Постанова
від 23.03.2011 по справі 2а/0470/1815/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2011 р. Справа № 2а/0470/1815/11

Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді Чорної В.В.

при секретарі судового зас ідання Черненко А.А.

за участю:

прокурора Тараненко А. О.

представника позивача Ковальова О. В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом про курора Красногвардійського району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Днепромаш ПК Ф»про стягнення заборговано сті зі сплати страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня за серпень-грудень 2010 р.,-

в с т а н о в и в :

04 лютого 2011 р. прокурор Красногвардійського району м. Дніпропетровська в порядк у представництва інтересів д ержави звернувся до Дніпропе тровського окружного адміні стративного суду із зазначен им адміністративним позовом .

В обґрунтування позовних вимог, прокурор зазначив, що в ідповідач своєчасно не здійс нює розрахунки з Пенсійним ф ондом України, внаслідок чог о допустив недоїмку по страх овим внескам на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування за серпень-грудень 2010 року в сумі 6 705 грн. 11 коп. В добр овільному порядку заборгова ність відповідач не сплачує, що стало підставою для зверн ення прокурора до суду з дани м позовом.

В судовому засіданні проку рор та представник позивача підтримали позовні вимоги, п росили задовольнити адмініс тративний позов в повному об сязі, посилаючись на обстави ни, викладені у позовній заяв і.

Судом на адресу державної р еєстрації відповідача напра влялася судова повістка, про те, поштове відправлення пов ернулося до суду з довідкою Д ержавного підприємства «Укр пошта»про відсутність адрес ата за зазначеною адресою. Вр аховуючи, що про зміну місцез находження відповідач контр олюючі органи не повідомив, в ідповідних змін до Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців не вніс, та у відповідно сті до ч. 8 ст. 35 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд вважає його належним чином повідомленим про розг ляд справи. За таких обставин , справу розглянуто за відсут ності відповідача.

Суд розглядає справу у відп овідності до норм законодавс тва, що діяло на час виникненн я спірних правовідносин.

Заслухавши пояснення прок урора та представника позива ча, дослідивши матеріали спр ави, судом встановлені насту пні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Днепромаш ПК Ф»є платником страхових внес ків (страхувальником) на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування, та зареєс троване в управлінні Пенсійн ого фонду України в Красногв ардйському районі м.Дніпропе тровська.

Згідно з ч.2 ст. 17 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»від 09.07.2003р., страхувальники з обов'язані нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», затвер дженою Постановою правління ПФУ 19.12.2003р. №21-1, передбачено, що пл атники страхових внесків щом ісяця складають у двох примі рниках розрахунок сум страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, у якому зазначають самостійно обчислені суми с трахових внесків за формою з гідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я»та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом для стра хувальників є календарний мі сяць.

Відповідачем подано до упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Красногвардійському р айоні м. Дніпропетровська ро зрахунки сум страхових внеск ів на загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування , в яких самостійно обчислено страхові внески за серпень-г рудень 2010 року на загальну сум у 6 705 грн. 11 коп.

Нарахована сума внесків в у становлені законодавством т ерміни відповідачем не була сплачена. У зв' язку з даними обставинами, у нього виникла прострочена заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування, тобто недоїмка, на зазначену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»передбачено, що суми стра хових внесків, своєчасно не н араховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в изначені ст. 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю із сплати страхови х внесків (далі - недоїмка).

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду України та в судовому порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сп лачує прострочену заборгова ність зі сплати страхових вн есків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідність їх за доволення.

Керуючись ст. ст. 122, 160-162, 167 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Адміністративни й позов прокурора Красногвар дійського району м.Дніпропет ровська- задовольнити.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю « Днепромаш ПКФ»(код ЄДРПОУ 32906371 ) на користь управління Пенсі йного фонду України в Красно гвардійському районі м. Дніп ропетровська (р/р 25608303123179 у Дніпр опетровському обласному упр авлінні Ощадбанку, МФО 305482, код 21928605) заборгованість зі сплати страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування за серпень -грудень 2010 р. в сумі 6 705 грн. 11 коп. (шість тисяч сімсот п' ять гр ивень одинадцять копійок ).

Постанова суду може бу ти оскаржена до Дніпропетров ського апеляційного адмініс тративного суду шляхом подан ня апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одно часним направленням копії ап еляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня проголошення постано ви. Якщо судом у відповідност і до частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинс тва України було проголошен о вступну та резолютивну час тину постанови, а також в разі прийняття постанови у письм овому провадженні, апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Повний текст постанови складений 25.03.2011 року.

Суддя В.В.Чорна

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.03.2011
Оприлюднено08.04.2011
Номер документу14618111
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/1815/11

Ухвала від 10.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 23.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні