Ухвала
від 31.03.2011 по справі 4/152б/50б/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігі вської області



14000 м. Чернігів, проспект Миру 20 Тел.698-166

УХВАЛА

"31" березня 2011 р. Справа № 4/152б /50б/19

КРЕДИТОР : Державна под аткова інспекція у м. Черніго ві,

14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса , 28

БОРЖНИК: Товариство з о бмеженою відповідальністю « Універсальне бюро»,

14033, м. Чернігів, проспект Миру , 139

про порушення справи про банкрутство

суддя М. Г. Тимченко

Представник и сторін:

Від кредиторів: Ка рпусь С.В. - довіреність від 01 .01.11р. - провідний юрисконсуль т Київського управління АТ « УкрСиббанк»; Білоус В.Г. - дов іреність від 01.02.11р. - начальни к Чернігівського відділення ПАТ «Укрінбанк»; Зарва В.А. - довіреність від 29.03.11р. - засту пник начальника відділу ДПІ у м. Чернігові

Ліквідатор: Ушач Ю.В. - арбітражний керуючий.

29.03.11р. в судовому засід анні оголошувалась перерва д о 31.03.11р.

Розглядається зв іт ліквідатора.

В судовому засіданн і встановлено:

Провадження у даній с праві порушено ухвалою госпо дарського суду від 06.11.09р. на під ставі ст. 52 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”.

Постановою господарсько го суду від 17.11.09р. товариство з о бмеженою відповідальністю « Універсальне бюро» визнано б анкрутом, відкрито ліквідаці йну процедуру, ліквідатором призначено ініціюючого кред итора - ДПІ у м. Чернігові.

Ухвалою господарського су ду від 14.12.09р. припинено повнова ження ліквідатора - ДПІ у м. Ч ернігові та призначено лікві датором банкрута арбітражно го керуючого Ушача Ю.В. (АДРЕ СА_1).

Ліквідатором банкрута под ано на затвердження суду зві т, ліквідаційний баланс та до кументи про виконані в лікві даційній процедурі дії, які у хвалою суду призначені до ро згляду в судове засідання.

В судовому засіданні 31.03.11р. лі квідатором подано доповненн я до звіту ліквідатора.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, до кументи про виконані в лікві даційній процедурі дії, допо внення до звіту господарськи м судом встановлено:

Відповідно до ст. 52 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»для ви явлення кредиторської забор гованості ліквідатором були направлені повідомлення про визнання боржника банкрутом всім можливим кредиторам. За яви кредиторів, що надійшли з вимогами до банкрута, ліквід атором розглянуті та включен і до реєстру вимог кредиторі в, а саме:

- управління Пенсійного Фон ду України в Новозаводському районі м. Чернігова (14017, м. Черні гів, вул. Щорса, 19) - 6619,18 грн.;

- Чернігівської міської вик онавчої дирекції обласного в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності (14000, м. Чер нігів, проспект Перемоги, 62) - 188,23 грн.;

- відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в м. Ч ернігові (14000, м. Чернігів, вул. Ше вченка, 5) - 94,09 грн.;

- Чернігівського міського ц ентру зайнятості (14017, м. Черніг ів, вул. Попудренка, 14) - 169,58 грн.;

- кредитної спілки «Сіверсь ка»(14000, м. Чернігів, вул. Князя Чо рного, 4, оф. 57/2) - 417651,90 грн.;

- Центру телекомунікаційни х послуг Чернігівської філії ВАТ «Укртелеком»(14000, м. Черніг ів, вул. Коцюбинського, 50а) - 1545,0 4 грн.;

- Акціонерного товариства « Український інноваційний ба нк»в особі Київської філії А Т «Український інноваційний банк»(03150, м. Київ, вул. Антонович а, 43) - 231436,02 грн.;

- публічного акціонерного т овариства «УкрСиббанк»(14005, м. Ч ернігів, проспект Миру, 53) - 176754, 71 грн.

Крім того, до реєстру вимог кредиторів ліквідатором вкл ючена заборгованість перед і ніціюючим кредитором - Держ авною податковою інспекцією в м. Чернігові в розмірі 9485011,71 гр н.

Загальний розмір кредитор ської заборгованості боржни ка згідно реєстру вимог кред иторів становить 10319470,46 грн.

Ліквідатором вжито заході в щодо виявлення майна та гро шових коштів належних банкру ту.

Відповідно до довідок Черн ігівського МРЕВ ДАІ від 11.02.10р., І нспекції держтехнагляду від 09.02.10р., Чернігівського МБТІ ві д 03.02.09р. №21289, управління земельни х ресурсів Чернігівської міс ької ради від 04.06.10р. №2863 автотран спортних засобів, об»єктів н ерухомості та земельних діля нок за банкрутом не зареєстр овано.

В ході здійснення ліквідац ійної процедури ліквідаторо м було виявлено майно банкру та, що перебуває в заставі кре дитора - Київської філії АТ «Укрінбанк», а саме: станок то рцювальний та березову столя рну заготовку, здійснено йог о оцінку та здійснено його пр одаж на загальну суму 16678,00 грн. ( договори купівлі - продажу в ід 03.06.10р., №Б-27 від 28.04.10р.).

Для виявлення іншого майна , що перебувало в заставі АТ «У крінбанк», а також для встано влення чи спростування факту незаконного його продажу, лі квідатором подані ряд заяв д о правоохоронних органів. В п орушенні кримінальної справ и ліквідатору відмовлено, що підтверджується доданими до звіту документами.

Отже, заходи щодо пошуку інш ого заставного майна виявили сь безрезультатними.

Також ліквідатор виявив ча стини від дослідно-експереме нтального станка марки “СБР- 2У”, що перебував в заставі ПАТ “УкрСиббанк” та вчинив дії щ одо проведення їх незалежної оцінки. Згідно з отриманої ві дповіді від 20.01.11р. оцінку вказа ного станка провести неможли во у зв»язку з відсутністю те хнічної документації, маркув ання та його розукомплектаці єю.

Оскільки у ліквідатора та Б анку відсутні документи, що і дентифікують станок марки “С БР-2У”, що призвело до неможлив ості продажу станка вцілому, ліквідатором прийнято рішен ня про продаж його на запчаст ини, але пропозицій від покуп ців не надійшло. Внаслідок ць ого ліквідатором прийнято ін ше рішення - про продаж дано го станка на металобрухт.

Продаж зазначеного майна з дійснено на суму 3214,20 грн. (догов ір купівлі - продажу від 22.03.11р .).

Таким чином, за період робот и здійснено продаж майна бан крута на загальну суму 21241,00 грн .

З урахуванням залишку кошт ів на розрахункових рахунках боржника - 1268,22 грн., всього на рахунок ліквідатора надійшл о 21160,42 грн.

Іншого майна, в тому числі з аставного, в ході здійснення ліквідаційної процедури, лі квідатором виявлено не було.

Отримані кошти були спрямо вані на відшкодування витрат та оплату послуг ліквідатор а в розмірі 4945,22 грн., що згідно з і ст. 31 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” задовольняються в першу чергу та часткове пога шення вимог кредиторів першо ї черги - ПАТ «УкрСиббанк»в розмірі 2789,00 грн. та АТ «Укрінба нк» в особі Київської філії в розмірі 13426,20 грн.

За недостатністю майна зал ишилися незадоволеними решт а вимог кредиторів на загаль ну суму 10303255,26 грн., які згідно зі ст. 31 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” вважаються погашен ими.

В судовому засіданні 31.03.11р. пр едставником кредитора - ПАТ “Укрінбанк” подано клопотан ня про витребування у приват них нотаріусів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 документів (догово рів купівлі-продажу між ТОВ “ Універсальне бюро” та ПП “Ук рліс-контракт” та актів прий ому - передачі майна (лісора ма, баштовий кран) та відкладе ння розгляду справи до отрим ання необхідних документів в ід приватних нотаріусів. Под ане клопотання обґрунтоване тим, що ліквідатором не вжито всіх заходів щодо розшуку ма йна боржника. Також кредитор зазначає, що первинні докуме нти, які підтверджують реалі зацію заставного майна, на да ний час знаходяться у зазнач ених приватних нотаріусів, я кі відмовили у наданні таких документів на підставі ст. 8 З акону України “Про нотаріат” . Кредитор вважає за необхідн е витребувати документи для визнання угод недійсними.

Ліквідатор та представник кредитора - ДПІ у м. Чернігов і заперечили проти поданого клопотання, вважають за необ хідне затвердити звіт ліквід атора та ліквідаційний балан с, оскільки ліквідатором в по вній мірі проведена робота в ліквідаційній процедурі. Кр ім того, ліквідатор зазначає , що кредитором ПАТ “Укрінбан к” вживались заходи щодо виз нання недійсними угод з прод ажу заставного майна боржник а в позовному провадженні. За результатами розгляду цих с прав, у задоволенні одного по зову було відмовлено, а інший позов залишено без розгляду .

Розглянувши подане клопот ання, господарський суд вваж ає, що воно задоволенню не під лягає з огляду на наступне. Як вбачається зі звіту ліквіда тора та доданих до нього доку ментів, ліквідатором вжито з аходів щодо розшуку заставно го майна кредитора - ПАТ “Ук рінбанк”, надано докази щодо його відсутності та звернен ня до правоохоронних органів . Відкладення розгляду звіту призведе до порушення строк ів проведення ліквідаційної процедури, встановлених Зак оном України «Про відновленн я платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом». Також кредитором - ПАТ “Ук рінбанк” вже здійснювались з аходи стосовно визнання неді йсними договорів з продажу з аставного майна шляхом подан ня до господарського суду ві дповідних позовів.

Наданий ліквідатором лікв ідаційний баланс підтверджу є відсутність у банкрута май нових активів, що є підставою для ліквідації юридичної ос оби - банкрута.

Зборами комітету кредитор ів затверджено розподіл кошт ів, отриманих від продажу май на банкрута та прийнято ріше ння про звернення до господа рського суду з клопотанням п ро затвердження звіту ліквід атора та ліквідаційного бала нсу (протокол від 30.03.11р.).

Розглянувши звіт лі квідатора та ліквідаційний б аланс, заслухавши пояснення ліквідатора та думку присутн іх в судовому засіданні пред ставників кредиторів, господ арський суд вважає, що звіт лі квідатора та ліквідаційний баланс необхідно затвердити , юридичну особу - банкрута л іквідувати, а провадження у с праві припинити.

Керуючись ст. 32, 40 Закону Ук раїни «Про відновлення плат оспроможності боржника або визнання його банкрутом”, су д -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс.

2. Ліквідувати юридичну ос обу товариство з обмеженою в ідповідальністю «Універсал ьне бюро», м. Чернігів, проспек т Миру, 139, код 22827740.

3. Провадження у справі при пинити.

4. Вимоги кредиторів, що неза доволені за недостатністю ма йна, вважати погашеними.

5. Зобов' язати ліквідатора здійснити необхідні заходи щодо виключення підприємств а-банкрута з державного реєс тру та збереження архівних д окументів.

6. Відхилити клопотання кре дитора - ПАТ «Укрінбанк»про витребування документів та відкладення розгляду звіту л іквідатора.

7. Дану ухвалу надіслати: кре диторам, банкруту, ліквідато ру, Державному реєстратору (В иконком Чернігівської міськ ої ради), Чернігівському обла сному управлінню статистики та Сектору з питань банкрутс тва у Чернігівській області.

Суд дя М. Г. Тимч енко

Дата ухвалення рішення31.03.2011
Оприлюднено08.04.2011
Номер документу14632746
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення плат оспроможності боржника або визнання його банкрутом”, су д

Судовий реєстр по справі —4/152б/50б/19

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 25.03.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні