Постанова
від 16.03.2011 по справі 4-500/2011
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 4-500/2011 р.

П О С Т А Н О В А

16.03.2011р. Центральний рай онний суд м. Миколаєва в склад і судді Дірко І.І., за участю се кретаря Разумовського О.А., пр окурора Андрусяк В.Г., предста вника адвоката ОСОБА_1 ро зглянувши у відкритому судов ому засіданні скаргу ОСОБ А_2 на постанову про порушен ня кримінальної справи

В С Т А Н О В И В:

13.08.2010р. прокурор Микола ївської області Стоянов М.С. порушив кримінальну справу щ одо генерального директора Т ОВ «Агрофірма Корнацьких» ОСОБА_2 за ознаками злочину передбаченого ст. 364 ч.1, 197-1 ч.1 КК У країни.

01.03.2011р. ОСОБА_2 зверну вся зі скаргою, в якої просить скасувати дану постанову.

В судовому засіданні заявник скаргу підтримав та пояснив, що кримінальна спра ва була порушена виключно на підставі актів інспектора в ідділу Держкомзему Первомай ського району. Згідно цих акт ів ТОВ «Агрофірма Корнацьких »захопила землі виділені під проектні дорогі, які розташо вані між лісосмугами та орен дованими землями. Між тим це н е відповідає дійсності, оскі льки між полями та лісосмуга ми будь-які землі відсутні. Кр ім того, ці акти не відповідаю ть порядку проведення переві рки з питань дотримання земе льного законодавства, в акта х на план-схемах не позначено де саме розташовані захопле ні землі та кому вони належат ь.

Прокурор вважав за не обхідне відмовити в задоволе нні скарги, оскільки були дос татні приводи та підстави до порушення кримінальної спра ви у вигляді актів від 21.07.2010р. ск ладених інспектором відділу Держкомзему Первомайського району Кузьминського С.О. про використання сукупно 79 г а. земельних ділянок, які є вла сністю Камянобалківською, К інецепільскою та Кумарівськ ою сільрад та є землями призн аченими для проектних доріг. Крім того, цей факт підтвердж ується актом КРУ, про те що сіл ьради недоотримують податок на землю, поясненнями інспек тора з земельних питань Камя нобалківської сільради На гірняк Т.О. про те що, ТОВ «Аг рофірма Корнацьких»крім паї в використовує 18 га. земель пр изначених для проектних дорі г.

Заслухавши думки учасник ів процесу, вивчивши скаргу т а матеріали, на підставі яких справа була порушена, суд вва жає за необхідне в задоволен ні скарги відмовити з наступ них підстав.

Згідно ст. 94,98 КПК України, спр ава може бути порушена тільк и в тих випадках, коли до цього є приводи, а також підстави, т обто достатні дані, які вказу ють на наявність ознак певно го злочину.

Акти інспектора відділу Де ржкомзему Первомайського ра йону Кузьминського С.О. пр о використання сукупно 79 га. з емельних ділянок, які є власн істю Камянобалківською, Кін ецепільскою та Кумарівською сільрад та є землями признач еними для проектних доріг, в с укупністю з поясненнями інсп ектора з земельних питань Ка мянобалківської сільради Нагірняк Т.О. про те що, ТОВ « Агрофірма Корнацьких»крім п аїв використовує 18 га. земель призначених для проектних до ріг суд знаходить достатніми підставами до порушення кри мінальної справи за ст. 197-1 КК У країни.

Доводи скаржника про те що а кти інспектора не відповідаю ть дійсності , а також вимогам закону щодо їх складання, суд сприйняти до уваги не може, ос кільки це оцінка доказів, яку суд в цієї стадії процесу над авати не може.

Керуючись ст. 236-7, 236-8 КПК Україн и, суд-

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні скарги ОСО БА_2 - відмовити.

Постанова може бути оскарж ена до Апеляційного суду Мик олаївської області протягом 7 діб.

Суддя Дірко І.І .

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення16.03.2011
Оприлюднено04.04.2011
Номер документу14489773
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-500/2011

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Мамонтова І. Ю.

Постанова від 19.04.2011

Кримінальне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Корогодіна О.Е.

Постанова від 24.06.2011

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Чумак Н. О.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Сімферополя

Кагітіна І.В.

Постанова від 16.03.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні