Постанова
від 20.09.2006 по справі ас-04/317-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС-04/317-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "20" вересня 2006 р.  о 09:35              Справа № АС-04/317-06

вх. № 6653/1-04

Суддя господарського суду Харківської області Григоров А.М.

за участю секретаря судового засідання Попов О.Г.

представників сторін

позивача - Бойкова Л.А. - дов.

відповідача - не з"явився

по справі за позовом  УПФУ в Коломацькому районі, смт. Коломак   

до  СТОВ "Агрофірма Зоря" с. Мірошниківка  

про стягнення 1734,11 грн.  

ВСТАНОВИВ:

Позивач, УПФУ в Коломацькому районі, смт.Коломак, звернувся до суду зпозовом, в якому просить стягнути з відповідача - СТОВ "Агрофірма Зоря" с. Мірошниківка 1734,11 грн. сум виплачених Пенсійним фондом пенсій на пільгових умовах на підставі пунктів “б”-“з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

Відповідач в судове засідання не з'явився, відзив на позов не надав. Поважні причини неявки не встановлені, повістками з поштовими повідомленнями про час та місце розгляду справи повідомлявся за офіційним місцем знаходження згідно довідки органів статистики. Повістки отримані відповідачем. Згідно ст. 35 КАС України відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання. Правом участі у судовому засіданні не скористався. Враховуючи, наведене суд приходить до висновновку  про необхідність та можливість розгляду справи по суті.

Матеріалами справи встановлено, що відповідач зобов'язаний на підставі ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, ч. 2 прикінцевих положень Закону України „Про збір на обовязкове державне пенсійне страхування”, Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", Інструкції Про порядок обчислення і сплати страхувальниками      та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове     державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України затвердженою Постановою Правління ПФУ №21-1 від 19.12.2003 ,  що діяли в період  виникнення боргу,  вносити до Пенсійного фонду кошти на покриття витрат на пенсії за віком на пільгових умовах у строки встановлені згаданими нормативними документами.

 Як встановлено судом, згідно розрахунків в яких позивач доводив до відповідача  борг по заявлених сумах (про що свідчить поштове повідомлення про вручення).   Станом на 01.01.2006р. відповідачу нараховано платежів на покриття витрат призначених відповідно до пунктів „б” – „з” у сумі  1734,11 грн. В підтвердження фактичних виплат  цих сум надані довідки про виплату. Згідно поштових повідомлень розрахунки отримані відповідачем.

Ця сума відповідачем не спростована і підтверджується матеріалами справи. Докази оплати відсутні.  В строки визначені п. 6.8 наведеної Інструкції, прийнятої на виконання  . 2 прикінцевих положень Закону України „Про збір на обовязкове державне пенсійне страхування” , суми не сплачені.

Враховуючи наведене,  відповідач не виконав вимог чинного законодавства, щодо відшкодування витрат на виплату пенсій на пільгових умовах, внаслідок чого склалася заборгованість по заявленим сумам у розмірі  1734,11 грн..

Враховуючи вищенаведені обставини позов підлягає задоволенню  повністю.

Керуючись статтями   4, 8, 86, 94, 157, 160 - 163  Кодексу адміністративного судочинства України , суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

          Стягнути з СТОВ "Агрофірма Зоря" (Харківська обл., Коломацький р-н, с.Мирошниківка, код 24334160) на користь УПФУ в Коломацькому районі (Харківська обл., смт.Коломак, вул.Свободи,2а   код 23910756) 1734,11 грн..

На постанову через суд першої інстанції може бути подана заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі.

Апеляційна скарга може бути  подана через суд першої інстанції протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно направляється до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  цим Кодексом,  постанова  суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя                                                                                            Григоров А.М.

 

Дата ухвалення рішення20.09.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу145877
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас-04/317-06

Постанова від 20.09.2006

Господарське

Господарський суд Харківської області

Григоров А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні