Постанова
від 30.03.2011 по справі 29/5009/1317/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

30.03.11 Справа № 29/5009/1317/11

м. Запоріжжя

Кредитор - Державна под аткова інспекція у Орджонікі дзевському районі м.Запоріжж я (69001 м.Запоріжжя вул. Перемоги , 14, код з ЄДР - 20523160)

Боржник - Товариство з об меженою відповідальністю «В ера»(69035 м.Запоріжжя просп. Лені на, 214/21, код з ЄДР - 23284359)

Банківська установа, що здійснює розрахунково - касове обслуговування бор жника - відомості відсутні

про банкрутство

Суддя Кричма ржевський В.А.

Присутні представники :

- кредитора - Благоді р Р.В. (за довіреністю)

- боржника - не з ' явився

Розглядається заява Дер жавної податкової інспекції у Орджонікідзевському район і м. Запоріжжя про визнання То вариства з обмеженою відпові дальністю «Вера», м.Запо ріжжя, банкрутом відпов ідно до статті 52 Закону Україн и “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” у зв' язку з неспромож ністю останнього виконати св ої грошові зобов' язан ня перед кредитором та відсу тністю боржника за місцезнах одженням.

Заслухавши пояснення пр едставника кредитора, в ивчивши надані документи, суд -

У становив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вера»зар еєстроване виконавчим коміт етом Орджонікідзевської рай онної Ради народних депутаті в м. Запоріжжя в Єдиному держа вному реєстрі з кодом у ЄДР - 23284359 за адресою: 69035, м. Запоріжжя, п росп. Леніна, 214/21.

Боржник є платником податк ів і зборів, передбачених Зак оном України «Про систему оп одаткування».

Ухвалою господарського с уду Запорізької області від 21.03.2011р. заяву ДПІ у Орджонікідзе вському районі м. Запоріжжя п ро порушення справи про банк рутство ТОВ. «Вера»прийнято до розгляду та порушено пров адження у справі № 29/5009/1317/11, введе но мораторій на задоволення вимог кредиторів, засідання суду призначене на 30.03.2011р.

Представник боржника у суд ове засідання, що відбулося 30. 03.2011р., не з' явився, про час та м ісце його проведення повідом лений належним чином в устан овленому законом порядку, ві дзиву на заяву не надав.

З поданої ініціюючим креди тором заяви про порушення сп рави про банкрутство вбачаєт ься, що вимоги до боржника вин икли у зв' язку із неспл атою узгоджених сум заборгов аності по податках та зборах .

Відповідно до п.1.3 статті 1 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" (далі - Закон № 2181) податковим б оргом є податкове зобов'язан ня (з урахуванням штрафних са нкцій за їх наявності), самост ійно узгоджене платником под атків або узгоджене в адміні стративному чи судовому поря дку, але не сплачене у встанов лений строк, а також нарахова на на суму такого податковог о зобов'язання пеня.

Як свідчать матеріали спра ви податковий борг виник у бо ржника внаслідок несплати по даткових зобов' язань , зокрема, з податку на прибуток та комунального податку, що підтверджується відповідними податковими по відомленнями-рішеннями.

Постановою господарського суду Запорізької області ві д 17.11.2008р. у справі № 11/591/08-АП з ТОВ «В ера»на користь державного бю джету стягнуто 316,85грн. заборго ваності з податку на прибуто к та 850грн. заборгованості по к омунальному податку, загалом - 1.166,85грн., видано виконавчий л ист для примусового стягненн я.

Вказаний виконавчий лист п ред' явлено до Орджонікідзе вського ВДВС Запорізького МУ Ю.

Постановою Орджонікідзевс ького ВДВС Запорізького МУЮ від 24.06.2010р. виконавчий лист пове рнуто стягувачеві на підстав і п. 5 статті 40 ЗУ «Про виконавче провадження»у зв' язку з не можливістю з' ясувати місцезнаходження боржника.

Відповідно до статті 1 Закон у про банкрутство безспірним и вимогами кредиторів є вимо ги кредиторів, визнані боржн иком, інші вимоги кредиторів , підтверджені виконавчими д окументами чи розрахунковим и документами, за якими відпо відно до законодавства здійс нюється списання коштів з ра хунків боржника.

Таким чином, загальна сума б езспірних вимог ДПІ у Орджон ікідзевському районі м. Запо ріжжя до ТОВ. «Вера»складає -1. 166,85грн.

Матеріали справи свідчать та представник ДПІ у Орджоні кідзевському районі м.Запорі жжя у судовому засіданні під твердив, що підприємство-бор жник не звітує перед податко вими органами з січня 2007 року.

Згідно з довідкою ПАТ «Пром інвестбанк»поточний рахуно к ТОВ.«Вера»в банківській ус танові закритий.

Відповідно до статті 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »у разі, якщо керівні органи б оржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в податкової служби згідно і з законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а тако ж за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність пі дприємницької діяльності бо ржника, заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника може бути под ана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Вищевказані факти свідчат ь про те, що боржник - Товарист во з обмеженою відповідальні стю “Вера” підприємницьку чи іншу діяльність не здійснює , за місцезнаходженням керів ні органи підприємства та бу дь-яке майно не знаходиться, а тому за таких обставин слід в изнати його банкрутом та від крити ліквідаційну процедур у.

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

ДПІ у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя запропон овано призначити ліквідатор ом боржника арбітражного кер уючого Сизова Олександра Євг енійовича (ліцензія Державно го департаменту з питань бан крутства серія АВ №НОМЕР_1 від 20.02.2009р., ідентифікаційний н омер НОМЕР_2, адреса місце знаходження: АДРЕСА_1), про що від нього отримана відпов ідна згода.

Враховуючи ту обставину , що законом надано право і ніціюючому кредитору пропон увати кандидатуру арбітражн ого керуючого (ліквідатора) , а господарському суду на дано право вибору і призначе ння арбітражного керуючого , суд приймає пропозицію Д ПІ у Орджонікідзевському рай оні м. Запоріжжя про призначе ння ліквідатором у справі - Си зова О.Є.

Відповідно до ч.3 статті 23 Зак ону про банкрутство опубліку вання відомостей про визнанн я боржника банкрутом і відкр иття ліквідаційної процеду ри здійснюється ліквідатор ом у офіційних друкованих о рганах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прий няття постанови про визнання боржника банкрутом.

До офіційних друкованих ор ганів відносяться газети «Го лос України»або «Урядовий ку р' єр». Газетне оголоше ння має містити повне наймен ування боржника, його поштов у адресу, банківські реквізи ти, найменування та адресу го сподарського суду, номер спр ави, відомості про розпорядн ика майна.

Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», суд -

Постановив:

Визнати Товариство з обме женою відповідальністю «Вер а»(69035, м. Запоріжжя, просп. Ленін а, 214/21, код з ЄДР - 23284359), банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором призначити С изова Олександра Євгенійови ча (ідентифікаційний номер НОМЕР_2, адреса місцезнаход ження: АДРЕСА_1)

Зобов' язати ліквідатора згідно зі статтею 23 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом»здійсн ити у п' ятиденний строк опублікування в офі ційних друкованих органах ві домостей про визнання боржни ка банкрутом і відкриття лік відаційної процедури. При мірник газети з оголошенням надати суду у строк до 15.04.2011р .

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру, надати звіт про викона ну роботу та ліквідаційний б аланс для затвердження у виз начений Законом України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом» строк.

Копію постанови надісл ати: кредитору, ліквіда тору, банкруту, державному ор гану з питань банкрутства, де ржавному реєстратору викона вчого комітету Запорізької м іської ради, Державній викон авчій службі Головного управ ління юстиції у Запорізькій області, Орджонікідзевськом у ВДВС Запорізького міського управління юстиції.

Суддя В. А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення30.03.2011
Оприлюднено06.04.2011
Номер документу14565661
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/1317/11

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні