Ухвала
від 31.03.2011 по справі 6/111-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/111-Б-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"31" березня 2011 р.                                                                 Справа № 6/111-Б-10

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді Пригуза П.Д. при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши справу  

за заявою: Державної податкової інспекції у Цюрупинському районі, ідентифікаційний код 34205932, вул. Енгельса, 32, м. Цюрупинськ, Херсонської області;

до: Селянського (фермерського) господарства  "Лілія-Т", ідентифікаційний код 32219702, пров. Кірова, 17, с. Козачі Лагері, Цюрупинського району Херсонської області;

про банкрутство

за участю представників:

від кредитора: Стрижньова К.О., довіреність № 34/10/10-008 від 10.01.2011 р.;

від боржника: ліквідатор - арбітражний керуючий Андрющенко О.Р.;

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутство порушена ухвалою суду від 30.08.2010 року.

Постановою господарського суду від 13.10.2010 року боржника визнано банкрутом відповідно до положень статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", далі Закон про банкрутство, якими регулюються правила ліквідації відсутнього боржника. Зазначеною постановою суд визнав грошові вимоги ініціюючого кредитора в розмірі 180,00 грн., відкрив процедуру ліквідації банкрута, призначив ліквідатора, встановив строк здійснення процедури та надання ліквідатором звіту і ліквідаційного балансу.

Ліквідатором подано до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута з відповідними додатками.

Кредитором заявлено клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу, про ліквідацію банкрута та припинення провадження у цій справі.

Заслухавши ліквідатора, представника кредитора, розглянувши звіт ліквідатора та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню на підставі наступного.

Відповідно до ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з відповідними додатками.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Згідно частини 2 зазначеної статті якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна боржника, господарський суд  виносить  ухвалу  про  ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 Закону про банкрутство є підставою для припинення провадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 40 цього Закону.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Згідно ч. 6 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, які не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Ліквідатором додано до звіту довідку БТІ, Інспекції державного технічного нагляду, ДАІ, що підтверджують відсутність майна, яке можна включити до ліквідаційної маси.  

Відповідно до наданого ліквідатором реєстру вимог кредиторів до нього включено вимоги лише ДПІ у Цюрупинському районі.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю майна грошові вимоги кредиторів вважаються погашеними.

Представник кредитора висловив думку про повне виконання ліквідатором своїх обов'язків у ліквідаційній процедурі, вважає, що звіт і ліквідаційний баланс підлягають затвердженню.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту і ліквідаційного балансу провадження у справі припиняється.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Згідно ст. 34 Закону про банкрутство ліквідатор зобов'язаний забезпечити оформлення та збереженість документів банкрута та згідно ст. 36 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" подати державному реєстратору довідку архіву про прийняття документів на зберігання.

На підставі викладеного, керуючись ч.ч. 5, 6 ст. 31, ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд,  

у х в а л и в:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Селянського (фермерського) господарства  "Лілія-Т", ідентифікаційний код 32219702, пров. Кірова, 17, с. Козачі Лагері, Цюрупинського району Херсонської області.

2. Ліквідувати юридичну особу банкрута - Селянського (фермерського) господарства  "Лілія-Т", пров. Кірова, 17, с. Козачі Лагері, Цюрупинського району Херсонської області, ідентифікаційний код 32219702.

3. Вимоги усіх кредиторів визнати погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати ліквідатора виконати вимоги законодавства щодо збереженості документів банкрута, надавши відповідну довідку державному реєстратору.

6. Ухвалу надіслати: державному реєстратору; учасникам провадження; ліквідатору.

Суддя                                                                                                        П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення31.03.2011
Оприлюднено04.04.2011

Судовий реєстр по справі —6/111-б-10

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні