Постанова
від 18.03.2008 по справі 07/888а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

07/888а

                              ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                              

                                                                Справа №  07/888а

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" березня 2008 р.

10год. 50 хв., м. Черкаси

За позовом державної податкової інспекції у м. Черкаси

до приватного виробничо –комерційного підприємства „Агросервісторг”

за участю третьої особи на стороні позивача без самостійних вимог –управління з питань державної реєстрації суб'єктів господарювання виконавчого комітету Черкаської міської ради

про припинення юридичної особи

Суддя Дорошенко М.В.

Секретар судового засідання Сиволовська О.І.

Представники сторін та третіх осіб:

від позивача: Павленко М.В. –за довіреністю від 11.01.2008р.;  

від відповідача: не прибули.

від третьої особи: не прибули.

Заявлено позов про припинення відповідача як юридичної особи з підстав неподання ним позивачу протягом року податкових декларацій та документів фінансової звітності.

У засіданні суду представник позивача позов підтримав з викладених у ньому підстав.

Відповідач та третя особа були повідомлені про дату, час і місце засідання суду, однак їх представники в судове засідання не прибули.

Заперечень проти позову відповідач до господарського суду не подав.

Дослідивши наявні у справі письмові докази, господарський суд встановив наступне.

29 квітня 1996р. виконавчим комітетом Черкаської міської ради була проведена державна реєстрація відповідача як юридичної особи.

15 травня 1996р. відповідач був узятий позивачем на податковий облік.

13 квітня 2006р. відповідач подав позивачу податкову декларацію з податку на прибуток за перший квартал 2006р. і з цього часу ніяких податкових декларацій і документів фінансової звітності до органів державної податкової служби більше не подавав.

Неподання юридичною особою протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій і документів фінансової звітності згідно з п. 2 ст. 38 Закону України від 15 травня 2003р. №775-IV “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” є підставою для прийняття судом рішення про припинення такої юридичної особи.

З огляду на викладене позов підлягає задоволенню. Судовий збір у сумі 3грн. 40коп. підлягає стягненню з відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160 -163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу –приватне виробничо –комерційне підприємство „Агросервісторг” (вул. Крупської, буд.20, кв. 95, м. Черкаси, ідентифікаційний код 24349859).

Стягнути з приватного виробничо –комерційного підприємства „Агросервісторг” (вул. Крупської, буд.20, кв. 95, м. Черкаси, ідентифікаційний код 24349859) в доход Державного бюджету України через державну податкову інспекцію у м. Черкаси (вул. Хрещатик, буд. 235, м. Черкаси, ідентифікаційний код 34503595) для зарахування на реєстраційний рахунок УДК у м. Черкаси №31117095700002 в головному управлінні державного казначейства України в Черкаській області, МФО 854018, - 3грн. 40коп. судового збору.

Ця постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського  апеляційного адміністративного суду шляхом подання через господарський суд Черкаської області заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня оголошення постанови і апеляційної скарги - протягом двадцяти днів після подання такої заяви.

Ця постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

У разі своєчасного подання заяви про апеляційне оскарження і неподання апеляційної скарги у встановлений строк, ця постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ                                                                                          Дорошенко М. В.

Дата ухвалення рішення18.03.2008
Оприлюднено25.03.2008
Номер документу1463829
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —07/888а

Постанова від 18.03.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні