Рішення
від 04.04.2011 по справі 2-238-11
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-238/2011

Рішення

іменем України

31 березня 2011 року Сватівс ький районний суд Луганської о бласті

в складі: головуючого су дді П оловинки В.О.

при секрета рі Фу рсовій Н.В.

за участі позив ача ОСОБА_1

відповід ача ОСОБА_2

розглянувши в попер едньому відкритому судовому засіданні зала суду міста Св атове цивільну справу № 2-238-11 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА _2 про стягнення аліментів н а неповнолітню дитину

встановив:

Позивач звернулася д о суду з позовом, в якому проха є стягнути з відповідача на к ористь неї на утримання непо внолітньої дитини - ОСОБА _3, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини від доходів відпов ідача, щомісячно з дня подачі заяви до суду та до повноліт тя дитини.

У судовому засіданні позивач наполягає на задово ленні позовних вимог.

Відповідач в судовом у засіданні позов визнав на н е заперечує на його задоволе ні.

Згідно ст. 130 ЦПК Укра їни, якщо в попередньому судо вому засіданні відповідач в изнав позов, то суд ухвалює су дове рішення в порядку, встан овленому ст. 174 ЦПК України. Згі дно ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі в изнання відповідачем позову , суд за наявності для того під став, ухвалює рішення про зад оволення позову.

Вислухавши поясненн я позивача, відповідача, вивч ивши матеріали цивільної спр ави, суд вважає, що позов підля гає повному задоволенню. До т акого висновку суд приходить , враховуючи слідуючи обстав ини: згідно копії про укладен ня шлюбу, сторони перебувают ь у шлюбі(а.с.3); відповідно до ко пії свідоцтва про народження підтверджено, що відповідач та позивач є рідними батькам и дитини(а.с.4); після фактичног о розірвання шлюбу, дитина за лишилася проживати разом з п озивачем та знаходиться на ї ї утриманні( а.с.9); на даний час позивач працює та отримує до хід в середньому 950 гривень, як ий є в карай не достатній для належного утримання дитини (а.с.10).

Відповідач працює т а отримує дохід в розмірі 950 гр ивень (а.с.13), інших стягнень по виконавчим листам з нього не проводиться, інших дітей у нь ого немає. Стан здоров' я від повідача - задовільний.

Відповідно до ст. 180 Сім ейного кодексу України батьк и зобов' язані утримувати ди тину до досягнення нею повно ліття.

Відповідно до ч.3 ст. 181 С імейного кодексу України за рішенням суду кошти на утрим ання дитини (аліменти) присуд жуються у частці від доходу м атері або у твердій грошовій суду.

Відповідно до ст. 182 Сім ейного кодексу України при в изначенні розміру аліментів суд враховує стан здоров' я та матеріальне становище пл атника аліментів, наявність у платника аліментів інших д ітей, непрацездатних батьків , дітей, інші обставини, що маю ть істотне значення. Мінімал ьний розмір аліментів на одн у дитину не може біти меншим, н іж 30% прожиткового мінімуму дл я дитини відповідного віку.

Враховуючи викладені обставини а також відповідн і їм правовідносини, а також в раховуючи стан здоров' я діт ей, матеріальне становище ди тини, суд вважає необхідним п озов задовольнити повністю т а стягнути з відповідача на користь позивача на утриманн я дитини аліменти в розмірі 1/4 частини від доходів відпові дача, щомісячно починаючи з м оменту подачі заяви.

З відповідача також підля гає стягненню судовий збір н а користь держави в розмірі 51 гривень та витрати на інформ аційно - технічне забезпече ння розгляду справи розмірі 120 гривень.

Відповідно до ст. 367 Ц ПК України суд допускає нега йне виконання рішення у межа х сплати платежу за один міся ць.

На підставі в икладеного та керуючись ст.с т. 130, 174 ч.4, 212-215, 367 ЦПК України,

ст.ст. 180-182 СК України, суд

вирішив:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліме нтів на неповнолітню дитину задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2, Інд.код НО МЕР_1, який мешкає: АДРЕСА_1 аліменти на користь ОСОБ А_1, на утримання неповноліт ньої дитини - ОСОБА_3, ІН ФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 части ни від доходів відповідача, щ омісячно, з 16 березня 2011 року т а до повноліття дитини.

Стягнути з ОСОБА_2 дер жмито на користь держави в ро змірі 51 гривень, та втрати на і нформаційно технічне забезп ечення розгляду справи в роз мірі 120 гривень.

Відповідно до ст. 367 Ц ПК України допустити негайне виконання рішення у межах сп лати платежу за один місяць т а стягнути з ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_2, Інд.код НОМЕР_1 , який мешкає: АДРЕСА_1 алім енти на користь ОСОБА_1, на утримання неповнолітньої ди тини - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦ ІЯ_1 в розмірі 1/4 частини від д оходів відповідача.

Рішення суду набирає законної сили після закінч ення строку подання апеляцій ної скарги, якщо апеляційну с каргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги р ішення, якщо його не скасован о, набирає законної сили післ я розгляду справи апеляцій ним судом.

На рішення суду мо же бути подана апеляційна ск арга в апеляційний суд Луган ської області через Сватівсь кий районний суд протягом де сяти днів з дня його проголо шення. Особи, які брали участ ь у справі, але не були присутн і у судовому засіданні під ч ас проголошення судового рі шення , можуть подати апеляці йну скаргу протягом десяти д нів з дня отримання копії цьо го рішення.

Суддя Сват івського

районного суду В.О. Половинка

СудСватівський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення04.04.2011
Оприлюднено19.04.2011
Номер документу14862936
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-238-11

Рішення від 04.04.2011

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні