Постанова
від 05.07.2010 по справі 2а-3697/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-3697/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2010 р.                                                                                  м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Романченка Є.Ю.,

при секретарі -       Длугаш О.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Державної податкової інспекції у Малинському районі   

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Вікторія"    

про  припинення юридичної особи,-

встановив:

 ДПІ у Малинському районі звернулась до суду з позовом, в якому зазначає, що ТОВ "Вікторія" більше року не подає податкової звітності. Посилаючись на ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” позивач просить припинити юридичну особу відповідача.

В судове засідання  представник позивача не з`явився надіслав на адресу суду заяву в якій просив справу розглядати у його відсутності, позовні вимоги підтримує.

Представник відповідача до суду не прибув, хоча про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, заслухавши виступ представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що ТОВ "Вікторія" з 05.10.1995року зареєстроване Малинською  районною державною адміністрацією як суб’єкт підприємницької діяльності за адресою: вул. Гагаріна,29, м. Малин.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування", платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Як вбачається з матеріалів справи відповідач не звітується перед податковим органом  починаючи з травня 2006 року, тобто на момент подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення діяльності юридичної особи.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи викладене суд вважає позовні вимоги податкової інспекції обґрунтованими та підтвердженими належними доказами, а тому позов підлягає задоволенню.

На підставі ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст.ст. 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю "Вікторія" (код 13573246).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                Є.Ю. Романченко

  

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2010
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14873937
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3697/10/0670

Постанова від 05.07.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні