Постанова
від 01.04.2011 по справі 2а-0770/435/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2а-0770/435/11

Ряд стат. звіту № 10.1

Код - 12

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 квітня 2011 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд під го ловуванням судді Плеханова З .Б. за участю секретаря судово го засідання Немеш.Ю.С. та стор ін, які беруть участь у справі :

позивача: Мукачівський міський центр зайнятості - ро бочий орган виконавчої дирек ції Фонду загальнообов'язков ого Державного соціального с трахування України на випадо к безробіття , представник - Коструб Д.В( довіреність № 39 від 11.01.2011 року).;

відповідача: Товариств о з обмеженою відповідальніс тю "Аверс- плюс ЛТД" , представн ик - не з'явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовною за явою Мукачівського міського центру зайнятості - робочий о рган виконавчої дирекції Фон ду загальнообов'язкового Дер жавного соціального страхув ання України на випадок безр обіття до Товариства з обмеж еною відповідальністю "Аверс - плюс ЛТД" про стягнення забор гованості в сумі 6210,04 грн., -

в с т а н о в и в:

Відповідно до статті 160 частини 3 КАС України 01 квітня 2011 року було проголошено всту пну та резолютивну частини п останови. Повний текст поста нови складено 04 квітня 2011 року .

Позивач - Мукачівський міський центр зайнятості - ро бочий орган виконавчої дирек ції Фонду загальнообов'язков ого Державного соціального с трахування України на випадо к безробіття звернувся із ад міністративним позовом до За карпатського окружного адмі ністративного суду до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Аверс - плюс ЛТД" про стя гнення заборгованості в сумі 6210,04 грн.

Позовні вимоги моти вовані тим, що 07 грудня 2010 року п озивачем у відповідача було проведено перевірку правиль ності нарахування, своєчасно сті і повноти перерахування страхових внесків до Фонду з агальнообов'язкового держав ного соціального страхуванн я України на випадок безробі ття. За результатами перевір ки було складено Акт № 169 від 07.12. 2010р. в якому зафіксовано недої мку зі сплати страхових внес ків до Фонду загальнообов'яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття на суму 6058, 04 г рн., а також нараховано пеню в сумі 151, 21 грн. На підставі даног о акту було винесено рішення від 10 січня 2011 року про стягнен ня простроченої заборговано сті зі сплати страхових внес ків, у тому числі донарахован их сум страхових внесків (нед оїмки), пені та штрафу на загал ьну суму заборгованості 6210,04 гр н.

У судовому засіданні 01.04.2 011 року представник позивача підтримав позовні вимоги з м отивів, викладених у позовні й заяві.

Відповідач повторно в суд ове засідання не з' явився, п ро час та місце розгляду спра ви повідомлені належним чино м

На підставі наведеного, суд приходить до висновку про мо жливість проведення судовог о розгляду у відсутності ві дповідача в порядку ч. 4 ст. 128 К АСУ на підставі наявних у спр аві доказів.

Заслухавши представника п озивача, дослідивши матеріа ли справи, суд приходить до н аступного:

Згідно довідки № 10299 про вклю чення до Єдиного державного реєстру підприємств та орган ізацій України Товариство з обмеженою відповідальністю "Аверс - плюс ЛТД" зареєстрова не 13.04.2000 року Мукачівським міс ьким виконавчим комітетом за адресою: 89600 Закарпатська обла сть, м. Мукачево, вул. Гоголя , 24, к од ЄДРПОУ 30015456( а.с.9).

07 грудня 2010 року позивачем у в ідповідача було проведено пе ревірку правильності нараху вання, своєчасності і повнот и перерахування страхових вн есків до Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття. За результатами перевірк и було складено Акт № 169 від 07.12.2010 р., в якому зафіксовано п орушення вимог пункту 2 части ни 2 статті 35 Закону України "Пр о загальнообов'язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття, а саме: не своєчасна та не в повному обс язі сплата страхових внесків , що призвело до виникнення не доїмки зі сплати страхових в несків до Фонду загальнообов 'язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття на суму 60 58,83 грн., а також було нараховано пеню в сумі 151, 21 грн ., що стверджується розрахунк ами ( а.с.6-7).

10 січня 2011 року, згідно пункту 7.4 Інструкції про порядок обч ислення і сплати внесків на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття та обліку ї х надходження до Фонду загал ьнообов'язкового державного соціального страхування Укр аїни на випадок безробіття, з атвердженої наказом Міністе рства праці та соціальної по літики України від 18 грудня 2000 року ЇМ 339, позивачем на підста ві акта перевірки було прийн ято рішення про стягнення пр остроченої заборгованості з і сплати страхових внесків, у тому числі донарахованих су м страхових внесків (недоїмк и), пені та штрафу на загальну суму заборгованості 6210, 04 грн.( а .с.11).

Відповідно до абзаців 3,4 пун кту 7 Прикінцевих та перехідн их положень, Закону України "П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я": Суми внесків, нарахованих н а загальнообов'язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття, загально обов'язкове державне соціаль не страхування у зв'язку з тим часовою втратою працездатно сті та витратами, зумовленим и похованням, загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування від нещасного випад ку на виробництві та професі йного захворювання, які спри чинили втрату працездатност і, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, та суми нарах ованого збору на обов'язкове державне пенсійне страхуван ня до 1 січня 2004 року, строк спла ти яких не настав на 1 січня 2011 р оку, не сплачені станом на 1 сі чня 2011 року, підлягають сплаті в порядку, що діяв до 1 січня 2011 р оку.

Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнооб ов'язкового державного соціа льного страхування та сум шт рафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період д о 1 січня 2011 року, в тому числі ст рахових внесків, строк сплат и яких на 1 січня 2011 року не наст ав, здійснюється фондами заг альнообов'язкового державно го соціального страхування в ідповідно до законодавства, що діяло на момент виникненн я такої заборгованості або з астосування штрафних санкці й. Погашення заборгованості з використанням коштів, що на дходять у рахунок сплати єди ного внеску, забороняється.

Таким чином відповідно до п ункту 2 частини 2 статті 35 Закон у: «Роботодавець зобов 'язани й своєчасно та в повному розм ірі сплачувати страхові внес ки».

Згідно абзаців 1, 2 частини 1 с татті 38 Закону: «Роботодавець несе відповідальність за не своєчасність сплати та непов ну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внеск ів, що сплачують застрахован і особи через рахунки робото давців.

У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувал ьниками або неповної їх спла ти страхувальники сплачують суму донарахованих контролю ючим органом страхових внеск ів (недоїмки), штраф та пеню».

З' ясувавши повно та всебі чно обставини в адміністрат ивній справі, підтверджені н алежними та допустимими дока зами в їх сукупності суд прих одить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та п ідлягають задоволенню в повн ому обсязі.

Так як позивачем у даній сп раві є суб' єкт владних повн оважень, а відповідачем юрид ична особа, то в силу ч.4 ст. 94 К АСУ судові витрати з відпові дача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов Мукачівського м іського центру зайнятості - р обочий орган виконавчої дире кції Фонду загальнообов'язко вого Державного соціального страхування України на випа док безробіття до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Аверс- плюс ЛТД" про стягнен ня заборгованості в сумі 6210,04 г рн., - задовольнити пов ністю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Аве рс- плюс ЛТД" ( 89600 Закарпатська о бласть, м.Мукачево, вул.Гоголя , 24, код ЄДРПОУ 30015456 на користь дер жави заборгованість в сумі 6210 , 04 грн. ( шість тисяч двісті дес ять гривень 04 коп.)

Постанова суду може бут и оскаржена до Львівського а пеляційного адміністративн ого суду протягом десяти дні в з дня її проголошення, а у ра зі застосування судом частин и третьої статті 160 КАС Україн и, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся через Закарпатський окруж ний адміністративний суд з о дночасним надсиланням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Суддя Пле ханова З.Б.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.04.2011
Оприлюднено07.04.2011
Номер документу14587571
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/435/11

Ухвала від 23.10.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 04.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Постанова від 01.04.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні