Постанова
від 29.03.2011 по справі 2а-1670/2051/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/2051/11

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Єрес ько Л.О.,

при секретарі - Лазаренк о У.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Київському районі до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Полтавська пересувна механізована коло на 1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільго вих пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

14 березня 2011 року Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Київському районі зверн улося до Полтавського окружн ого адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Полтавська пересувна механізована коло на 1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільго вих пенсій, призначених за сп иском № 2, в сумі 6002 грн. 28 коп.,пос илаючись на те, що відповідач не погашає заборгованість п о відшкодуванню фактичних ви трат на виплату і доставку пі льгових пенсій, яка виникла з а січень-лютий 2011 року.

Представник позивача в су дове засідання не з'явився, хо ча у матеріалах справи наявн і докази, що позивач належним чином повідомлявся про час т а місце судового засідання, н адіслав суду клопотання з пр оханням розгляд справи прово дити за відсутності представ ника Управління.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, заперечення проти адміні стративного позову не надав, про причини неявки до суду не повідомив, хоча про час, дату та місце розгляду справи пов ідомлявся належним чином та своєчасно.

Судова повістка, направлен а судом за адресою вул. Ковпак а, 59а, м. Полтава, 36000, повернулась з поштовою відміткою про те, щ о за зазначеною адресою підп риємства немає. Разом з тим, зг ідно копії витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців, виданого Державним ре єстратором виконавчого комі тету Полтавськоїміської рад и, відповідач зареєстрований за цією адресою.

Згідно до ч.8 ст.35 Кодексу адм іністративного судочинства України вважається, що повіс тку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адр есою, внесеною до відповідн ого державного реєстру.

За таких обставин суд вважа є за можливе провести розгля д справи за наявними в ній мат еріалами та даної явки.

Судом встановлено, що відпо відач Товариство з обмеж еною відповідальністю "Полта вська пересувна механізован а колона 1" (ідентифікаційний н омер 03585662) є юридичною особою та перебуває на обліку як платн ик страхових внесків в Управ лінні Пенсійного фонду Украї ни Київського району в м. Полт аві.

Згідно п. “б” ст. 13 Закону Укр аїни “Про пенсійне забезпече ння” від 06.12.1991 року працівники, зайняті повний робочий день на роботах зі шкідливими і ва жкими умовами праці - за спи ском № 2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників, зат вердженим Постановою Кабіне ту Міністрів, і за результата ми атестації робочих місць м ають право на пенсію на пільг ових умовах.

Відповідно до п. 2 прикінцев их положень Закону України “ Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування” п енсійне забезпечення застра хованих осіб, які працювали а бо працюють на підземних ро ботах, на роботах з особливо ш кідливими і особливо важким и умовами праці за списком N 1 та на інших роботах із шк ідливими і важкими умовами п раці за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показ ників, затверджених Кабінет ом Міністрів України, та за р езультатами атестації робо чих місць, на посадах, що дают ь право на призначення пенсі ї за віком на пільгових умова х або за вислугу років, які в ідповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умо вах або за вислугу років, зд ійснюється згідно з окремим законодавчим актом через пр офесійні та корпоративні фон ди. До запровадження пенсійн ого забезпечення через профе сійні та корпоративні фонди зберігається порядок покрит тя витрат на виплату і достав ку цих пенсій, що діяв до набра ння чинності цим Законом. До н абрання чинності Законом Укр аїни “Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння” діяв Закон України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.0 6.97 № 400/97-ВР. Відповідно до ч. 4 п. 1 ст . 2 Закон України “Про збір на о бов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.97 № 400/97-ВР дл я платників збору, визначен их пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону, крім тих, які є платни ками фіксованого сільського сподарського податку, об'єк том оподаткування є також фа ктичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначе них відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Пр о пенсійне забезпечення" до д осягнення працівниками пенс ійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення", за ст авкою 100 % від об'єкта оподаткув ання.

Таким чином, відповідач зоб ов'язаний відшкодовувати орг анам Пенсійного фонду суми ф актичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах по спис кам № 2 за ставкою 100 % розміру ви плаченої пенсії.

Відповідно до п. 6.4 Інструкці ї про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженої постановою Правл іння Пенсійного фонду Україн и від 19.12.03 № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції Україн и 16 січня 2004 р. за № 64/8663 (далі Інстр укція) розмір сум до відшкоду вання на поточний рік визнач ається відділами надходженн я доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розр ахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгови х пенсій, призначених відпов ідно до частини Прикінцевих положень Закону (згідно з дод атками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня п оточного року та протягом 10 дн ів з новопризначених (перера хованих) пенсій.

На виконання вимог Інструк ції, Управлінням Пенсійного фонду України Київського рай ону в м. Полтаві на адресу відп овідача направлено розрахун ки фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених відповідно до ч. 2 Прикін цевих положень Закону Україн и “Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” в частині пенсій, призначе них відповідно до пунктів “б ”- “з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” за с ічень - лютий 2011 року.

Згідно наданих суду копій р озрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Зако ну України “Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування” в частині пенсій, призначених відповідно до п унктів “б”- “з” ст. 13 Закону Укр аїни “Про пенсійне забезпече ння”, зазначені витрати нара ховані на виплату пенсій ОС ОБА_2, ОСОБА_3 за січень - л ютий 2011 року та становили 6002 грн . 28 коп. Таким чином, заборгован ість по відшкодуванню фактич них витрат на виплату та дост авку пенсій складає 6002 грн. 28 ко п. .

Склад витрат та їх фактичне понесення позивачем підтвер джується відомостями картки особового рахунку по відшко дуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгови х пенсій за списком № 2 Товар иства з обмеженою відповід альністю "Полтавська пересув на механізована колона 1".

Недійсність спірних розра хунків стосовно визначених відповідачу сум не встановл ена, тому відповідач не позба влений обов' язку їх сплати.

Відповідно до п. 6.8. Інструкці ї підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенс ійного фонду зазначену в по відомленні місячну суму факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Підприємством відповідача фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, визначен і у повідомленнях від 20.01.2011 року № 54 та від 14.02.2011 року № 136, відповід но до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування” за січень-лю тий 2011 року в загальній сумі 6002 г рн 28 коп., станом на час розгляд у справи в суді, не сплачено.

Відповідно до ст. 23 Закону Ук раїни “Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання” спори, що виникають із правовідносин за цим Законом , вирішуються органами Пенсі йного фонду та в судовому пор ядку.

З огляду на викладене, позов ні вимоги є обґрунтованими т а підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

На підставі викладеного, к еруючись п. 2 Прикінцевих поло жень Закону України "Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування", абз. 4 п. 1 ст . 2, абз. 3 п. 1 ст. 4 Закону України "П ро збір на обов'язкове держав не пенсійне страхування", ст. 1 2, ст. 13 Закону України "Про пенс ійне забезпечення", статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 94, 160-163 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України в Київському райо ні м. Полтави до Товариства з обмеженою відповідальні стю "Полтавська пересувна ме ханізована колона 1" про відшк одування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій з адовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтавська пересувна механ ізована колона 1" (ідентифікац ійний код 03585662) на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Київському районі м. Полт ави на р/р 25607301299 в філії Полтавсь кого облуправління ВАТ "Держ авний ощадний банк України", М ФО 331467 забогованість з відшкод ування витрат на виплату і до ставку пільгових пенсій, при значених за списком № 2, за січ ень-лютий 2011 року в розмірі 6 002 г рн. 28 коп. (шість тисяч дві гривн і двадцять вісім копійок).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 01 квітня 2011 рок у.

Суддя Л.О. Єресько

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.03.2011
Оприлюднено07.04.2011
Номер документу14587771
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/2051/11

Постанова від 29.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 15.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 15.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні