Ухвала
від 19.03.2008 по справі 33/41пд
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

33/41пд

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                           У  Х  В  А  Л  А  

                                              

19.03.08 р.                                                                                 Справа № 33/41пд                                                   

Суддя господарського суду Донецької області Новікова Р.Г., при секретарі судового засідання Ващенко О.С., розглянув у відкритому судовому засіданні справу:

за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області м. Донецьк

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Альянс ЛТД” м. Дружківка

про зобов'язання відповідача повернути орендоване майно орендодавцеві за актом приймання – передачі.

за участю представників сторін:

від позивача: Сорокіна В.В. за дов. №8 від 29.01.2008р.

від відповідача: не з'явився

Суть справи: Регіональне відділення Фонду державного майна України по Донецькій області м. Донецьк звернулося до господарського суду Донецької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю “Альянс ЛТД” м. Дружківка про зобов'язання відповідача повернути орендоване майно орендодавцеві за актом приймання – передачі.

Позивач в обґрунтування своїх вимог посилається на порушення відповідачем умов договору №2000/2005 від 01.08.2005р., який був укладений між позивачем та відповідачем  та відповідно до якого, відповідачу було передано в оренду нежитлове вбудоване приміщення загальною площею 22,6 кв.м., що знаходиться на балансі Головного управління статистики у Донецькій області м. Дружківка. Одночасно, позовні вимоги ґрунтуються на порушенні відповідачем норм Закону України „Про оренду державного та комунального майна”, внаслідок чого позивачем заявлені вимоги про зобов'язання відповідача повернути орендоване майно орендодавцеві за актом приймання – передачі.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 07.03.2008р. порушено провадження по справі та призначено розгляд справи на 19.03.2008р.

В засіданні суду 19.03.2008р. представник позивача підтримав вимоги викладені у позовній заяві. Відповідач явку свого представника в засідання суду не забезпечив.

Крім цього, відповідно до статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.  

Враховуючи, що рішення по справі може вплинути на права та обов'язки Головного управління статистики у Донецькій області м. Дружківка, як балансоутримувача спірного майна, суд вважає за необхідне залучити вищевказану особу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача для надання пояснень по суті справи.

З огляду на наведене, а також на той факт, що представник відповідача не з'явився на виклик суду, в засідання суду не надані витребувані судом докази та виникла необхідність витребування нових, керуючись ст. 27, п. п. 1. 2, 3 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, –

УХВАЛИВ:

1.          Залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Головне управління статистики у Донецькій області (84205, м. Дружківка, вул. Енгельса, 43).

2.          Розгляд справи відкласти на 01.04.2008р., засідання відбудеться о 10год.00хв.

          3.          Зобов'язати відповідача:

-          надати до суду відзив на позовну заяву та докази, які підтверджують викладені обставини;

-          надати до суду докази надсилання відзиву на позовну заяву позивачу;

-          надати до суду оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії документів, які посвідчують правовий статус Товариства з обмеженою відповідальністю “Альянс ЛТД” (статут, свідоцтво про державну реєстрацію);

-          направити на адресу третьої особи (Головного управління статистики у Донецькій області м. Дружківка) копію відзиву на позовну заяву; докази направлення представити до суду.

          4.          Зобов'язати позивача:

-          надати до суду докази наявності повноваження розпоряджатися спірним майном та належності його до державної власності;

-          направити на адресу третьої особи (Головного управління статистики у Донецькій області м. Дружківка) копію позовної заяви; докази направлення представити до суду.

          5.          Зобов'язати третю особу без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача (Головне управління статистики у Донецькій області м. Дружківка) надати до суду:

-          письмово викладену позицію щодо позовних вимог Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області м. Донецьк;

-          письмові пояснення – чи передавалось відповідачем Головному управлінню статистики у Донецькій області м. Дружківка спірне майно за актом приймання – передачі; якщо так – надати відповідні докази.

          6.          Явка представників сторін та третьої особи у судове засідання з належним чином оформленою довіреністю та документом, що посвідчує особу обов'язкова.

Роз'яснити сторонам, що за ухилення від вчинення дій, покладених судом на сторону, з винної сторони стягується штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Суддя                                                                                      Новікова Р.Г.                               

Вик.: Ващенко О.С., надруковано у 4 примірниках:

1-до справи;

1-позивачу;

1-відповідачу;

1-третій особі.

Дата ухвалення рішення19.03.2008
Оприлюднено25.03.2008
Номер документу1464258
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —33/41пд

Рішення від 05.05.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Новікова Р.Г.

Ухвала від 19.03.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Новікова Р.Г.

Ухвала від 07.03.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Новікова Р.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні