Постанова
від 17.03.2011 по справі 23/78
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, те л. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом і відкриття ліквідацій ної процедури

17.03.2011р. Справа № 23/78

за заявою Товариства з обмеженою відповідальніст ю "НВП "Компанія Укрбудсервіс ", вул. Фрунзе, 9, кв. 13, м. Полтава, к од ЄДРПОУ 34412236

про визнання банкрутом

Суддя Ореховська О. О.

Представники сторін 10.03.2011 р.:

від боржника - Савченко Л.А. (голова ліквідаційної комісі ї), Протокол загальних зборів учасників ТОВ "НВП "Компанія У крбудсервіс" від 27.04.2010 року, пас порт серії НОМЕР_2видани й Октябрським РВ ПМУ УМВС Укр аїни в Полтавській області 08.0 7.2005 р.

Представники сторін 17.03.20 11 року (після перерви):

від боржника - Савченко Л.А. (голова ліквідаційної комісі ї), Протокол загальних зборів учасників ТОВ "НВП "Компанія У крбудсервіс" від 27.04.2010 року, пас порт серії НОМЕР_2 видани й Октябрським РВ ПМУ УМВС Укр аїни в Полтавській області 08.0 7.2005 р.

Постанова виноситься п ісля перерви оголошеної в су довому засіданні 10.03.2011 р. згідно ст. 77 ГПК України.

Суть справи: розгляд ається заява Товариства з об меженою відповідальністю "НВ П "Компанія Укрбудсервіс", м.По лтава про визнання банкрутом відповідно до вимог ст. 51 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом".

На виконання п. 3 ухвали госп одарського суду Полтавської області від 08.02.2011 р. ДПІ у м. Полт аві листом від 09.03.2011 р. № 4405/9/10-123 (вх. № 4257д від 10.03.2011 р.) повідомила суду , що боржник - Товариство з обм еженою відповідальністю "НВП "Компанія Укрбудсервіс" є пла тником податку на прибуток, п одатку на додану вартість та комунального податку та має відкритий розрахунковий рах унок у АБ "Полтава-Банк", МФО 33148 9, № 260044774. Податкового боргу підп риємство не має.

Через канцелярію господар ського суду Полтавської обла сті ліквідаційна комісія Тов ариства з обмеженою відповід альністю "НВП "Компанія Укрбу дсервіс" з супровідними лист ами за вх. № 4180д від 09.03.2011 р. та вх. № 4767д від 17.03.2011 р. надала для залуче ння до матеріалів справи док ументи згідно їх переліків, з азначених у вищевказаних лис тах.

Вищевказані документи роз глянуті судом та залучені до матеріалів справи.

Розглянувши матеріали с прави, заслухавши уповноваже ного представника заявника, суд, встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "НВП "Компа нія Укрбудсервіс", м. Полтава ( код ЄДРПОУ 34412236 ) ( ТОВ "НВП "Компа нія Укрбудсервіс" ) звернулос ь до господарського суду з за явою від 19.11.2010 р. (вх. № 4386 від 25.11.2010 р.) , за підписом голови ліквідац ійної комісії Савченко Л.А.., п ро визнання товариства банкр утом в порядку ст. 51 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом".

Вищевказана заява ТОВ "Н ВП "Компанія Укрбудсервіс" вм отивована тим, що при ліквід ації товариства не у зв"язку з процедурою банкрутства вст ановлено неможливість боржн ика задовольнити вимоги всі х кредиторів в зв"язку з недос татністю у боржника майнови х активів та грошових коштів для задоволення вимог його к редиторів.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 30.11.2010 р. (а.с. 1 ) заяву ТОВ "НВП "Ком панія Укрбудсервіс" від 19.11.2010 (в х. № 4386 від 25.11.2010 р.) прийнято судом до розгляду і порушено справ у № 23/78 про банкрутство останнь ого; введено мораторій на зад оволення вимог кредиторів, т ощо... .

При винесенні даної постан ови судом прийнято до уваги н аступне.

Відповідно до частини 2 с татті 41 Господарського проце суального кодексу України, п ровадження у справах про бан крутство здійснюється у поря дку, передбаченому цим кодек сом з врахуванням вимог Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”ві д 14.05.1992 р. № 2343-ХІІ ( надалі в тексті - Закон № 2343) провадження у спра вах про банкрутство регулюєт ься вищезазначеним Законом, господарським процесуальни м кодексом України, іншими за конодавчими актами України.

При цьому, названий Закон сл ід розглядати як законодавч ий акт, що містить спеціальні норми, які мають пріоритет по відношенню до норм загальни х щодо регулювання порядку п ровадження у справі про банк рутство.

Частина 1 статті 51 Закону № 2343 , яка визначає особливості за стосування процедури банкру тства до боржника, що ліквіду ється власником, вказує, що я кщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом. У разі виявлення зазн ачених обставин ліквідатор ( ліквідаційна комісія) зобов' язані звернутися в господарс ький суд із заявою про поруше ння справи про банкрутство т акої юридичної особи.

Згідно з ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України (ЦК України) у часники юридичної особи , суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної ос оби, зобов'язані негайно пись мово повідомити про це орган , що здійснює державну реєстр ацію, який вносить до Єдиного державного реєстру відомост і про те, що юридична особа пе ребуває у процесі припинення .

Комісія з припинення юриди чної особи поміщає в друкова них засобах масової інформац ії, в яких публікуються відом ості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняє ться, повідомлення про припи нення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кр едиторами вимог до неї. Цей ст рок не може становити менше д вох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи.

Комісія вживає усіх можлив их заходів щодо виявлення кр едиторів, а також письмово по відомляє їх про припинення ю ридичної особи (ч. 4 ст. 105 ЦК Укр аїни ).

В силу ч. 8 ст. 59 Господарськог о кодексу України (ГК України ) оголошення про реорганіза цію чи ліквідацію господарсь кої організації або припинен ня діяльності індивідуальн ого підприємця підлягає опу блікуванню реєструючим орг аном у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур"єр" та /або офіційному друкованому виданні органу державної вл ади або органу місцевого сам оврядування за місцезнаходж енням суб"єкта господарюван ня протягом десяти днів з дня припинення діяльності суб"є кта господарювання.

У відповідності до вимог ч . 4 ст. 60 ГК України ліквідаційна комісія вживає необхідних з аходів щодо стягнення дебіт орської заборгованості суб"є кта господарювання, який лік відується, та виявлення вимо г кредиторів, з письмовим пов ідомленням кожного з них про ліквідацію суб"єкта господа рювання.

За приписами ч. 1 ст. 111 ЦК Украї ни ліквідаційна комісія післ я закінчення строку для пред 'явлення вимог кредиторами с кладає проміжний ліквідацій ний баланс, який містить відо мості про склад майна юридич ної особи, що ліквідується, пе релік пред'явлених кредитора ми вимог, а також про результа ти їх розгляду.

Проміжний ліквідаційний б аланс затверджується учасни ками юридичної особи або орг аном, який прийняв рішення пр о ліквідацію юридичної особи .

За змістом частини 5 статті 60 ГК України, яка регулює зага льний порядок ліквідації суб 'єкта господарювання, вбачає ться, що ліквідаційна комісі я оцінює наявне майно суб'єкт а господарювання, який лікві дується, і розраховується з к редиторами, складає ліквідац ійний баланс та подає його вл аснику або органу, який призн ачив ліквідаційну комісію. Д остовірність та повнота лікв ідаційного балансу повинні б ути перевірені у встановлено му законодавством порядку.

Отже, враховуючи вищезаз начені вимоги закону, необхі дними передумовами для зверн ення із заявою про порушення провадження у справі про бан крутство боржника у порядку статті 51 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом" є: оцінка вартост і наявного майна боржника, пу блікація оголошення згідно з вимогами статті 105 ЦК України з метою виявлення кредиторі в та встановлення повного об сягу кредиторської заборгов аності, повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію підприємства та складання проміжного лік відаційного балансу. Крім то го, звернення до суду з такою з аявою можливо лише після зак інчення строку, передбаченог о статтею 105 ЦК України (відпов ідної правової позиції дотри мується Верховний суд Україн и в постанові від 10.06.2008 р. № 15/682-б та Вищий господарський суд Укр аїни в постанові від 09.06.2010 року по справі № 7/41-10586).

З матеріалів даної справи в бачається, що 27 квітня 2010 року н а загальних зборах учасників ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсерв іс" прийнято рішення про прип инення діяльності товариств а шляхом його ліквідації т а створення ліквідаційної ко місії (голова комісії: Савчен ко Л.А., члени комісії: Друпп В .І.) (Протокол загальних зборі в учасників ТОВ "НВП "Компані я Укрбудсервіс" від 27.04.2010 р. - а.с. 27).

29 квітня 2010 року голова лі квідаційної комісії відпові дно до приписів ч. 1 ст. 105 ЦК Укра їни звернувся до Державного реєстратора виконавчого ком ітету Полтавської міської ра ди з заявою (а.с. а.с. 53-54) про внесе ння до Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців запису про рішення засновників (уча сників) щодо припинення юрид ичної особи.

Відповідно до ст. 34 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців" Державни м реєстратором Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців виконавчого комітету Полтавської місько ї Ради 30 квітня 2010 року проведе на реєстраційна дія - внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців запи с про рішення засновників (уч асників) щодо припинення юри дичної особи - ТОВ "НВП "Компан ія Укрбудсервіс".

Оголошення про прийняття з асновниками (учасниками) ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсервіс" р ішення про припинення юридич ної особи ліквідаційною комі сією опубліковано в спеціал ізованому друкованому видан ні - "Бюлетень державної реєс трації" № 149 (9) від 12 травня 2010 року (а.с. а.с. 56-59).

Також, головою ліквідацій ної комісії письмово повідом лено про початок процедури п рипинення підприємницької д іяльності ТОВ "НВП "Компанія У крбудсервіс" всіх відомих кр едиторів, а також Державну по даткову службу у м. Полтаві та державні цільові фонди.

Заборгованість зі сплати п одатків, зборів (обов"язкових платежів) у ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсервіс" відсутня, що п ідтверджується листами:

Полтавського міського цен тру зайнятості від 22.10.2010 р. № 05-8997 (а .с.а.с. 41-42);

Управління Пенсійного фон ду України Октябрського райо ну в м. Полтаві від 19.10.2010 р. № 14006/08-11 (а .с. 43);

Полтавського обласного ві дділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втр ати працездатності від 23.07.2010 р . № 02-1914 (а.с. 44);

Полтавського обласного ві дділення Фонду соціального з ахисту інвалідів від 13.10.2010 р. № 03- 01/1-3145 (а.с. 45);

ДПІ у м. Полтаві від 17.11.2010 р. № 2638 3/10/24-137 (а.с. 46).

Заборгованість по заробіт ній платі та вихідній допомо зі, виплаті авторської винаг ороди ТОВ "НВП "Компанія Укрбу дсервіс" не має.

Після публікації повідомл ення про припинення юридично ї особи з грошовими вимогами до ліквідаційної комісії з вернулись :

1) ТОВ "НВП Компанія Укргазі нвест" (м. Полтава, вул. Половки , 76) на суму 3 789 867,04грн. (що складаєт ься з 3 056 344,39грн. основного боргу та 733 522,65грн. неустойки (штраф, п еня)) згідно договору купівлі -продажу від 01.10.2007 р. № 100 (Вимога в ід 11.06.2010 р. - а.с. 75);

2) ТОВ "Трейдімпекс" (м. Полтав а, пров. Депутатський, 4) на сум у 5 837 271,23грн. (що складається з 4 700 0 00,00грн. основного боргу та 1 137 271,23 г рн. неустойки (штраф, пеня)) згі дно договору купівлі-продажу від 07.06.2007 р. № 07/06 (Вимога від 27.05.2010 р. - а.с. 74);

3) ТОВ "НВП "Компанія Укргазто рг" (правонаступник ТОВ "Компа нія "Славія" - а.с.а.с. 157-166 ) (м. Полт ава, вул. Половки, 66Б) на суму 3 607 381,53грн. (що складається з 3 607 231,53 гр н. основного боргу та 150,00 грн. н еустойки (штраф, пеня)) згідно договору доручення від 18.06.2006 р . № 18/07/д (Вимога від 08.06.2010 р. - а.с. 73).

Вищевказані кредиторські вимоги розглянуті ліквідаці йною комісією та визнані нею в повному обсязі, про що було письмово повідомлено заявн иків (а.с.а.с. 70-72).

Згідно довідки Октябрсько го ВДВС Полтавського МУЮ від 15.12.2010 р. № 46298 (а.с. 125) у відділі на вик онанні виконавчі документи д е боржником є ТОВ "НВП "Компані я Укрбудсервіс" станом не 15.12.2010 р. не перебувають.

Таким чином, до реєстру вимо г кредиторів ТОВ "НВП "Компані я Укрбудсервіс" (а.с.а.с. 76-78) лікв ідаційною комісією включено вимоги:

ТОВ "НВП Компанія Укргазін вест" в сумі 3 789 867,04грн.;

ТОВ "Трейдімпекс" в сумі 5 837 271,23 грн.,

ТОВ "НВП "Компанія Укргазтор г" в сумі 3 607 381,53грн.

Загальний розмір кредитор ських вимог становить 13 234 519,80гр н.

В ході процедури самолікв ідації проведена інвентари зація майна ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсервіс" , результати я кої оформлені Інвентаризаці йним описом від 04.05.2010 р. (а.с. 48), за результатами якої майнових а ктивів не виявлено.

Дебіторська заборгованіс ть ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсе рвіс" за даними бухгалтерськ ого обліку становить 10 728 298,81грн . (довідка про склад та стан де біторської заборгованості - а.с. 35) , а саме:

ПП "Владів", м. Полтава (код ЄД РПОУ 32689646) на суму 6 881 333,31грн.;

ТОВ " Компанія Будімпекс", м. П олтава (код ЄДРПОУ 33574513) на суму 3 846 695,50грн.

Проте, як зазначається в зая ві про порушення справи про б анкрутство стягнути дебіт орську заборгованість немо жливо.

Крім того, ліквідаційною ко місією з"ясовано, що ухвалою господарського суду Полтавс ької області від 30.03.2010 р. по спра ві № 18/202, порушеної за заявою ВА Т "Полтаваголовпостач", м. Полт ава про визнання банкрутом ПП "Владів", затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційни й баланс ПП "Владів", підприємс тво ліквідовано, провадження у справі припинено (а.с.а.с.146-147). Т акож, як вбачається з матеріа лів справи постановою господ арського суду Полтавської об ласті від 03.06.2010 р. по справі № 18/37 д ебітор - ТОВ "Компанія Будімпе кс" визнаний банкрутом та від крита ліквідаційна процедур а. В процедурі банкрутства ТО В "НВП "Компанія Укрбудсервіс " звернулося до ТОВ " Компанія Будімпекс" з грошовими вимог ами, які було визнано ухвалою господарського суду Полтавс ької області від 26.10.2010 р. по спра ві № 1837 (а.с.а.с. 148-149).

За результатами вжитих зах одів, спрямованих на встанов лення майнових активів борж ника, ліквідаційною комісією виявлено наступне.

За даними реєстрових книг П П Полтавського БТІ "Інвентар изатор" реєстрація прав влас ності на нерухомість у м. Полт аві за ТОВ "НВП "Компанія Укрбу дсервіс" не проводилась (лист від 02.08.2010 р. № з/1036 - а.с. 49).

Листи УДАІ ГУМВС України в П олтавській області від 26.07.2010 р . № 11/5842 (а.с. 51) та Інспекції держав ного технічного нагляду Пол тавської ОДА від 21.07.2010 р. № 01-29/467 (а.с . 52) свідчать про відсутність р еєстрації за ТОВ "НВП "Компані я Укрбудсервіс" автотранспор тних засобів та сільськогосп одарської техніки.

Відповідно до листа Полтав ського міського Управління з емельних ресурсів та земельн ого кадастру від 09.07.2010 р. № 01-14/2043 (а.с . 50) в архіві управління інфор мація про наявність зареєст рованих за боржником на пра ві власності земельних ділян ок на території міста Полтав и відсутня.

Відповідно до Витягу з Єдин ого реєстру заборон відчуже ння об'єктів нерухомого від 14. 12.2010 р. № 29646017 (а.с. 126), наданого Полта вською філією Державного під приємства "Інформаційний цен тр" Міністерства юстиції Укр аїни, інформація про обтяжен ня нерухомого майна боржник а - ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсе рвіс" (код ЄДРПОУ 34412236) в Єдином у реєстрі заборон відчуженн я об'єктів нерухомого майна в ідсутня. Також, згідно витягу з Державного реєстру обтяж ень рухомого майна від 14.12.2010 р. № 29647507 (а.с. 127) в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна інф ормація про обтяження рухомо го майна ТОВ "НВП "Компанія Укр будсервіс" (код ЄДРПОУ 34412236) відс утня.

Як зазначається в заяві про порушення справи про банкру тство розрахунково-касове об слуговування ТОВ "НВП "Компан ія Укрбудсервіс" здійснюєть ся по розрахунковому рахунк у № 260044774 в АБ "Полтава-банк", МФО 33 1489, м. Полтава, що також підтвер джується листом ДПІ у м. Полт аві від 09.03.2011 р. № 4405/9/10-123.

Згідно довідки АБ "Полтава-б анк" від 10.09.2010 р. № 426 (а.с. 34) за період з 01.01.2010 р. по 10.09.2010 р. операцій по ра хунку № 2600-4-4774 не було. Станом на 1 0.09.2010 р. залишок на вищевказано му рахунку становить 19,18грн.

Таким чином, майновий та фі нансовий стан товариства сві дчить про неможливість пога шення заборгованості перед н аявними кредиторами.

Станом на 30 вересня 2010 року ліквідаційною комісією скла дено проміжний ліквідаційни й баланс ТОВ "НВП "Компанія Ук рбудсервіс" (а.с. а.с. 79-80).

30 вересня 2010 року відбули ся загальні збори учасників ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсер віс" на яких прийнято, зокрема , наступні рішення:

1) затвердити проміжний лік відаційний баланс ТОВ "НВП " Компанія Укрбудсервіс";

2) укласти договір з ауди торською фірмою "Січень-ауди т" на проведення аудиту щодо достовірності та повноти пр оміжного ліквідаційного бал ансу ТОВ "НВП "Компанія Укрбу дсервіс".

01 жовтня 2010 року незалежним а удитором ТОВ "Січень-аудит" (Св ідоцтво № 3422 від 24.06.2004 р. про внесе ння до "Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які одноо собово надають аудиторські п ослуги", згідно рішення № 136 АПУ , з терміном дії до 21.05.2014 р., серти фікат № 000988 серії "А", виданий рі шення Аудиторської Палати У країни, рішення № 45 від 16.05.1996 р. з т ерміном дії - до 16.05.2015 р., на підст аві договору № 80 від 05.08.2010 р.) Олім піюком І.М. та помічником ауди тора Поповим Д.О. складено Зв іт з надання впевненості що до фінансового стану та дос товірності проміжного лікв ідаційного балансу ТОВ "НВП "К омпанія Укрбудсервіс" станом на 30.09.2010 р. (а.с. а.с. 82-88) в якому надан о висновок:

1. Фінансовий стан ТОВ "НВП "Ко мпанія Укрбудсервіс" можливо охарактеризувати як надкрит ичний;

2. Проміжний ліквідаційний б аланс ТОВ "НВП "Компанія Укрбу дсервіс" станом на 30.09.2010 р. є дост овірним і відповідає вимога м чинного законодавства Укра їни.

На загальних зборах учасни ків ТОВ "НВП "Компанія Укрбудс ервіс", які відбулися 17 листоп ада 2010 р. (Протокол загальних зб орів учасників ТОВ "НВП "Компа нія Укрбудсервіс" від 17.11.2010 р. -а.с .а.с. 91-92) за результатами розгля ду аудиторського Звіту та за слуховування звіту голови лі квідаційної комісії прийнят о рішення: "... Здійснити ліквід ацію у порядку передбаченому Законом України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" , зобов"язати ліквідацій ну комісію в місячний строк з вернутися із заявою про пору шення справи про банкрутство до господарського суду Полт авської області...".

Відповідно до положе нь ч. 4 ст. 205 Господарського код ексу України у разі неспромо жності суб'єкта господарюван ня через недостатність його майна задовольнити вимоги кр едиторів такий суб'єкт госпо дарювання може бути оголошен ий банкрутом за рішенням суд у.

Ст. 209 Господарського Код ексу України визначає, що у р азі нездатності суб'єкта під приємництва після настання в становленого строку виконат и свої грошові зобов'язання п еред іншими особами, територ іальною громадою або держав ою інакше як через відновлен ня його платоспроможності це й суб'єкт ( боржник) відповідн о до частини четвертої статт і 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Нездатність боржника відн овити свою платоспроможніс ть та задовольнити визнані с удом вимог кредиторів не іна кше як через застосування ви значеної ліквідаційної проц едури вважається банкрутст вом.

Стаття 1 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" визначає, що банкрутство - визнана госп одарським судом неспроможн ість боржника відновити сво ю платоспроможність та задов ольнити визнані судом вимог и кредиторів не інакше як через застосування ліквід аційної процедури.

З огляду на фінансове ста новище боржника, розмір його грошових зобов' язань, госп одарський суд прийшов до вис новку, що ТОВ "НВП "Компанія Ук рбудсервіс" неспроможний в ідновити свою платоспроможн ість та задовольнити вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквіда ційної процедури і ліквідац ійна процедура має проходити в межах провадження в справі про банкрутство в господарс ькому суді.

Відповідно до приписів п. 1 с т. 24 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" у постанові про визнан ня боржника банкрутом господ арський суд відкриває ліквід аційну процедуру та признач ає ліквідатора.

Боржник - ТОВ "НВП "Компанія У крбудсервіс" в заяві від 19.11.2010 (в х. № 4386 від 25.11.2010 р.) про порушення с прави про банкрутство для ви конання функцій ліквідатора товариства просить суд приз начити арбітражного керуючо го Федорович Євгенію Іванівн у.

Згідно зі ст. 31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" , якщо інше не передбачено цим Законом, р озпорядником майна може бути призначено фізичну особу - су б'єкта підприємницької діяль ності, яка має вищу юридичну ч и економічну освіту або воло діє спеціальними знаннями, н е є заінтересованою особою с тосовно боржника та кредитор ів відповідно до статті 1 цьог о Закону і яка має ліцензію ар бітражного керуючого, що вид ається в установленому закон одавством порядку.

З огляду на вищевказане та приймаючи до уваги, що арбітр ажний керуючий Федорович Є.І . має ліцензію арбітражного к еруючого серії НОМЕР_1 ві д 16.04.2010 р., надала згоду (заява - а.с . 128) арбітражного керуючого на участь у даній справі в якост і ліквідатора у відповідност і до п. 3 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом" суд вважає за мо жливе призначити арбітражн ого керуючого Федорович Є.І. ліквідатором боржника - ТОВ "Н ВП "Компанія Укрбудсервіс".

Керуючись ст.ст. 22-24, 51 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Визнати банкрутом Товари ство з обмеженою відповідаль ністю "НВП "Компанія Укрбудсе рвіс", вул. Фрунзе, 9, кв. 13, м. Полта ва, код ЄДРПОУ 34412236.

2. Відкрити ліквідаційну п роцедуру.

3. Ліквідатором підприємст ва-банкрута призначити арбі тражного керуючого Федорови ч Євгенію Іванівну (НОМЕР_1 від 16.04.2010 р.) з наданням повно важень відповідно до положен ь вищевказаного Закону.

4. Ліквідатору в п' ятиден ний термін з дня прийняття ці єї постанови опублікувати в офіційних друкованих органа х відомості про визнання ТОВ "НВП "Компанія Укрбудсервіс" банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури. Зазначені відомості повинні відповіда ти вимогам п. 5 ст. 23 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом".

5. Зобов'язати ліквідатора с класти реєстр вимог кредитор ів та представити його на зат вердження суду в строк 09.05.2011 рок у.

6. Засідання суду з приводу затвердження реєстру вимог кредиторів призначити на 02.06.2011 року на 10-00 год.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язань щодо сплати п одатків і зборів (обов' язко вих платежів) вважати такими , що настав.

8. Припинити нарахування н еустойки (штрафу, пені), процен тів та інших економічних сан кцій по всіх видах заборгова ності банкрута.

9. Відомості про фінансове становище банкрута не є конф іденційними і не становлять комерційну таємницю.

10. Обслуговуючому боржник а банку вжити заходів щодо ві дкриття (переоформлення) лік відаційного рахунку.

11. Скасувати податкову заст аву, арешт якщо такий накладе но на майно боржника, визнано го банкрутом, чи будь-які інші обмеження щодо розпорядженн я майном боржника. Накладенн я арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном б анкрута не допускається.

12. Ліквідатору надати інвен таризаційну опис майна банкр ута, перелік об' єктів соціа льної сфери чи житлового фон ду в разі їх наявності.

13. Зобов'язати ліквідатора п исьмово (один раз в два місяці ) надавати суду документальн о підтверджений звіт про хід ліквідаційної процедури.

14. Ліквідатору після викона ння своїх повноважень, але не пізніше 17.03.2012 року надати суду документально підтверджени й звіт про проведену роботу т а ліквідаційний баланс підпр иємства банкрута.

15. Копії постанови направи ти боржнику, ліквідатору Фед орович Є.І. , державному органу з питань банкрутства, держав ному реєстратору (виконком П олтавської міської ради), а та кож до відома - ТОВ "НВП Компан ія Укргазінвест" (м. Полтава, в ул. Половки, 76), ТОВ "Трейдімпек с" (м. Полтава, пров. Депутатськ ий, 4), ТОВ "НВП "Компанія Укргаз торг" (м. Полтава, вул. Половки , 66Б).

Суддя О.О. Ор еховська

Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено04.04.2011
Номер документу14427144
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/78

Судовий наказ від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Забарющий М.І.

Ухвала від 26.02.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Степанова Л.В.

Ухвала від 11.09.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 01.03.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 08.07.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 27.09.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні