Ухвала
від 30.03.2011 по справі 4/224-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


У Х В А Л А

"30" березня 2011 р. Справа № 4/224-Б

За заявою управління Пенсійного фонду України в К ам'янець-Подільському районі м. Кам'янець-Подільський

до державного підприємс тва "Комунрембудсервіс" с. Сах камінь Кам'янець-Подільськог о району

про визнання банкрутом

Суддя Баула Л.П.

Представники сторін:

від кредиторів: Зозуля В .П.- представник за довіреніст ю від 16.11.10 №26298/10/10-013 Кам'янець - Подільської об'єднаної держ авної податкової інспекції Х мельницької області

Назаренко О.В.- представник за довіреністю від 14.09.09 №07-01-2078 фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності Хмельницького обласно го відділення.

Наральник З.О. представник з а довіреністю від 08.12.10 року №11-06/1 138 Кам'янець-Подільського рай онного центру зайнятості

Ковальчук О.М. представник з а довіреністю від 16.12.10 №7770106 упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Кам'янець- Подільському районі

Балла М.Л. представник за до віреністю відвід 22.03.09 №55 фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробни цтві та професійних захворюв ань України виділення викона вчої дирекції фонду в Кам'яне ць- Подільсьському

від боржника : не з'явивс я

ліквідатор - арбітражний керуючий: Чернецька А.А.

Ухвалою господарського суду від 29.09.2006р. порушено прова дження по справі № 4/224-Б за заяв ою управління Пенсійного фон ду України в Кам' янець-Поді льському районі до державног о підприємства “Комунрембуд сервіс” Кам' янець-Подільсь кий район, с. Сахкамінь про виз нання банкрутом, введено мор аторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 21.11.2006 р. зобо в' язано ініціюючого кредит ора подати до офіційного дру кованого органу оголошення п ро порушення провадження у с праві про банкрутство боржни ка, призначено розпорядником майна арбітражного керуючог о Войтюка В.М., зобов' язано ро зпорядника майна щомісячно п одавати суду звіт про свою діяльність, скласти реєстр вимог кредиторів та подати с уду до 25.01.2007 року.

З метою виявлення всіх кре диторів і можливих санаторів у газеті “Голос України” №231 в ід 06.12.2006р. вміщено оголошення пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство боржник а.

Ухвалою суду від 20.02.2007 року за тверджено реєстр вимог креди торів державного підприємст ва “Комунрембудсервіс” Кам' янець-Подільський район, с .Са хкамінь.

На засіданні зборів коміте ту кредиторів ( протокол №1 від 05.03.2007р.) розпорядник майна пові домив комітет кредиторів про факт безоплатного прийому - п ередачі майна ДП "Комунрембу дсервіс" с Сахкамінь з держав ної в комунальну власність, щ о зафіксовано відповідним ак том та затверджено рішенням сесії Нігинської сільської р ади №1 від 22.09.2007р. Комітетом кред иторів одноголосно було прий нято рішення про звернення д о суду з адміністративним по зовом про скасування рішення Нігинської сільської ради.

Розпорядник майна звернув ся до суду з адміністративни м позовом про визнання недій сним рішення сесії сільської ради про приймання - передачу активів банкрута. Рішенням г осподарського суду Хмельниц ької області у адміністратив ній справі позивачу було від мовлено у задоволені позовни х вимог. Таким чином суд визна в, дії сільської ради, щодо зат вердження акту передачі майн а державного підприємства у комунальну власність такими , що відповідають нормам чинн ого законодавства.

Постановою господарського суду від 14.01.2009р. державне підпр иємство "Комунрембудсервіс" с. Сахкамінь Кам'янець-Поділь ського району визнано банкру том , відкрито ліквідаційну п роцедуру строком на дванадця ть місяців, ліквідатором май на боржника призначено арбіт ражного керуючого Войтюка В. М. .

Ухвалою суду від 14.09.2010 року по вноваження ліквідатора - ар бітражного керуючого Войтюк а Володимира Михайловича (А ДРЕСА_1; ліцензія серії НО МЕР_1 від 19.01.2007р.) у справі №4/224-Б п ро банкрутство Державного пі дприємства "Комунрембудсерв іс" с. Сахкамінь Кам'янець-Поді льського району припинено, п ризначено ліквідатором у спр аві №4/224-Б про банкрутство Держ авного підприємства "Комунре мбудсервіс" с. Сахкамінь Кам'я нець-Подільського району арб ітражного керуючого Чернец ьку Аллу Анатоліївну, - ліценз ія на право провадження діял ьності арбітражного керуючо го серії НОМЕР_2 від 11.01.2007, що мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , зобов' язано ліквідатора Ч ернецьку А.А. вжити заходи у ві дповідності до Закону Україн и "Про відновлення платос про можності боржника або визнан ня його банкрутом" під час зд ійснення ліквідаційної проц едури боржника, в т.ч. вжити за ходи згідно ухвали господарс ького суду від 30.03.2010 р., спрямова ні на пропорційне розподілен ня коштів, отриманих від прод ажу майнових активів боржник а між кредиторами першої чер ги та подати господарському суду звіт про проведення лік відаційної процедури та лікв ідаційний баланс у строки, ви значені Законом України "Про відновлення платос проможно сті боржника або визнання йо го банкрутом".

16.03.2011 р. за вхідним номером №01-24/ 2413/11 на розгляд господарського суду надійшов звіт ліквідат ора про проведену ліквідацій ну процедуру та ліквідаційни й баланс державного підприє мства "Комунрембудсервіс" с. С ахкамінь Кам'янець-Подільськ ого району

Ухвалою суду від 17.03.2011 року звіт ліквідатора про пр оведену ліквідаційну процед уру та ліквідаційний баланс державного підприємства "Ком унрембудсервіс" с. Сахкамінь Кам'янець-Подільського райо ну у справі №4/224-Б призначено д ля розгляду в судовому засід анні .

Повноважні представник и кредиторів та ліквідатор в судове засідання з' явились .

З поданого ліквідат ором на розгляд суду ліквіда ційного балансу та звіту лік відатора , а також документів в їх обґрунтування вбачаєть ся, що ліквідатором під час зд ійснення ліквідаційної проц едури у справі №4/224-Б здійснено наступні заходи:

Ліквідатором створено ін вентаризаційну комісію та ск ладено інвентаризаційний оп ис майна ДП «Комунрембудсерв іс»від 01.02.2009 року, а саме: приміщ ення котельні, котлоагрегат водогрійний - 4 шт., газопровід низького тиску - 1 шт., економай зер - 1 шт., лічильник р400 - 1 шт. Відп овідно до акту інвентаризаці ї основних засобів та матері алів, які залишились після пе редачі майна державного підп риємства до комунальної влас ності станом на 30.09.2006р. на балан сі ДП "Комунрембудсервіс" зал ишилось майно яке не викорис товується та не забезпечує в едення господарської та виро бничої діяльності

Як вбачається з матеріалів справи, підприємство фактич но припинило свою діяльність у липні місяці 2006 року. Акт інв ентаризації, баланс ДП "Комун рембудсервіс" станом на 30.09.2007р. відповідає показникам голов ної книги, що підтверджуєтьс я аудиторським звітом від 20 жо втня 2007р., складеного за резуль татами перевірки здійсненої незалежним аудитором. Стягн ення дебіторської заборгова ності на суму 34839,00 грн. з ТОВ Кам 'янець -Подільська фірма «Агр оспецмонтаж»с. Оринін не вия вилось можливим в зв'язку з за кінченням терміну позовної д авності.

Законодавством України не заборонено введення ліквіда ційної процедури під час роз гляду справ про банкрутство державних підприємств у яких немає майна, на яке поширюєть ся дія мораторію передбачено го Законом України "Про введе ння мораторію на примусову р еалізацію майна". Відповідно до норм цього Закону дія мора торію не поширюється на відч уження рухомого та іншого ма йна підприємства, що не забез печує ведення їх виробничої діяльності.

Листом від 05.11.2008р. № 37-11-3-15/18661 Мініс терство аграрної політики Ук раїни повідомило - враховуюч и те, що на балансі підприємст ва знаходиться окреме майно, яке не може бути використане в господарській діяльності, а також відсутні будь-які шля хи відновлення діяльності пі дприємства боржника, міністе рство не заперечує щодо введ ення в процедурі банкрутства ДП "Комунрембудсервіс" проце дури ліквідації.

Ліквідатором Войтюк ом В.М. подано оголошення в газ ету "Голос України" про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури. За два місяці повідомлен о працівників про вивільненн я та вивільнено їх у відповід ності до пі.ст.40 КЗпП України.

З метою виявлення майнови х активів боржника, ліквідат ором направлено запити до ін спекції з Держтехнагляду, УД АІ УМВСУ в Хмельницькій обла сті, земельного кадастру та Б ТІ у м. Кам'янець - Подільський . Отримано відповіді про відс утність державної реєстраці ї на об'єкти рухомого та нерух омого майна.

На виконання рішення прийн ятого комітетом кредиторів р озпорядник майна, листами ві д 26.10.2007р. та від 09.01.2008р. звернувся д о відділу управління державн им майном департаменту еконо міки та управління державною власністю при Міністерстві Аграрної політики України пр о надання погодження органу уповноваженого управляти ма йном державного підприємств а, реалізувати майно, яке не за безпечує ведення виробничо-г осподарської діяльності, а с аме: приміщення котельні та к отлоагрегати водогрійні 4шт.

Розпорядником майна склик ано збори кредиторів, щодо ви рішення питання про необхідн ості реалізації майна не пер еданого у комунальну власніс ть, згідно акту інвентаризац ії, у зв'язку з невикористання м його у господарському проц есі та з фактичним припиненн ям діяльності підприємства. Відповідно до протоколу №2 зб орів комітету кредиторів від 10.10.2007р. розпорядника майна зобо в'язано після отримання відп овідних погоджень та дозволі в від органу уповноваженого управляти майном державного підприємства реалізувати ма йно не передане у комунальну власність, згідно акту інвен таризації, у зв'язку з невикор истанням його у господарчому процесі та з фактичним припи ненням діяльності підприємс тва, через Південно - Західну універсальну товарнубіржу, за ціною встановленою експер тною оцінкою, шляхом проведе ння відкритих торгів (аукціо ну).

Арбітражний керуючий Войт юк В.М. звернувся до Кам'янець - Подільського БТІ щодо вигот овлення технічного паспорту та приміщення котельні. Було виготовлено технічний паспо рт на будівлю котельні загал ьною площею 361,2 кв.м. в якому заз начено адресу: с. Сахкамінь, ву л.. Польова, 1 - «Власник невизна чений право власності не офо рмлено».На наступній сторінц і даного техпаспорту вказана вулиця не Польова, 1 як на перш ій сторінці, а вулиця Привокз альна, 1.

Порядок та спосіб реалізац ії майна визначений у проток олі зборів комітету кредитор ів №2 від 10.10.2007р., а саме: здійснит и реалізацію майна через Пів денно - Західну універсальну товарну біржу, шляхом провед ення відкритих торгів (аукці ону) за стартовою ціною встан овленою експертною оцінкою. У разі визнання торгів таким и що не відбулись, у зв'язку з в ідсутністю заявок на участь, на кожних наступних торгах з меншувати стартову вартість на 30 %, але не більше ніж три раз и. Ліквідатором подано оголо шення у газеті "Пропозиція ти жня" від 14.02.2009р., про призначення аукціону на 24.02.2009р., однак заяво к на участь у тогах не надходи ло. Ліквідатором вдруге пода но оголошення у газеті "Пропо зиція тижня" без зменшення ст артової вартості на 30% про при значення аукціону на 11.03.2009р., од нак заявок на участь у торгах не надходило.

Ліквідатором подано оголо шення втретє з застосуванням права зменшити стартову вар тість майна на 30% -вперше. Згідн о протоколів № 1 - 4 біржових тор гів від 24.03.2009р., шляхом проведен ня аукціону реалізовано рухо ме майно, а саме 4 котли водогр ійних на суму 18 235,00 грн., з яких 17 20 0 грн. погашено поточну заборг ованість по оплаті послуг ар бітражного керуючого Войтюк а В.М. , що становить 36% від нарах ованих станом на 01.07.2010р. - 48 000 грн.. Оплата послуг біржі за прове дення торгів становить 1035,00 грн ..

Відкриті торги з продажу пр иміщення котельні призначал ись на 01.12.09р., на 15.12.2009р., на 29.12.2009р одна к, не відбулись. У зв'язку з зак інченням строку дії експертн ого висновку ліквідатором пр оведено роботу з поновлення експертної оцінки приміщенн я котельні. Вартість об'єкту п родажу склала 37 356 грн.. Відкрит і торги (аукціон) призначалис ь на 18.02.2010р., 02.03.2010р., 16.03.2010р., 30.03.2010р., 09.04.2010р., о днак торги не відбулись у зв'я зку з відсутністю заявок на у часть. У зв'язку з цим було при йнято рішення про зменшення стартової вартості продажу н а 30%, що складає 26 150 грн.. Відкриті торги (аукціон) призначались на 11.05.2010р., 22.05.2010р., 16.03.2010р., 08.06.2010р., та 29.06.2010р ., однак 16.06.2010р. вступив в дію Зако н України про внесення змін д о деяких законодавчих актів України, а саме ст. 15 Закону Укр аїни «Про товарну біржу»допо внено ч.6-9 такого змісту, не мож уть бути предметом біржової торгівлі... будь-які вживані то вари, включаючи транспортні засоби, та капітальні активи . Таке обмеження не поширюєть ся на майно, яке відчужується з податкової застави, а також майно, конфісковане відпові дно до Закону.

У зв'язку з цим, комітетом кр едиторів протокол №10 від 29.06.2010р ., для забезпечення виплати за боргованості із заробітної п лати працівникам банкрута, н адано дозвіл ліквідатору реа лізувати майно, що складає лі квідаційну масу - приміщення котельні, шляхом укладання п рямої угоди, договору купівл і-продажу між покупцем та про давцем, за ціною 26 150 грн.. Проте майно реалізовано не було у з в'язку з відсутністю покупці в.

Відповідно до протоколу №12 від 19 серпня 2010р. комітетом кре диторів схвалено звіт ліквід атора про проведену роботу у справі про банкрутство ДП "Ко мунрембудсервіс". У зв'язку з п ереходом на іншу роботу, звіл ьнено арбітражного керуючог о Войтюка В.М. від виконання об ов'язків ліквідатора ДП «Ком унрембудсервіс». Схвалено ка ндидатуру ліквідатора ДП «Ко мунрембудсервіс»в особі арб ітражного керуючого Чернець кої А.А..

Ухвалою господарського су ду Хмельницької області від 14.09.2010 року повноваження Войтю ка В.М припинено та призн ачено ліквідатором арбітр ажногокеруючого Чернецьку А ллу Анатоліївну (ліцензія Мі ністерства економіки та з пи тань європейської інтеграці ї України, серія АВ №158528 від 11.01.2007р .)у справі № 4/224-Б про визнання ба нкрутом Державного підприєм ства«Комунрембудсервіс»с. С ахкамінь, Кам'янець - Подільсь кого р-ну. Вищевказаною ухвал ою господарського суду Хмель ницької області зобов'язано арбітражного керуючого Войт юка В.М. передати ліквідатору Чернецькій А.А. матеріали по д аній справі про банкрутство до 24.09.2010 р..

Вимоги даної ухвали Войтюк В.М. виконав лише 04.11.2010 року, лікв ідатору Чернецькій А.А. було передано матеріали у справі про банкрутство та печатку п ідприємства.

Під час ліквідаційної проц едури ліквідатором було наді слано запити до ОДПІ у м. Кам'я нці - Подільському від 20.10.2010 р , в ПАТ «Приватбанк», до ДВС у Кам 'янець -Подільському р-ні, до с елищної ради с. Сахкамінь , до відділу ДАЇ УМВСУ, БТІ у м. Кам 'янець - Подільський та інші.

24.02.2009 року лист № 19-6/65 Інспекція Державного технічного нагля ду повідомила про те що за ДП « Комунрембудсервіс»техніка не зареєстрована.

27.02.2009 року лист № 5/2374 УДАІ в Хмел ьницькій області повідомило про те що за банкрутом не заре єстровані автотранспорті за соби.

Кам'янець - Подільська ОДПІ надано перелік рахунків відк ритих у фінансових установах що належать ДП «Комунрембуд сервіс», а саме: р/р 26006325538001 - украї нська гривня , МФО 315405 в ХФ ПАТ КБ Приватбанк». Рахунок № 37127001002783 - у країнська гривня у ГУДКУ у Хм ельницькій області, МФО815013, від крито 16.09.2005 року та закрито 14.10.2008 р оку. На момент подання даного звіту на рахунку - 00,00 грн.ОДПІ п овідомлено про те що ДП «Кому нрембудсервіс»не є засновни ком інших юридичних осіб.

У відповідності до Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом»20.10.2010 р . протокол №1 проведено засіда ння комітету кредиторів на я кому було розглянуто звіт лі квідатора, та погоджено , як та кий що не порушує інтереси кр едиторів. Також на даному зас іданні комітет кредиторів пр ийняв наступні рішення: реал ізувати майно банкрута - прим іщення котельні за адресою с . Сахкамінь, Кам'янець - Поділь ського району згідно експерт ної оцінки через товарну бір жу, шляхом прийняття заяв на п ротязі 30 днів, встановити арбі тражному керуючому Чернецьк ій А.А. оплати послуг арбітраж ного керуючого, за рахунок ко штів, одержаних від продажу м айна боржника в розмірі двох мінімальних заробітних плат (щомісячно) з 14.09.2010 року до дня за твердження судом ліквідацій ного балансу та ліквідації б оржника .

Під час проведення ліквіда ційної процедури при звернен ні до державного реєстратора про надання витягу з ЄДР юрид ичних осіб та фізичних осіб п ідприємців, оскільки даний в итяг вимагає нотаріус для оф ормлення зразків підпису, лі квідатором було встановлено те, що у державного реєстрато ра Кам'янець - Подільської рай онної державної адміністрац ії відсутня будь - яка інформа ція про порушення провадженн я по справі про банкрутство Д ержавного підприємства «Ком унрембудсервіс». З метою усу нення даної перешкоди ліквід атор звернувся до державного реєстратора про внесення ви щевказаної інформації до Єди ного Реєстру.

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни «Про виконавче провадж ення», та п. 1 ч. 7 ст. 23 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»скасову ється арешт накладений на ма йно боржника, визнаного банк рутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

10.11.2010 р. ліквідатор звернувся з листом №212 відповідно до п. 7 с т. 37 Закону України «Про викон авче провадження»з прохання м надати постанови про закін чення виконавчого проваджен ня по Державному підприємств у «Комунрембудсервіс»с.Сахк амінь, а також відомості про в иконавчі провадження на кори сть банкрута та скасувати по станови про накладення арешт у на майно банкрута Державно го підприємства «Комунрембу дсервіс»с. Сахкамінь, вул.. При вокзальна, 1 Дам'янець - Поділь ського р-ну (ЄДРПОУ 31288508), та пото чні рахунки в установах банк ів - а саме п/р № 26006325538001, МФО 315405, ЄДРП ОУ 31288508 ПАТ «Приватбанк»м. Кам'я нець - Подільський та інших фі нансових установах та виключ ити його з єдиного реєстру об тяжень».

21.09.2010 року ліквідатором уклад ено договір про проведення н езалежної оцінки майна банкр ута з ФОП ОСОБА_1 на загаль ну суму 800,00 грн.. Експертом було надано звіт про оцінку примі щення котельні, загальною пл ощею 361,2 кв. м., що знаходиться за адресою : с. Сахкамінь Кам'яне ць - Подільського р-ну. Вартіст ь вищевказаного приміщення з гідно висновку становила 21672,00 грн.. Даний звіт надано ліквід атором комітету кредиторів д ля ознайомлення.

У відповідності до протоко лу №2 від 01.12.2010 року засідання ко мітету кредиторів було прийн ято наступні рішення: погоди ти звіт ліквідатора, як такий що не порушує інтереси креди торів, укласти договір з бірж ею на реалізацію майна банкр ута на умовах що були визначе ні на засіданні комітету кре диторів №1 від 20.10.2010 року. Парале льно оформляти правовстанов люючі документи на нерухоме майно. У разі якщо покупець бу де погоджуватись на придбанн я майна без вищевказаних док ументів, реалізувати нерухом ість через товарну біржу.

02.12.2010 року ліквідатором було укладено договір №17 з Хмельни цькою обласною товарною бірж ею про надання послуг в прове дені реалізації майна. У відп овідності до вищевказаного д оговору винагорода Виконавц я становить 10% із суми виручен ої від реалізації майна.

09.12.2010 року у друкованому засо бі масової інформації «Поді льський кур'єр»№ 49(672) розміщено оголошення про реалізацію м айна банкрута приміщення кот ельні, загальною площею 361,2 кв . м, що знаходиться за адресою : с. Сахкамінь, Кам'янець -Поділ ьського р-ну. Протягом місяця жодної заяви щодо придбання майна не надійшло. Тому лікві датором було повторно розміщ ено оголошення щодо придбанн я майна у «Подільський кур'єр »№ 2 від 13.01.2011 року.

05.01.2011 року у відповідності до протоколу №3 засідання коміт ету кредиторів було заслухан о звіт ліквідатора про прове дену роботу .

При проведенні аналізу мат еріалів по справі що були пер едані ліквідатору Чернецькі й А.А. бувшим ліквідатором вст ановлено, що на протязі прове дення процедур банкрутства а рбітражним керуючим Войтюк В .М. було виготовлено лише техн ічний паспорт на будівлю, в як ому зазначено: «Власник неви значений, право власності не оформлено». Оскільки для реа лізації нерухомого майна згі дно чинного законодавства по трібні правовстановлюючі до кументи, тому з метою їх вигот овлення ліквідатор звернувс я до селищного голови с. Сахка мінь 29.10.2010 р. № 198/1 та повторно 29.11.2010 р . з проханням до виконавчого к омітету селищної ради визнат и право власності за Державн им підприємством «Комунремб удсервіс»с. Сахкамінь, Кам'ян ець - Подільського р-ну (ЄДРПОУ 31288508) на об'єкт нерухомості спор уду котельні, що знаходиться за адресою с. Сахкамінь, Кам'я нець - Подільського р-ну.

02.02.2011 року було видано належн им чином оформлене свідоцтво на право власності на нерухо ме майно - приміщення котельн і, загальною площею 361,2 кв. м. та с відоцтво про державну реєстр ацію. Також виготовлено техн ічний паспорт на будівлю кот ельні за адресою: вул. Українс ька (Радянська), 2а, с. Сахкамінь , Кам'янець - Подільського райо ну, Хмельницької області.

У відповідності до довідки № 0429/п виданої Управлінням Дер жкомзему у Кам'янець - Подільс ькому районі Хмельницької ви готовлено кадастровий номер на земельну ділянку що розта шована на території с. Сахкам інь, вул.Українська, 2а, ДП «Ком унрембудсервіс»користуєть ся земельною ділянкою для ви робничих потреб площею 0,0394 га ( сформований кадастровий ном ер 6822485400:03:001:0104).

У відповідності до довідки № 11 від 05.01.2011 року виданої Нігинс ькою сільською радою Кам'яне ць - Подільського району, про т е що котельня ДП «Комунрембу дсервіс»розташована у с. Сах камінь, вул. Українська, 2а, Кам 'янець - Подільського району.

14.02.2011 року ліквідатором уклад ено договір на рецензування звіту про оцінку майна з «Цен тром експертизи та оцінки ма йна»для проведення рецензув ання «Звіту про оцінку варто сті приміщення»загальною пл ощею 361,2 кв. м. , що знаходиться за адресою : вул.Українська (Радя нська), 2а, с. Сахкамінь, Кам'янец ь - Подільського району, Хмель ницької області. Вартість пр оведеної роботи становила 600,0 0 грн..

15.02.2011 року відбулись торги (ау кціон) протокол №4 проведення біржових торгів (аукціону) на Хмельницькій обласній товар ній біржі - ЛОТ №1 - приміщення к отельні загальною площею - 361,2 к в. м.. Кількість учасників аукц іону - два. У процесі аукціону поступила пропозиція від уча сників №1 та №2 придбати майно. Учасник №2 ОСОБА_2 погодив ся придбати майно по ціні - 21672,00 грн..

22.02.2011 року укладено договір к упівлі - продажу котельні заг альною площею 361,2 кв. м. , що знахо диться за адресою : вул.. Украї нська(Радянська), 2а, с. Сахкамі нь, Кам'янець - Подільського ра йону, Хмельницької області м іж ДП «Комунрембудсервіс»(Пр одавець) та ОСОБА_2(Покупе ць), продаж вчинено за 21672,00 грн. у відповідності до вартості з гідно експертної оцінки. 2167,20 г рн.. Покупцем сплачено на раху нок Хмельницької обласної то варної біржі як гарантійний внесок учасника біржових тор гів(аукціону), а решту суми, а с аме: 19504,80 грн. Покупець сплатив П родавцю шляхом внесення готі вки у касу Продавця.

22.02.2011 року у відповідності до акту приймання - передачі лік відатором ДП «Комунрембудсе рвіс»передано покупцю Фурма ну В.Б. приміщення котельні за гальною площею 361,2 кв. м. , що знах одиться за адресою : вул.Украї нська(Радянська), 2а, с. Сахкамі нь, Кам'янець - Подільського ра йону, Хмельницької області.

Рух коштів по ДП «Комунремб удсервіс»: Реалізація майна арбітражним керуючим Войтюк В.М. - 18235,00 грн.; Оплата послуг бі ржі за проведення торгів - 103 5,00 грн.; Оплата послуг арбітраж ного керуючого Войтюк В.М.-17200,00 г рн.; Кошти на поточному рахунк у банкрута - 983,61 грн.; Реалізац ія майна арбітражним керуючи м Чернецькою А.А. - 21672,00 грн., з ни х оплачено: Оплата послуг бан ку, заборгованість за веденн я рахунку, обслуговування ра хунку та закриття рахунку - 684,61 грн.; Оплата послуг ліквіда тора - 5714,31 грн.; Оплата заборг ованості із заробітної пл ати бувшим працівника ДП «К омунрембудсервіс»першої че рги - 10730,93 грн.; Оплата послуг бі ржі за проведення торгів - 2167 ,2 грн.; Оплата витрат ліквідат ора - 3358,56 грн..

Оплата послуг ліквідатора Чернецької А.А. становить: з 14.0 9.2010 р - по 01.03.2011 р.-10183,20 грн.(оплачено 5714 ,31 грн), оплата витрат ліквідат ора становить 7118,56 грн, оплач ено - 3358,56 грн..

Витрати ліквідатора склал и: оплата за витяг про реєстра цію прав власності Кам'янець - Подільському БТІ - 72,25 грн.; о плата послуг Кам'янець - Поділ ьського БТІ - 373,32 грн.; оплата п ослуг Кам'янець - Подільськог о БТІ за техпаспорт - 361,00 грн.; о плата послуг Кам'янець - Под ільського БТІ - 337,94 грн.; оплат а за витяг з реєстру прав влас ності Кам'янець -Подільськом у БТІ - 72,25 грн.; послуги банку - 33,00 грн.; за витяг з ЄДР - 49,30 грн.; з а витяг з ЄДР - 5,10 грн., за витяг з ЄДР - 49,30 грн.; за витяг з ЄДР - 5,10 грн.; Оплата за оцінку майна - 800,00 грн.; Оплата за рецензію н а звіт про оцінку майна - 600,00 г рн.; Впорядкування архіву - 600 ,00 грн.; Відрядження - 3760,00 грн., вс ього на загальну суму 7118,56 грн..

Залишились непогашеними в имоги : Кам' янець-Подільськ а ОДПІ - 7602,55 грн.; Кам'янець - Под ільський центр зайнятості - 20511,55 грн.; Відділення ФСС від нещ асних випадків на виробництв і та профзахворювань - 6358,68 грн .; Управління Пенсійного фонд у в Кам'янець - Подільському р- ні - 261452,03 грн.; ФСС з тимчасової втрати працездатності в осо бі Хмельницької обласної дир екції - 15613,28 грн.; Кам'янець - Под ільський район електричних м ереж - 78620,06 грн.; ВАТ «Хмельниць кгаз»- 12894,59 грн.; Судові витрати Кам'янець - Подільський район електричних мереж - 125,00 грн.; С удові витрати ВАТ «Хмельниць кгаз»- 125,00 грн.; Заборгованість із заробітної плати згідно р еєстру вимог кредиторів - 73446 ,67 грн.; Заборгованість із заро бітної плати (поточна) за звіт ами зданими до Пенсійного Фо нду - 46460,082, всього на загальну с уму 523209,492 грн..

Як вбачається з матеріалів поданого звіту, ліквідаторо м Войтюк В.М. не передано лікві датору Чернецькій А.А. а ні від омостей по заборгованості що до поточної заборгованості і з заробітної плати бувшим пр ацівникам банкрута , а ні дока зів (наказу на прийняття на ро боту бухгалтера підприємств а, чи трудової угоди з бухгалт ером).

Проте за звітами що були зда ні бувшим керівництвом банкр ута до Пенсійного Фонду у Кам 'янець - Подільському районі в бачається, що обліковується за 2008 рік дві особи що працювал и за цивільно - правовими дого ворами, у розпорядженні лікв ідатора дані договори відсут ні.

Тому сума 46460,08 грн заборгован ості із заробітної плати( пот очна заборгованість) була вн есена до звіту ліквідатора у відповідності до звітів що б ули здані бувшими посадовими особами банкрута до Пенсійн ого Фонду у Кам' яець - Поділь ському районі.

На підставі п.2 ст. 31 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання йог банкрутом»вимоги кожної наступної черги задо вольняються в міру надходжен ня на рахунок коштів від прод ажу майна банкрута після пов ного задоволення вимог попер едньої черги. Вимоги першої ч ерги повністю не задоволені, кошти та майно у ДП «Комунрем будсервіс»відсутні, тому вим оги щодо задоволення вимог к редиторів другої черги, в том у числі і поточної заборгова ності із заробітної плати бу вшим працівникам банкрута вв ажаються погашеними.

14.03.2011 року ліквідатором здано документи на зберігання до а рхівної установи Кам'янець -П одільського районного трудо вого архіву.

У відповідності до протоко лу №4 засідання комітету кред иторів від 14.03.2011 р. було заслуха но звіт ліквідатора про пров едену роботу та прийнято ріш ення зобов'язати ліквідатора подати на розгляд суду звіт т а ліквідаційний баланс держа вного підприємства «Комунре мбудсервіс»та у відповіднос ті до п.14 ст. 3-1 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»затверджено звіт про оплату послуг арбіт ражного керуючого на загальн у суму 10183,20 грн. та відшкодуванн я витрат на загальну суму 7118,56 г рн..

В судовому засіданні прису тні представники кредиторів висловили думку про затверд ження ліквідаційного баланс у та звіту ліквідатора, витра т ліквідатора, а також про пр ипинення провадження у справ і . Будь-яких заперечень від кр едиторів про затвердження лі квідаційного балансу та звіт у ліквідатора не подано .

Приймаючи дану ухва лу господарським судом до ув аги приймається наступне:

У відповідності д о п.1 ст. 29, п.1 30, п.6 ст. 31, п. п. 1-2 ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону, майно, на яке зверт ається стягнення у ліквідаці йній процедурі, оцінюється а рбітражним керуючим у порядк у, встановленому законодавст вом України. Для майна, яке про дається на аукціоні, оціночн а вартість є початковою.

Після проведення інв ентаризації та оцінки майна банкрута ліквідатор розпоч инає продаж майна банкрута н а відкритих торгах, якщо комі тетом кредиторів не встановл ено інший порядок продажу ма йна банкрута.

Вимоги не задоволені за не достатністю майна, згідно п. 6 ст. 31 Закону України "Пр о відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" вважаються п огашеними.

Після завершення усіх розр ахунків з кредиторами ліквід атор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний б аланс, до якого додаються пер елічені докази. Господарськи й суд після заслуховування з віту ліквідатора та думки чл енів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження зві ту ліквідатора та ліквідаці йного балансу.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після зад оволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарс ький суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвал и направляється органу, який здійснив державну реєстраці ю юридичної особи - банкрута т а органам державної статисти ки для виключення юридичної особи з ЄДРПОУ, а також власни ку (органу, уповноваженому уп равляти майном), органам держ авної податкової служби за м ісцезнаходженням банкрута.

Господарський суд припиня є провадження у справі про ба нкрутство якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, п ередбаченому статтею 32 цього Закону; і т.д. .

В матеріалах справи наявні протоколи засідання комітет у кредиторів за якими кредит ори погодили порядок реаліза ції майна та проведення його оцінки, зниження вартості за лишку нереалізованого майна , а також затвердили витрати л іквідатора, понесені ним в пр оцесі проведення ліквідацій ної процедури у справі .

Зважаючи на викладе не вище, господарський суд пр иходить до висновку, що лікві датором вжито усіх можливих заходів щодо виявлення та ре алізації наявних активів бор жника та дотримано вимоги За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” під час проведення ліквід аційної процедури у справі № 4/224-Б, а в зв' язку з цим, ліквіда ційний баланс та звіт ліквід атора, а також витрати ліквід атора належить затвердити, а боржника ліквідувати .

Крім того, у відповідності до п.2 ст.34 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” після винесенн я судом ухвали про ліквіда цію юридичної особи - банкрут а ліквідатор зобов'язаний за безпечити збереженість архі вних документів банкрута і, з а погодженням із спеціально уповноваженим центральним о рганом виконавчої влади у сф ері архівної справи і ділово дства або уповноваженою ним архівною установою, визначит и місце подальшого їх зберіг ання.

Враховуючи викладен е, суд вважає за необхідне зоб ов' язати ліквідатора забез печити збереженість архівни х документів банкрута та виз начити місце подальшого їх з берігання .

Керуючись п.1 ст. 29, п. 1 ст.30, ст. 31, п.п. 1-2 ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуа льного кодексу України,-

У Х В А Л И В :

Ліквідаційний ба ланс щодо боржника - державн ого підприємства "Комунрембу дсервіс" с. Сахкамінь Кам'янец ь-Подільського району Хмельн ицької області, який є невід' ємною частиною даної ухвали затвердити.

Звіт ліквідатора державного підприємства "Ко мунрембудсервіс" с. Сахкамін ь Кам'янець-Подільського рай ону від 14.03.2011 року затвердити .

Державне підприємст во "Комунрембудсервіс" с. Сахк амінь Кам'янець-Подільського району, яке значиться в Єдино му державному реєстрі підпри ємств та організацій України під кодом №31288508 ліквідувати .

Провадження у справі № 4/224-Б припинити.

Зобов' язати Державно го реєстратора Кам' янець-По дільської райдержадміністр ації виключити з Єдиного дер жавного реєстру підприємств та організацій України держ авне підприємство "Комунремб удсервіс" с. Сахкамінь Кам'яне ць-Подільського району, яке з начиться в Єдиному державном у реєстрі підприємств та орг анізацій України під кодом № 31288508 .

Зобов' язати ліквідато ра забезпечити збережені сть архівних документів банк рута та за погодженням із спе ціально уповноваженим центр альним органом виконавчої вл ади у сфері архівної справи і діловодства або уповноважен ою ним архівною установою ви значити місце подальшого їх зберігання .

Копію ухвали надіслати л іквідатору, боржнику, кредит орам (Кам' янець-Подільській ОДПІ, м.Кам' янець-Подільськ ий, вул.Огієнка 74; Кам' янець-П одільському центру зайнятос ті , м.Кам' янець-Подільський , вул. Гагаріна 89; Відділенню фо нду соціального страхування від нещасних випадків на вир обництві та профзахворювань , м.Кам' янець-Подільський, ву л..Матросова 4 а; Управлінню Пе нсійного фонду в Кам' янець- Подільському районі; Фонду с оціального страхування з тим часової втрати працездатнос ті в особі Хмельницької обла сної дирекції, м.Хмельницьки й, вул.Проскурівська 18; Кам' я нець-Подільському району еле ктричних мереж , м.Кам' янець -Подільський , пров. Будівельн иків 3; Відкрите акціонерне т овариство “Хмельницькгаз”, м .Хмельницький, пр.Миру 41), Держа вному органу з питань банкру тства (03150, м. Київ, вул. Любченка, 15);Хмельницькому обласному се ктору з питань банкрутства, П рокуратурі Хмельницької обл асті, Державному реєстратору Кам' янець-Подільської райд ержадміністрації; Головному управлінню статистики в Хме льницькій області; відділу Д ВС Кам' яець-Подільського мі ськрайонного управління юст иції , разом із копіями із лікв ідаційного балансу, який є не від' ємною частиною вказано ї ухвали.

Суддя Л.П. Баула

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення30.03.2011
Оприлюднено09.04.2011
Номер документу14639677
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/224-б

Ухвала від 29.04.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 20.01.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 10.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні