Рішення
від 05.05.2009 по справі 2-675 / 2009
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-675 / 2009 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2009 року Черкаськи й районний суд Черкаської об ласті у складі: головуючого с удді Іваненка І. В.

при секретарі Павлюк І. Я.

розглянувши у відкритому попередньому судовому засід анні у залі суду в м. Черкаси ц ивільну справу за позовом О СОБА_1 до Яснозірської сіль ської ради Черкаського район у Черкаської області про виз нання права власності на сам очинне будівництво, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до с уду з позовом до Яснозірсько ї сільської ради Черкаського району Черкаської області п ро визнання права власності на самочинне будівництво.

В обгрунтування своїх вимо г позивач указує, що йому на пр аві власності належить домов олодіння у АДРЕСА_1. У цьом у домоволодіння він без попе реднього дозволу збудував жи тловий будинок В-1, літню кухню Д, сарай Е та теплицю Г. Указ ує, що самочинні споруди по будовані на належній йому зе мельній ділянці, відповідают ь діючим будівельним та прот ипожежним нормам, прав інших осіб не порушують.

Просить суд визнати за ним п раво власності на указані сп оруди, які розташовані за адр есою АДРЕСА_1

У судовому засіданні позив ач заявлені вимоги підтримав та просив суд їх задовольнит и.

Представник Яснозірської сільської ради у судове засі дання не з' явився, однак до с уду надійшов лист, де сільськ а рада висловлює до суду клоп отання про розгляд справи за відсутності їхнього предста вника. Проти позову не запере чують.

Заслухавши позивача, вивч ивши матеріали справи, суд вс тановив наступні обставини т а відповідні їм правовідноси ни. Позивачеві на праві власн ості належить домоволодіння у АДРЕСА_1, що підтверджує ться технічним паспортом на домоволодіння, де у графі „вл асник" указаний позивач. У цьо му домоволодінні позивач без попереднього дозволу збудув ав житловий будинок В-1, літню кухню Д, сарай Е та теплицю Г. С амочинні споруди побудовані на належній позивачеві земе льній ділянці, що підтверджу ється випискою з рішення Ясн озірської сільради № 38 від 20 че рвня 1996 року, де указано, що зем ельна ділянка по АДРЕСА_1, площею 0, 25 га передана безкошт овно у приватну власність О СОБА_1 і виділена йому за ціл ьовим призначенням для будів ництва та обслуговування жит лового будинку. Самочинні сп оруди відповідають діючим бу дівельним нормам, що підтвер джується висновком відділу м істобудування та архітектур и Черкаської районної держав ної адміністрації № 461 від 23 чер вня 2008 року. Самочинні споруди прав інших осіб не порушують , що підтверджується відпові дним листом від сусідки.

Відповідно до ч. 5 ст. 376 ЦК Ук раїни, на вимогу власника (кор истувача) земельної ділянки суд може визнати за ним право власності на нерухоме майно , яке самочинно збудоване на н ій, якщо це не порушує права ін ших осіб.

Керуючись ст. 376 ЦК України, с т. ст. 10, 60, 130, 174, 212-215 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Ясноз ірської сільської ради Черка ського району Черкаської обл асті про визнання права влас ності на самочинне будівницт во задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на самочинно побу довані житловий будинок В-1, лі тню кухню Д, сарай Е та теплицю Г, розташовані за адресою А ДРЕСА_1.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до с удової палати у цивільних сп равах Апеляційного суду Черк аської області через суд пер шої інстанції шляхом подання у десятиденний строк з дня пр оголошення рішення заяви про апеляційне оскарження, із по данням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, або у порядку, передбаченому ч. 4 с т. 295 ЦПК України.

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.05.2009
Оприлюднено04.04.2011
Номер документу14527020
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-675 / 2009

Рішення від 05.05.2009

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Іваненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні