Постанова
від 31.01.2011 по справі 2070/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2070/10/1570

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2011 року                                                                                                     м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Цховребова М.Г., розглянувши в порядку письмового провадження у місті Одесі адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області до Відкритого акціонерного товариства «Вигодянське хлібоприймальне підприємство»про припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством юридичної особи, -

встановив:

24 лютого 2010 державна податкова інспекція у Біляївському районі Одеської області року звернулась до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства «Вигодянське хлібоприймальне підприємство»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи –Відкритого акціонерного товариства «Вигодянське хлібоприймальне підприємство», код 00955302.

Позивач в судове засідання не прибув. Про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином. Від представника позивача надійшла заява про розгляд справи без участі представника позивача, в якій він також зазначив, що позивач позовні вимоги підтримує у повному обсязі. (а.с.87)

Відповідач в судове засідання не прибув повторно. Про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином (а.с.51-52, 63, 74), про причини неприбуття суд не повідомив, заяви про відкладення розгляду справи від нього не надійшло. Заперечення проти позову до суду не надійшли.

Враховуючи наведене, суд дійшов до висновку про можливість розглянути справу в порядку  письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

В судовому засіданні встановлено, що 30 грудня 1997 року Відкрите акціонерне товариство «Вигодянське хлібоприймальне підприємство»зареєстроване Біляївською райдержадміністрацією, як юридична особа, за адресою: 67620, Одеська область, Біляївський район, с. Вигода, вул. Елеваторна, 1, ідентифікаційний код 00955302. (а.с.5, 6, 7-8, 10-29)

30.12.1997 року відповідач узятий на облік в органах державної податкової служби за № 23 та перебуває на обліку у ДПІ у Біляївському районі Одеської області. (а.с.9)

Відкрите акціонерне товариство «Вигодянське хлібоприймальне підприємство»не подає податкову звітність до ДПІ у Біляївському районі Одеської області з 11.02.2009 року. (а.с.30)

Станом на 09.02.2010 року заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються позивачем, у відповідача немає. (а.с.31)

Рух грошових коштів на рахунках Відкритого акціонерного товариства «Вигодянське хлібоприймальне підприємство», відкритих в банківських установах, за період з 11.02.2009 року по 07.11.2010 року не відбувався. (а.с.71, 79, 82)

В.о. начальника державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області прийнято розпорядження № р-5 від 18.02.2010 року про звернення до суду із заявами про постановлення судового рішення про припинення юридичних осіб, в тому числі Відкритого акціонерного товариства «Вигодянське хлібоприймальне підприємство». (а.с.33)

Спірні правовідносини врегульовано Законами України «Про систему оподаткування»та  «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців».

Так, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 9 ЗУ «Про систему оподаткування»платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців», неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону –є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством.

Відповідно п. 17 ч. 1 ст. 11 ЗУ «Про державну податкову службу в Україні»органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до ч. 2 ст. 11 цього ж закону права, передбачені, зокрема п. 17 ч. 1 цієї статті, надаються головам державних податкових адміністрацій і начальникам державних податкових інспекцій та їх заступникам.

Відповідно до п. 8.6 Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого Наказом ДПА України № 80 від 19.02.1998 р. (зі змінами і доповненнями), якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі, зокрема, неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до  суду або господарського суду із заявою (позовною заявою), зокрема, про постановлення судового рішення про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця.

Враховуючи та на підставі наведеного, суд вважає подання даного позову правомірним, позовні вимоги обґрунтованими.

Керуючись ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців», ст.ст. 6, 7, 33, 35, 41, 71, 86, 94, 128, 158-163, 184-186 КАС України, суд -

постановив:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Біляївському районі Одеської області –задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу –Відкрите акціонерне товариство «Вигодянське хлібоприймальне підприємство» (ідентифікаційний код 00955302).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням Відкритого акціонерного товариства «Вигодянське хлібоприймальне підприємство»для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

                    

Суддя                                                                                              М.Г. Цховребова        

        

Дата ухвалення рішення31.01.2011
Оприлюднено19.04.2011
Номер документу14825645
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2070/10/1570

Ухвала від 22.03.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 25.02.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Постанова від 31.01.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні