Ухвала
від 01.04.2011 по справі 5010/691/2011-б-24/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5010/691/2011-Б-24/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  

У Х В А Л А

01 квітня 2011 р.  Справа № 5010/691/2011-Б-24/15   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянув матеріали за заявою ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "ВЕСТ-АГРО-КОНТРАКТ" (ідентифікаційний код 36509062) про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

в с т а н о в и в:

ліквідатор ТОВ "ВЕСТ-АГРО-КОНТРАКТ" звернувся до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про порушення в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справи про банкрутство ТОВ "ВЕСТ-АГРО-КОНТРАКТ", посилаючись на те, що станом на момент звернення до суду боржник у зв'язку із відсутністю майна та інших активів позбавлений можливості погасити кредиторську заборгованість, яка становить 375 000 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Разом з тим, згідно положень абзацу 3 ч. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, зокрема, якщо не подано доказів щодо сплати державного мита у встановлених порядку та розмірі.

Приписами ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, ГПК України, іншими законодавчими актами України.

Згідно пунктів 3 та 31 ч. 1 ст. 57 ГПК України, необхідною передумовою для прийняття позовної заяви судом є сплата позивачем (заявником) державного мита у встановлених порядку і розмірі та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, докази чого долучаються до позовної заяви або заяви про порушення справи про банкрутство.

Перевіривши матеріали, які надійшли разом із заявою ліквідатора ТОВ "ВЕСТ-АГРО-КОНТРАКТ", суд установив, що серед них відсутні докази на підтвердження сплати заявником державного мита та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, що підтверджується описом доданих до заяви документів.

Відповідно до пунктів 4 і 10 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, зокрема, якщо не подано доказів сплати державного мита у встановлених порядку і розмірі та не подано доказів сплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

За наведених обставин, заява ліквідатора ТОВ "ВЕСТ-АГРО-КОНТРАКТ" і додані до неї документи підлягають поверненню без розгляду на підставі абзацу 3 ч. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та пунктів 4 і 10        ч. 1 ст. 63 ГПК України.

Повернення заяви, згідно ч. 2 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись статтями 5 і 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 57, 63, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

заяву ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "ВЕСТ-АГРО-КОНТРАКТ" про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і додані до неї документи - повернути без розгляду.

Суддя                                                                                                     І. В. Ткаченко

п. 4 ч. 1 ст. 63,

Виготовлено в КП "Документообіг госп. судів"


01.04.11

Дата ухвалення рішення01.04.2011
Оприлюднено06.04.2011
Номер документу14586327
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —5010/691/2011-б-24/15

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні