено наявність забор гованості відповідача по ві дшкодуванню фактичних витра т на виплату і доставку пільг ових пенсій, призначених за С писком №2 відповідно до п.п. "б"-" з" ст.13 Закону України “Про пен сійне забезпечення”, в сумі 977 грн. 59 коп. В зв' язку з цим про сить стягнути з відповідача вказану суму в повному обсяз і.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтр имав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся повторно, про день, час, міс це судового засідання повідо млений належним чином.

Судом явка представника ві дповідача в судове засідання не визнавалася обов' язково ю. За таких обставин, з врахув анням думки представника поз ивача, суд вважає за можливе р озглянути справу без участі представника відповідача на підставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, з' ясував ши повно і всебічно обставин и справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повн ому обсязі.

Судом встановлено, що відпо відач - дочірнє підприємство Кам'янець-Подільського райо нного споживчого товариства "Комерційне виробничо-загот івельне підприємство "Кам'ян ка", код 30156908, зареєстрований 05.10.200 4р. Кам'янець-Подільською райо нною державною адміністраці єю Хмельницької області, явл яється юридичною особою і вк лючений до Єдиного державног о реєстру.

Відповідно до Закону Украї ни "Про збір на обов'язкове дер жавне пенсійне страхування", суб'єкти підприємницької ді яльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюдж етні, громадські та інші уста нови та організації, об'єднан ня громадян та інші юридичні особи, (крім тих, які є платник ами фіксованого сільськогос подарського податку) є платн иками збору - фактичних витра т на виплату і доставку пенсі й, призначених відповідно до п.п. ”б-з ”ст. 13 Закону України "П ро пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пен сійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідно до п.2 Прикінцеви х положень Закону України „П ро загальнообов”язкове держ авне пенсійне страхування” в ід 09.07.2003 року, абзацу 4 п.1 ст.2 Закон у України „ Про збір на обов”я зкове державне пенсійне стр ахування”, п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов”язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженої Постановою правл іння Пенсійного фонду Україн и від 19.12.2003 року №21-1, зареєстрова ної в Міністерстві юстиції У країни 16.01.2004 року за №64/8663, відшкод уванню підлягають фактичні в итрати ПФ України на виплату та доставку пільгових пенсі й, призначених на пільгових у мовах працівникам, зайнятих повний робочий день на робот ах з шкідливими і важкими умо вами праці за Списком №2 у розм ірі 100 % від фактичних витрат на виплату та доставку цих пенс ій, призначених та виплачени х у 2010 році.

Згідно абзацу 4 п. 1 ст. 2 Закону України „ Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стр ахування”, об' єктом оподатк ування для суб' єктів підпри ємницької діяльності незале жно від форм власності, є факт ичні витрати на виплату і дос тавку пенсій, призначених ві дповідно до п.п. ”б-з ” ст.13 Зако ну України „Про пенсійне заб езпечення”.

Відповідно до п.п. 6.8 Інструкц ії , підприємства зобов' яза ні щомісяця до 25 числа вносити до Пенсійного Фонду зазначе ну в розрахунку - повідомле нні місячну суму фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій , призначених на пільг ових умовах.

Статтею 13 Закону України „П ро пенсійне забезпечення” ви значено категорії працівник ів, які на пільгових умовах ма ють право на пенсію за віком, н езалежно від останнього місц я роботи.

Відповідно до Закону Украї ни "Про пенсійне забезпеченн я" працівникам відповідача, я кі працювали на ДП Кам'янець-П одільського районного спожи вчого товариства "Комерційне виробничо-заготівельне підп риємство "Кам'янка", згідно под аних у встановленому законом порядку необхідних документ ів було призначено пільгову пенсію зі зниженням пенсійно го віку. Вказаним пенсіонер ам своєчасно та в повном у обсязі доставляються та виплачуються пенсії у встан овленому законом порядку.

Встановлено, що станом на 06.12 .2010 року за червень-вересень 2010 р оку відповідач має заборгова ність до Пенсійного фонду Ук раїни з відшкодування фактич них витрат на виплату і доста вку пільгових пенсій, призна чених відповідно до п.п. "б"-"з" с т. 13 Закону України "Про пенсій не забезпечення" в розмірі 977 г рн. 59 коп., вона є обґрунтованою , відповідає чинному законод авству і підлягає стягненню. Заборгованість підтверджує ться розрахунками суми факти чних витрат на виплату і дост авку пільгових пенсій.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 КАС Укра їни, ч.2 Прикінцевих положень З акону України “Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування”, Закону Укра їни “Про збір на обов' язков е державне пенсійне страхува ння”, ст.ст. 13, 14, 55 Закону України “Про пенсійне забезпечення” -,

П О С Т А Н О В И В:

позов управління Пенсій ного фонду України в Кам'янец ь-Подільському районі задово лити.

Стягнути з дочірнього підп риємства Кам'янець-Подільськ ого районного споживчого тов ариства "Комерційне виробнич о-заготівельне підприємство "Кам'янка", ідентифікаційний к од 30156908, на користь управління П енсійного фонду України в Ка м'янець-Подільському районі 977 (дев'ятсот сімдесят сім) грн. 59 коп. заборгованості з відшко дування фактичних витрат на виплату та доставку пільгови х пенсій призначених за Спис ком № 2.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 16 березня 2011 року

Суддя /підпис/

"Згідно з оригіналом" Суддя В.М. Касап

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2011
Оприлюднено01.04.2011
Номер документу14424995
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2270/2320/11

Ухвала від 18.05.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Ухвала від 16.02.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Постанова від 15.03.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні