Рішення
від 31.03.2011 по справі 2-625
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №2-625

Рішення

Іменем України

17 березня 2011 року м. Че рнігів

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Цибенко І. В.

при секретарі Кошовий В. В.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в пр иміщенні суду в м. Чернігові ц ивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про роз ірвання шлюбу ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, моти вуючи свої вимоги тим, що з від повідачем зареєстрували шлю б 17.11.1990 року у Чернігівському мі ському відділі реєстрації ак тів громадського стану Черні гівського обласного управлі ння юстиції, актовий запис № 2813. Від шлюбу мають спільну дит ину сина ОСОБА_3, ІНФОРМА ЦІЯ_1. Подружнє життя не скл алось, спільне господарство не ведеться, фактично шлюбні відносини припинені з 2009 року . Почуття любові та взаємопов аги втрачено, в зв»язку з чим с пільне життя та збереження с ім»ї буде суперечити інтерес ам сторін та інтересам їх дит ини.

Позивачка в судове за сідання не з' явилася подала до суду заяву, в якій позов пі дтримує, просить його задово льнити та розглядати справу без її участі.

Відповідач в судове з асідання не з' явився, подав заяву в якій позов визнає, про сить його задовольнити та ро зглядати справу без його уча сті.

Сторони у судове засідання не з' явилися тому відповід но ч. 2 ст. 197 ЦПК фіксування судо вого процесу не здійснювалос я

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК Укр аїни, у разі визнання відпові дачем позову суд, за наявност і для того законних підстав, у хвалює рішення про задоволен ня позову.

Вислухавши сторони, в ивчивши матеріали справи, су д приходить до висновку, що по зов обґрунтований і підлягає задоволенню.

Як зазначено в п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду Укр аїни «Про застосування норм цивільного процесуального з аконодавства при розгляді сп рав у суді першої інстанції» , у разі визнання відповідаче м позову, яке має бути безумов ним, і якщо таке визнання не су перечить закону й не порушує права, свободи чи інтереси ін ших осіб, суд ухвалює рішення про задоволення позову, обме жившись у мотивувальній част ині рішення посиланням на ви знання позову без з'ясування і дослідження інших обстави н справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 СК Укра їни, шлюб грунтується на віль ній згоді жінки та чоловіка.

Відповідно до ч. 2 ст. 112 СК Укра їни, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо бу де встановлено, що подальше с пільне життя подружжя і збер еження шлюбу суперечило б ін тересам одного з них, інтерес ам їхніх дітей, що мають істот не значення.

Встановлено, що сторони зар еєстрували шлюб 17.11.1990 року у Чер нігівському міському відділ і реєстрації актів громадськ ого стану Чернігівського обл асного управління юстиції, а ктовий запис № 2813 (а.с. 4).

Від шлюбу мають спільну дит ину ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоц твом про народження (а.с.5).

Спору з приводу розділу май на між сторонами не має. Дитин а, після розірвання шлюбу, зал ишається з матір' ю.

З' ясувавши фактичні взає мини подружжя, причини розір вання шлюбу, беручи до уваги т е, що відповідач позов визнав , суд приходить до висновку, що подальше спільне життя подр ужжя і збереження шлюбу супе речить їх інтересам. Також, су д вважає за доцільне не надав ати сторонам строк для прими рення і на основі повно та все бічно з' ясованих обставин, на які посилались сторони, як на підставу своїх вимог і зап еречень, підтверджених доказ ами, досліджених в судовому з асіданні, встановивши правов ідносини, які випливають із в становлених обставин, та пра вові норми, які підлягають за стосуванню до цих правовідно син, суд прийшов до висновку п ро наявність підстав для зад оволення позову повністю.

Керуючись ст. ст. 11, 57-61, ч. 2 ст. 197, 20 8, 209, 213 - 215 ЦПК України, ст.ст. 104, 105, 110, 112 С імейного Кодексу України суд , -

Вирішив:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу - задовольнити.

Шлюб між ОСОБ А_1 до ОСОБА_2, зареєстро ваний 17.11.1990 року у Чернігівсько му міському відділі реєстрац ії актів громадського стану Чернігівського обласного уп равління юстиції, актовий за пис № 2813 - розірвати.

Прізвище позивачки після розірвання шлюбу зали шити «ОСОБА_1».

Рішення може бути ос каржено до Апеляційного суду Чернігівської області через Новозаводський районний суд м. Чернігова шляхом подання а пеляційної скарги на рішення суду протягом десяти днів з д ня його проголошення. Особи, я кі брали участь у справі, але н е були присутні у судовому за сіданні під час проголошення судового рішення, можуть под ати апеляційну скаргу протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії цього рішення.

Суддя Новозаводського

районного суду міста Чер нігова І. В. Цибенко

Дата ухвалення рішення31.03.2011
Оприлюднено14.04.2011
Номер документу14753979
СудочинствоЦивільне
Сутьроз ірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —2-625

Ухвала від 25.02.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

Ухвала від 10.07.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Шевченко В. А.

Ухвала від 22.06.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Шевченко В. А.

Рішення від 21.03.2011

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Спірідонова Т. В.

Рішення від 31.03.2011

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Цибенко І. В.

Рішення від 03.12.2010

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків Віталій Теофільович

Рішення від 20.12.2010

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Кутовий Юрій Станіславович

Ухвала від 18.11.2010

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Семко Галина Вікторівна

Ухвала від 20.12.2010

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Семко Галина Вікторівна

Рішення від 23.12.2010

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець Олег Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні