Рішення
від 25.03.2011 по справі 2030/2-571/11
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2030/2-571/11

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 березня 2011 року м. Первомайський

Первомайський міськрайо нний суд Харківської області в складі: головуючого судді Б иблів С.В., при секретарі Перву шиній Г.С., розглянувши у попер едньому судовому засіданні ц ивільну справу за позовною з аявою Казанського храму Ха рківської єпархії Українськ ої православної церкви до Пе рвомайської міської ради Хар ківської області, третя особ а - КП „Первомайське бюро тех нічної інвентаризації” Харк івської області про визнанн я права власності в порядку с падкування за заповітом на к вартиру , -

В С Т А Н О В И В :

15 березня 2011 року Казансь кий храм Харківської єпархі ї Української православної ц еркви звернувся до суду з поз овною заявою до Первомайсько ї міської ради Харківської о бласті, третя особа - КП „Перв омайське бюро технічної інве нтаризації” Харківської обл асті про визнання права влас ності в порядку спадкування за заповітом на квартиру, пос илаючись на таке: ІНФОРМАЦІ Я_1 року померла ОСОБА_1. Після її смерті залишилася с падщина, якою вона розпоряди лася, склавши на ім`я Казансь кого храму Харківської єпар хії Української православно ї церкви заповіт. Спадщину ос танній прийняв, але оформити майно у вигляді квартири А ДРЕСА_1 в нотаріальній конт орі не може, бо відсутній прав овстановлюючий документ. Каз анський храм Харківської єп архії Української православ ної церкви є єдиним спадкоєм цем згідно заповіту. Врахову ючи наведене, представник по зивача керуючий Харківською єпархією ОСОБА_2 просить визнати за Казанським храмо м Харківської єпархії Україн ської православної церкви пр аво власності в порядку спад кування за заповітом на квар тиру АДРЕСА_1

Представник позивача до су ду не прибув і надав заяву пр о розгляд справи у його відсу тності.

Представник Первомайської міської ради Харківської об ласті до судового засідання не прибув, проте надав заяву п ро розгляд справи без його уч асті, з позовом згодні.

Від начальника КП „Первома йське БТІ” надійшла заява пр о розгляд справи без участі ї хнього представника. З позов ними вимогами згодні.

Враховуючи, що обидві стор они до суду не прибули, суд від повідно до ч.2 ст.197 ЦПК України вважає за доцільне ухвалити рішення на підставі наявних у справі доказів без участі с торін та без фіксації процес у за допомогою звукозаписува льного технічного засобу.

Суд, вивчивши позовну заяву , дослідивши та проаналізува вши письмові матеріали справ и, встановив такі обставини т а відповідні до них правовід носини: так, з свідоцтва про см ерть (а.с.5) встановлено, що ІН ФОРМАЦІЯ_1 року в м. Первомай ському Харківської області , померла ОСОБА_1, яка після смерті залишила спадкове ма йно, яке складається з кварти ри АДРЕСА_1 згідно заповіт у (а.с.7) - Казанському храму Ха рківської єпархії Українськ ої православної церкви . Оста нній є єдиним спадкоємцем і п рийняв спадщину фактично, ал е не може її оформити у нотарі уса, оскільки відсутній прав овстановлюючий документ на с пірну квартиру. З огляду на це , суд вважає Казанський храм Х арківської єпархії Українсь кої православної церкви єдин им спадкоємцем за заповітом. Факт належності квартири по мерлій підтверджується дові дкою КП „Первомайське бюро т ехнічної інвентаризації” Ха рківської області, відповідн о до якої вказано, що квартир а АДРЕСА_1 належить ОСОБ А_1 на підставі свідоцтва пр о право власнсті на житло, вид аного 25.02.1994 року ЖКО АСП „Промст рой-1” на підставі розпорядже ння № 133, зареєстрованого Перв омайським БТІ в реєстрову кн игу № 6 за реєстровим номером 1 369.

Виходячи з вищенаведеног о, суд вважає заявлені позовн і вимоги законними, обґрунто ваними та у повному обсязі пі дтвердженими викладеним у по зовній заяві та матеріалами справи і такими, що підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст. ст. 3,10, 11, 60, 88, ч.2 ст. 19 7, 213, 215 ЦПК України, ст. 392, 1218, 1223 ЦК Укр аїни, суд -

В И Р І Ш И В :

Заявлені позовні вимог и задовольнити повністю.

Визнати за Казанським храм ом Харківської єпархії Украї нської православної церкви, ідентифікаційний номер 25184538, ю ридична адреса: місто Первом айський Харківська область, вулиця Мічуріна, № 21, поштовий індекс 64100, право власності в п орядку спадкування за запові том після померлої ОСОБА_1 на квартиру АДРЕСА_1.

Рішення може бути ос каржене в апеляційному поряд ку до апеляційного суду Харк івської області через Первом айський міськрайонний суд Ха рківської області шляхом под ачі в 10-денний строк з дня прог олошення рішення апеляційно ї скарги. Особи, які брали учас ть у справі, але не були присут ні у судовому засіданні під ч ас проголошення судового ріш ення, можуть подати апеляцій ну скаргу протягом десяти дн ів з дня отримання копії цьог о рішення.

Суддя

Дата ухвалення рішення25.03.2011
Оприлюднено11.04.2011
Номер документу14556562
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнанн я права власності в порядку с падкування за заповітом на к вартиру

Судовий реєстр по справі —2030/2-571/11

Рішення від 25.03.2011

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні