Постанова
від 15.03.2011 по справі 2а-0770/476/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2а-0770/476/11

Ряд стат. звіту № 8.3.2

Код - 09

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2011 р. 08.34 год. м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у скла ді головуючого судді Дору Ю.Ю . при секретарі судового засі дання Фантич В.В., та сторін, як і беруть участь у справі:

позивача: ДПІ у м. Ужгоро ді Закарпатської області - пр едставник не з' явився.;

відповідача: ПП Авто С віт «Уж»- представник не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовною за явою Державної податкової ін спекції у м. Ужгороді Закарпа тської області до приватного підприємства Авто Світ « Уж»про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 ч астини 3 КАС України 15 березня 2011 року було проголошено всту пну та резолютивну частини п останови. Повний текст поста нови виготовлено та підписан о 16 березня 2011 року.

Державна податкова інспе кція у м. Ужгороді Закарпатсь кої області звернулася до За карпатського окружного адмі ністративного суду з позовно ю заявою до приватного підпр иємства Авто Світ «Уж»пр о припинення юридичної особи .

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився п роте подав суду заяву про роз гляд справи за його відсутно сті. (а.с. 16)

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих причин, хоча про дату, час та м ісце розгляду справи повідом лений належним чином за адре сою, внесеною до Свідоцтва пр о державну реєстрацію юридич ної особи (а.с.5), а за таких обст авин, на підставі ст. 35 КАС Укра їни, сторона вважається нале жним чином повідомленою про дату, час та місце судового за сідання. Суд вважає, що спір мо жливо вирішити на підставі н аявних у справі доказів.

Відповідно до частини 1 стат ті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб , які беруть участь у справі, ч и якщо відповідно до положен ь КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у спра ві, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснюється. А оскільки сторони в судове засідання н е з'явилися, фіксування судов ого процесу не здійснюється.

Розглянувши подані докуме нти та матеріали справи, всеб ічно і повно з'ясувавши всі фа ктичні обставини, на яких ґру нтуються позовні вимоги, об'є ктивно оцінивши докази, які м ають юридичне значення для р озгляду справи і вирішення с пору по суті, суд приходить до наступних висновків.

11 липня 2007 року приватне підп риємство Авто Світ «Уж»(д алі - Відповідач) було зареєст ровано Виконавчим комітетом Ужгородської міської ради З акарпатської області як юрид ична особа, про що видано сві доцтво № 177147 про державну реєст рацію юридичної особи. Ідент ифікаційний код - 35231502 (а.с. 5)

Відповідно до пункту 2 части ни 1 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування» пл атники податків і зборів (обо в' язкових платежів) зобов' язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов' язко вих платежів). Строки подання податкових декларацій встан овлені пунктом 4.1.4 ст.4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетом та держ авними цільовими фондами»№ 2 181-ІІІ від 21.12.2000 р.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської об ласті, приватне підприємство Авто Світ «Уж» більше одн ого року не подає податкову з вітність. (а.с. 4)

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської об ласті від 26 січня 2011 року, відпо відач податкової заборгован ості не має. (а.с. 3)

Відповідно до п.15 ст.58 Господ арського кодексу України (на далі ГК України) скасування (п рипинення) державної реєстра ції суб'єкта господарювання здійснюється, зокрема, на під ставі рішення суду у випадка х визнання недійсними або та кими, що суперечать законода вству, установчих документів , або здійснення діяльності, щ о суперечить закону чи устан овчим документам, або в інших випадках передбачених закон ом.

Згідно зі ст. 247 ГК України, у р азі здійснення суб'єктом гос подарювання діяльності, що с уперечить закону чи установч им документам, до нього може б ути застосовано адміністрат ивно-господарську санкцію у вигляді скасування (припинен ня) державної реєстрації цьо го суб'єкта та його ліквідаці ї.

Відповідно до статті 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»ю ридична особа припиняється у разі постановлення судового рішення про припинення юрид ичної особи. Підставами для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи є, в тому числі, неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону.

Вищезазначені обставини с тверджені дослідженими у суд овому засіданні доказами: Св ідоцтвом про державну реєстр ацію відповідача (а.с. 5), довід кою позивача щодо неподачі в ідповідачем податкової звіт ності більше одного року (а.с.4 ), довідкою позивача про відсу тність заборгованості відпо відача (а.с. 3).

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги обґрунт ованими, заявленими відповід но до чинного законодавства і такими, що підлягають задов оленню.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст. ст. 6, 9, 10, 11, 70, 71, 94, 158 - 1 63, 167, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у м. Ужгороді Закарпатс ької області до приватного п ідприємства Авто Світ «У ж»про припинення юридичної о соби - задовольнити повні стю.

2. Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - приватного підприємства А вто Світ «Уж»(код ЄДРПУО 35231502 , Закарпатська область, м. Ужго род, вул.. Краснодонців, 20).

3. Юридичній особі у відпові дності до статті 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»здійснит и заходи для державної реєст рації припинення юридичної о соби.

4. Надіслати державному реєс тратору копію постанови післ я набрання нею законної сили відповідно до частини 1 стат ті 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців».

5. Судові витрати на підстав і ч.4 ст. 94 КАС України із відпов ідача не стягуються.

6. Постанова суду може бути о скаржена до Львівського апел яційного адміністративного суду протягом десяти днів з д ня її проголошення, а у разі за стосування судом частини тре тьої статті 160 КАС України, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови. Апеляційн а скарга подається через Зак арпатський окружний адмініс тративний суд з одночасним н адсиланням її копії до суду а пеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Суддя Дору Ю.Ю.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2011
Оприлюднено04.04.2011
Номер документу14525606
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/476/11

Постанова від 15.03.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 10.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 09.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні