Постанова
від 04.04.2011 по справі 1/17-918-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"04" квітня 2011 р. Справа № 1/17-918-2011

За заявою: Березівської мі жрайонної державна податков а інспекція

до боржника: Товариства з об меженою відповідальністю „Н ові енергетичні технології К ” (67351, Одеська область, Березів ський район, с. Степанівка, вул . Шкільна, буд. 19, корп. А; код ЄДРП ОУ 34712561)

про визнання банкрутом

Суддя Найфлейш В.Д.

Представники сторін:

Від заявника: Тесліна Н.О. (до віреність).

Від боржника: не з' явився.

Суть спору: про визнання б анкрутом

Березівська міжрайон на державна податкова інспек ція звернулась до господарсь кого суду Одеської області і з заявою про порушення прова дження у справі про визнання банкрутом Товариства з обме женою відповідальністю „Нов і енергетичні технології К”, в порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, оскільки о станній неспроможній погаси ти заборгованість у розмірі 180240,09 грн., не звітує перед орган ами ДПІ протягом року та відс утній за юридичною адресою.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 14.03.2011 р. порушено провадження у спра ві №1/17-918-2011 за заявою Березівськ ої міжрайонної державної под аткової інспекції про поруше ння провадження у справі про визнання банкрутом Товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Нові енергетичні технол огії К” в порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Розглянув матеріали с прави, суд встановив:

Боржник неспроможний сплатити заборгованість в с умі 180240,09 грн., що підтверджуєтьс я матеріалами справи, а саме: з воротним боком облікових кар ток платника від 31.12.2009 р. та від 31 .12.2010р., постановою Одеського ок ружного адміністративного с уду від 10.02.2010р. по справі № 2-а-10129/09/157 0, постановою Березівської ДВ С Березівського районного уп равління юстиції про поверне ння виконавчого документа ст ягувачеві від 25.12.2010р., довідкою Головного управління статис тики в Одеській області від 31. 03.2011 р. № 08-40/345,

Крім того, боржник відсутні й за юридичною адресою, що під тверджується довідкою Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців від 11.02.2011 № 8747424 та не зві тує до податковою інспекції більше року, що підтверджуєт ься актом від 10.02.2011р.

За положеннями ч.1 ст.52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у разі якщо громадянин - підпр иємець - боржник або керівні о ргани боржника - юридично ї особи відсутні за її міс цезнаходженням, або у разі не надання боржником протягом р оку до органів державної по даткової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а так ож за наявності інших ознак , що свідчать про відсутніс ть підприємницької діяльно сті боржника, заява про пору шення справи про банкрутство відсутнього боржника може б ути подана кредитором незал ежно від розміру його вимог до боржника та строку викона ння зобов'язань.

Приймаючи до уваги неподан ня боржником звітності протя гом року до органів ДПІ, і що к ерівні органи боржника - юри дичної особи відсутні за її м ісцезнаходженням, а також вр аховуючи ознаки припинення б оржником підприємницької ді яльності, суд, відповідно до с т. ст. 22-25, 52 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”, визнає Товарис тво з обмеженою відповідальн істю „Нові енергетичні техно логії К” банкрутом, відкрива є відносно нього ліквідаційн у процедуру.

Згідно ч. 4 ст. 52 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" у разі, якщо кредитор не подав до господа рського суду клопотання щодо кандидатури арбітражного ке руючого (ліквідатора), ухвала господарського суду надсила ється державному органу з пи тань банкрутства, якою зобов ' язується протягом семи дні в від дати винесення ухвали з абезпечити участь у справі л іквідатора з числа працівник ів державного органу з питан ь банкрутства.

28.03.2011 р. до господарського суд у Одеської області надійшла заява про призначення ліквід атором у справі про банкрутс тво Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Нові енерг етичні технології К” арбітр ажного керуючого Дарієнка В. Д.

04.04.2011р. Березівська міжрайонн а державна податкова інспекц ія звернулась до господарськ ого суду Одеської області з к лопотанням про призначення л іквідатором банкрута арбітр ажного керуючого Онофрійчук а Сергія Олександровича.

Враховуючи те, що ініціюючи й кредитор скористався своїм правом подання кандидатури арбітражного керуючого Оноф рійчука С.О., для призначення й ого ліквідатором банкрута зг ідно ч. 4 ст. 52 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом", заява арбітра жного керуючого Дарієнка В. Д . про призначення ліквідатор ом Товариства з обмеженою ві дповідальністю „Нові енерге тичні технології К” задоволе нню не підлягає у зв' язку з в ідсутністю відповідної проп озиції ініціюючого кредитор а або Державного органу з пит ань банкрутства.

Приймаючи до уваги, що канди датура арбітражного керуючо го Онофрійчука Сергія Олекса ндровича відповідає вимогам Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", суд призначає ліквідато ром банкрута арбітражного ке руючого Онофрійчука Сергія О лександровича.

Керуючись ст. ст. 22-25, 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю „Нові енерг етичні технології К” (67351, Одесь ка область, Березівський рай он, с. Степанівка, вул. Шкільна , буд. 19, корп. А; код ЄДРПОУ 34712561).

2. Відкрити відносно То вариства з обмеженою відпові дальністю „Нові енергетичні технології К” ліквідаційну процедуру.

3. Ліквідатором банкрута п ризначити арбітражного керу ючого Онофрійчука Сергія Оле ксандровича (ліцензія НОМЕ Р_1 від 24.01.2011 р).

4. Зобов' язати ліквідатора провести ліквідаційні заход и, передбачені Законом Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

5. Ліквідатору письмово по відомити про визнання господ арським судом відсутнього бо ржника - Товариства з обмежен ою відповідальністю „Нові ен ергетичні технології К” бан крутом усіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а в тому числі державну подат кову інспекцію, банківські у станови боржника, ДВС, держав ні органи, які здійснюють кон троль за правильністю та сво єчасністю сплати обов'язкови х платежів та зборів.

6. Призначити розгляд спра ви в засіданні суду на „11” т равня 2011 р. о 10:50.

Засідання суду відбудетьс я у приміщенні господарськог о суду (м. Одеса, пр-т. Шевченка,2 9), зал судових засідань № 3.

Примірник постано ви надіслати заявнику, держа вному реєстратору Березівсь кої районної державної адмін істрації Одеської області, Б ерезівській ДВС Березівсько го районного управління юсти ції.

Суддя Най флейш В.Д.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.04.2011
Оприлюднено13.04.2011
Номер документу14758135
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/17-918-2011

Ухвала від 06.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 04.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні