Постанова
від 11.03.2008 по справі 8/31а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/31А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

          

11.03.08                                                                                           Справа№ 8/31А

12 год. 45 хв.

зал судового засідання № 504

Господарський суд Львівської області у складі судді Гутьєвої В.В.

при секретарі Габаковській Х.В.

розглянув справу за позовом: Державної податкової інспекції у Городоцькому  районі Львівської області, м.Городок

до відповідача: ТзОВ „Угрівське”, с. Угри

про припинення юридичної особи

за участю представників :      

від позивача: -  Леган Н.М.- ст. державний податковий інспектор

від відповідача: не з'явився

Суть спору: На розгляд господарського суду Львівської області ДПІ у Городоцькому р-ні Львівської області подано позов про припинення юридичної особи ТзОВ „Угрівське” у зв'язку з неподанням з 01.12.2006року по даний час в податкову інспекцію податкових декларацій та документів фінансової звітності в порушення п.2.ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”.

Ухвалою суду від 19.02.2008 р. відкрито провадження у адміністративній справі, призначено справу до судового розгляду на 11.03.2008 р. та доведено до відома сторін права та обов'язки відповідно до ст.ст.49, 51 КАС України.

Представник позивача в судове засідання з'явився, позовні вимоги підтримав, з підстав наведених у позові. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач систематично порушує вимоги чинного законодавства щодо подачі до державних податкових органів звітності про результати фінансово-господарської діяльності.

Розглянувши подані документи і матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, з'ясувавши фактичні обставини справи, на яких грунтуються позовні вимоги, сукупно оцінивши докази, які мають значення для справи, суд встановив наступне:

Відповідач - ТзОВ „Угрівське” зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності Городоцькою районною державною адміністрацією від 13.02.2004 р. за № 818 і взяте на облік у ДПІ 04.03.2004 р. за №1485.  

Відповідно до реєстру неподаної звітності, відповідач з 01.12.2006р. не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів), чим порушує вимоги підпункту 2 пункту 1 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”. Як вбачається із матеріалів справи відповідач заборгованості по сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів) не має, рахунки в установах банків відсутні.

Згідно із ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової служби документів податкової звітності, згідно з вимогами законодавства. Цей факт, на думку суду свідчить про те, що відповідач, будучи суб'єктом підприємницької діяльності не дотримується приписів законодавства щодо інформування контролюючих органів про результати власної господарської (підприємницької) діяльності, зокрема не подає у встановленому порядку та у визначені терміни податкову звітність.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог і вважає,  що позов підлягає задоволенню .

Керуючись ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.ст.36, 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, ст.ст.160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

                                                      ПОСТАНОВИВ:

      1. Припинити юридичну особу –Товариства з обмеженою відповідальність „Угрівське” (81553,  Львівська обл., Городоцький район, с. Угри, код ЄДРПОУ 32858365).

          2. Зобов'язати засновника ТзОВ „Угрівське” здійснити заходи, пов'язані з ліквідацією суб'єкта господарювання у встановленому законом порядку і в трьохмісячний термін подати органу державної реєстрації документи відповідно до ст.36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

     3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Угрівське” (81553,  Львівська обл., Городоцький район, с.Угри; код ЄДРПОУ 32858365) в доход державного бюджету –3,40 грн. судового збору.

Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили.

        

  Постанова набирає законної сили в порядку і строки, передбачені ст.254 КАС України.

  Постанова може бути оскаржена в порядку, передбаченому ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                                            

Дата ухвалення рішення11.03.2008
Оприлюднено20.03.2008
Номер документу1451887
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/31а

Постанова від 11.03.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 19.02.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні