Ухвала
від 24.03.2011 по справі 2-а-8718/10/1570
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

   

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

——————————————————————

У Х В А Л А

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И

24 березня 2011 р.

Справа № 2-а-8718/10/1570

Категорія:8

Головуючий в 1 інстанції: Стефанов С.О.

Судова колегія Одеського апеляційного адміністративного суду у складі:

              головуючого  –Милосердного М.М.,

        суддів   –Алєксєєва В.О. та Ступакової І.Г.,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі адміністративну справу за  апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2010 року по справі за адміністративним позовом приватного підприємства "Агро Полюс" до Державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И Л А :

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2010 року позовні вимоги приватного підприємства (далі ПП) "Агро Полюс"  задоволено.

Судом визнано протиправними дії Державної податкової інспекції (далі ДПІ) у Біляївському районі Одеської області щодо неприйняття декларацій ПП "Агро Полюс"  з податку на додану вартість за травень, червень, липень та серпень 2010 року та зобов’язання ДПІ у Біляївському районі Одеської області прийняти декларації ПП "Агро Полюс" (ЄДРПОУ 36404049) з податку на додану вартість за вказаний період.

Не погоджуючись з постановою суду, ДПІ у Біляївському районі Одеської області подала апеляційну скаргу, в якій зазначено, що вказана постанова прийнята з порушенням норм процесуального та матеріального права, тому підлягає скасуванню з ухваленням нового рішення про відмову у задоволенні позовних вимог ПП "Агро Полюс".

01 лютого 2011 року до Одеського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання ПП "Агро Полюс"  про відмову від позову.

Відповідно до статті 194 КАС України позивач може відмовитися від адміністративного позову, а сторони можуть примиритися у будь-який час до закінчення апеляційного розгляду. У разі відмови від адміністративного позову або примирення сторін суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу відповідно до вимог статей 112 і 113 цього Кодексу.

Згідно  частини 2 статті 112 КАС України про прийняття відмови від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Частиною 1 ст. 203 КАС України передбачено, що якщо судом першої інстанції ухвалено законне та обґрунтоване судове рішення, а обставини, які стали підставою для закриття провадження у справі, виникли після його ухвалення, суд апеляційної інстанції визнає таке рішення нечинним і закриває провадження у справі.

За наслідками розгляду апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції суд апеляційної інстанції, згідно п. 5 ст. 198 КАС України має право визнати постанову суду нечинною і закрити провадження у справі.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 205 КАС України, розглянувши апеляційну скаргу, суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу в разі визнання судового рішення нечинним і закриття провадження у справі.

Враховуючи те, що позивач відмовився від позову і його відмову прийнято судом, колегія судів на підставі ст. 203 КАС України постанову Одеського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2010 року слід визнати нечинної і закрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 194, 196, 197, 198, 203, 205, 206, 254 КАС України, судова колегія,

У Х В А Л И Л А :

Прийняти відмову приватного підприємства "Агро Полюс" від адміністративного позову до Державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії.

Постанову Одеського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2010 року по справі за адміністративним позовом приватного підприємства "Агро Полюс" до Державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії –визнати нечинною, провадження у справі закрити.

Ухвала  апеляційного суду набирає чинності негайно, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України в порядку, передбаченому КАС України.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено01.04.2011
Номер документу14429479
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2-а-8718/10/1570

Ухвала від 24.03.2011

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні