Постанова
від 03.03.2008 по справі 8/б-1034
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/Б-1034

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   "03" березня 2008 р.      Справа № 8/Б-1034

Іменем України

Постанова

          

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гирили І. М.

Розглянув справу

За заявою кредитора: Збаразького районного центру зайнятості – робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської, 1, м. Збараж Тернопільської області

До боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області

За участю представників:   

Кредитора: Чорної Н. Г. - юрисконсульта, доручення від 08.10.2007р.

Боржника:  не з'явився

Представнику кредитора роз'яснено його процесуальні права та обов'язки відповідно до статей 20, 22,811 Господарського процесуального кодексу України.

За відсутності відповідного клопотання технічна фіксація судового процесу не здійснювалася.

Суть справи:

До господарського суду Тернопільської області звернувся Збаразький районний центр зайнятості –робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської, 1, м. Збараж Тернопільської області із заявою № 06/195 від 14.02.2008 р. про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області ідентифікаційний код 30891353) в порядку статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“, стверджуючи, що останнє неспроможне погасити заборгованість перед Фондом загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в загальній сумі 8 847 грн. 30 коп.

Заявлені вимоги кредитор обґрунтовує фактичним припиненням боржником фінансово-господарської діяльності та відсутністю у нього майна та коштів на рахунках в банківських установах.

Боржник не надав суду заперечень щодо заявлених грошових вимог кредитора, його представник не прибув у судове засідання, незважаючи на те, що був повідомлений про час, дату та місце слухання справи у встановленому законом порядку, а тому справа розглядається згідно ст. 75 ГПК України за наявними у ній матеріалами.

У судовому засіданні представник кредитора заявлені вимоги підтримав повністю.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши обґрунтування представника кредитора,  оцінивши подані докази в їх сукупності, суд встановив наступне:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області є юридичною особою, яка включена до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, ідентифікаційний код 30891353, що підтверджується довідкою № 07-03/14 від 28.02.2008 р. Управління статистики у Збаразькому районі Головного управління статистики у Тернопільській області.

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області має заборгованість перед Збаразьким районним центром зайнятості –робочим органом виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської, 1, м. Збараж Тернопільської області на загальну суму 8 847 грн. 30 коп., що підтверджується обґрунтованим розрахунком суми страхових внесків по ТзОВ „Кривчики Лози”, розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 9 місяців 2006 року, рішенням господарського суду № 7/316-3902 від 21.11.2006р. та іншими документами, належним чином засвідчені копії яких знаходяться в матеріалах справи.

Статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що господарський суд порушує провадження у справі про банкрутство, у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, які свідчать про відсутність підприємницької чи іншої діяльності боржника.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

З метою стягнення заборгованості Збаразьким районним центром зайнятості у серпні місяці 2006 року до господарського суду Тернопільської області подавався позов до ТзОВ „Кривчики –Лози” про стягнення заборгованості в сумі 4 932,70 грн., який рішенням господарського суду по справі № 7/316-3902 від 21.11.2006 р. задоволено і  на виконання якого було видано наказ про примусове виконання рішення по справі № 7/316-3902 від 10.01.2007р.

З постанови відділу державної виконавчої служби Збаразького районного управління юстиції від 14.10.2007р. про повернення виконавчого документа стягувачеві вбачається, що наказ № 7/316-3902 від 10.01.2007р. повернуто стягувачеві без виконання, у зв'язку з відсутністю у боржника майна, на яке може бути звернено стягнення.

У відповідності до вимог ст. 35 ГПК України, факти, встановлені рішенням господарського суду під час розгляду однієї справи, не доводяться знову при вирішенні інших спорів, в яких беруть участь ті самі сторони.

Таким чином, Збаразький районний центр зайнятості –робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської, 1, м. Збараж Тернопільської області  обґрунтував наявність у ТОВ «Кравчики - Лози»заборгованості по страхових внесках в сумі 8 847,30 грн., в т.ч. 4 932,70 грн. безспірної заборгованості.

Представлені кредитором документи свідчать про те, що боржник – Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30891353 фактично припинив свою господарську діяльність.

Так, згідно довідки за № 21 від 28.02.2008 р. державного реєстратора Збаразької районної державної адміністрації - Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області зареєстроване Збаразькою районною державною адміністрацією 22 березня 2001 року за юридичною адресою: с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області.

16 січня 2008 року Збаразьким районним центром зайнятості з метою виявлення керівних органів Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози” за їх юридичною адресою було здійснено виїзд на підприємство комісією, в результаті чого було встановлено, що керівні органи ТзОВ „Кривчики –Лози” за їх юридичною адресою відсутні, господарські будівлі ТзОВ „Кривчики –Лози” знаходяться в зруйнованому стані, приміщення правління зачинені, а також працівників підприємства на робочих місцях немає, внаслідок чого було складено Акт від 16.01.2008 р. про відсутність керівних органів ТзОВ „Кривчики –Лози” за юридичною адресою, копія якого знаходиться в матеріалах справи. Зазначене також підтверджується і Актом  державного виконавця від 05.09.2007р.

Кореспонденція, надіслана кредитором на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області повернута на адресу відправників без вручення адресату.

Довідка Лозівської сільської ради № 541 від 29.02.2008 р. свідчить проте, що Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози” с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області на даний час фактично припинило свою діяльність.

До органу податкової служби ТзОВ „Кривчики –Лози” не подає звітності з 22.05.2006 р., що підтверджується довідкою Збаразької МДПІ  № 8807/28 від 04.12.2007р.

Окрім того, в підтвердження відсутності у  боржника майна кредитором представлено:

-          довідку № 424 від 24.12.2007р. Збаразького районного бюро технічної інвентаризації, згідно якої за ТзОВ „Кривчики –Лози”  нерухомого майна не зареєстровано;

-          довідку № 368-30/18 від 04.12.2007р. Управління земельних ресурсів у Збаразькому районі, згідно якої за боржником станом на 01.07.2007р. на території Збаразького району земельної ділянки в оренді і власності не зареєстровано;

-          довідки Кременецького УДАІ УМВСУ в Тернопільській області № 976 від 31.12.2007р. та № 129 від 30.11.2007р. відділення Державної автомобільної інспекції Збаразького району, із яких вбачається, що за боржником транспортні засоби не зареєстровані;

-          довідку Інспекції державного технічного нагляду по Збаразькому району Тернопільської ОДА № 39 від 28.11.2007р., згідно якої за ТзОВ „Кривчики –Лози” с/г техніка не зареєстрована.

Згідно довідки Збаразької МДПІ від 28.02.2008 р. за № 29-021/2362 боржник має відкриті рахунки у ТОД ВАТ „Райфайзен банк Аваль”, Збаразькому відділенні ВАТ „Ощадбанк” та відділенні „Промінвестбанку” в м. Тернополі.

На час розгляду господарським судом заяви Збаразького районного центру зайнятості доказів, які б свідчили про погашення заборгованості перед кредитором в сумі 8 847,30 грн., боржник по справі - Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області (ідентифікаційний код 30891353) суду не представив, а тому у відповідності до статті 33 ГПК України суд вважає, що на час розгляду заяви в суді борг не сплачений і грошові вимоги в сумі 8 847,30 грн. підлягають до задоволення як обґрунтовано заявлені та підтверджені документально.    

Отже, у судовому засіданні знайшло підтвердження, що ТзОВ „Кривчики –Лози” не погашає заборгованість перед Збаразьким районним центром зайнятості в сумі 8 847,30 грн. та що боржник припинив фінансово - господарську діяльність.

З огляду на наведене, вимоги кредитора - Збаразького районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської, 1, м. Збараж Тернопільської області про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області (ідентифікаційний код 30891353) та відкриття ліквідаційної процедури в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення.

Тернопільським обласним сектором з питань банкрутства подано пропозицію за № 59/03 від 27.02.2008р. щодо призначення ліквідатором банкрута у даній справі в порядку статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»арбітражного керуючого Микитіва О.І., Ліцензія серії АВ № 347374 від 06.02.2008р., видана Державним департаментом з питань банкрутства. Клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись статтями 23, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“, Господарським процесуальним Кодексом України, господарський суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Боржника: Товариство з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30891353 - визнати банкрутом.

2. Визнати грошові вимоги Збаразького районного центру зайнятості – робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Кобилянської, 1, м. Збараж Тернопільської області відносно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області (ідентифікаційний код 30891353) - в сумі 8 847,30 грн.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю „Кривчики –Лози”, с. Кривчики Збаразького району Тернопільської області (ідентифікаційний код 30891353).

4. Встановити строк ліквідаційної процедури банкрута –3 (три) місяці з дня винесення постанови.

5. Призначити ліквідатором банкрута по справі № 8/Б-1034 арбітражного керуючого Микитіва О.І., Ліцензія серії АВ № 347374 від 06.02.2008р., видана Державним департаментом з питань банкрутства

Покласти на ліквідатора Микитіва О.І. обов'язки, передбачені статтею 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“.

6.          Зобов'язати ліквідатора банкрута:

-          письмово повідомити усіх відомих йому кредиторів боржника про визнання останнього банкрутом, копії письмових повідомлень надати господарському суду разом із звітом ліквідатора;

-          не пізніше 03.06.2008 р. подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс  банкрута, що відповідає вимогам ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

7. Припинити повноваження органів управління банкрута та власників його майна щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

8. Постанову надіслати кредитору, банкруту, Державному реєстратору Збаразької районної державної адміністрації, майдан І. Франка, 1, м. Збараж Тернопільської області; Збаразькій міжрайонній державній податковій інспекції, вул. Б. Хмельницького, 1, м. Збараж Тернопільської області; УПФ України в Збаразькому районі, відділу державної виконавчої служби Збаразького районного управління юстиції, м. Збараж Тернопільської області; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3-а та ліквідатору банкрута Микитіву О.І. вул. Вербицького 8/24, м. Тернопіль, для виконання.

 

                    Суддя                                                                      

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.03.2008
Оприлюднено25.03.2008
Номер документу1463857
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/б-1034

Ухвала від 27.10.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Ухвала від 13.10.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Ухвала від 16.09.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Ухвала від 05.08.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Постанова від 03.03.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні