Постанова
від 28.10.2010 по справі 2-а-7805/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-7805/08

категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 жовтня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Хаюка С .М. ,

при секретарі - Карасюк Т .В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу за позовом держав ної податкової інспекції у м . Житомирі до Житомирс ької обласної організації по літичної партії "Партія екол огічного порятунку "ЕКО+25%" про припинення юридичної особи,

встановив:

23 квітня 2008 року позивач зве рнувся до суду з позовом і заз начає, що Житомирська обласн а організація політичної пар тії "Партія екологічного пор ятунку "ЕКО+25%" 24.01.2002 року зареєст рована як суб"єкт підприємни цької діяльності виконкомом Житомирської міської ради. В ідповідачем було змінено юри дичну адресу, однак державно го реєстратора про зміну від омостей не повідомлено, тому посилаючись на вимоги Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців" позив ач просить припинити юридич ну особу відповідача в судов ому порядку.

Відповідач свого представ ника до суду не направив.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прийш ов до висновку, що позовні вим оги підлягають задоволенню в повному обсязі з наступних п ідстав.

Житомирська обласна орган ізація політичної партії "Па ртія екологічного порятунку "ЕКО+25%" 24.01.2002 року зареєстрована як юридична особа виконавчи м комітетом Житомирської міс ької ради за адресою: вул. Бу львар Польський, 12, кв. 55, м.Житом ир. Як платник податків зна ходиться на обліку в державн ій податковій інспекції у м.Ж итомирі.

Відповідно до ч.ч. 1, 11 ст. 19 Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців", у ра зі якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містятьс я в Єдиному державному реєст рі, не пов'язана із змінами, що вносяться до установчих док ументів юридичної особи, або не підлягає державній реєст рації, особа, уповноважена ді яти від імені юридичної особ и (виконавчого органу), подає ( надсилає рекомендованим лис том з описом вкладення) держа вному реєстратору за місцезн аходженням реєстраційної сп рави юридичної особи заповне ну реєстраційну картку про в несення змін до відомостей п ро юридичну особу, які містят ься в Єдиному державному реє стрі. Юридична особа зобов'яз ана подавати (надсилати) щоро ку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрац ії, починаючи з наступного ро ку, державному реєстратору д ля підтвердження відомостей про юридичну особу реєстрац ійну картку про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу.

Всупереч чинному законода вству відповідач до державно го реєстратора не звертався та відомості про зміну юриди чної адреси не подавав, про що свідчить довідка з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підпри ємців, в якій внесена інформа ція щодо відсутності юридичн ої особи - відповідача за адре сою: вул. Бульвар Польський , 12, кв. 55, м.Житомир.

Як вбачається з довідки дер жавної податкової інспекції в м.Житомирі заборгованості перед бюджетом Житомирська обласна організація політич ної партії "Партія екологічн ого порятунку "ЕКО+25%" не має.

Згідно зі ч. 2 ст. 38 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", наявність в Єдиному державному реєстр і запису про відсутність юри дичної особи за вказаним її м ісцезнаходженням є підставо ю для постановлення судового рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особ и.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги обґрунт ованими, заявленими відповід но до чинного законодавства і такими, що підлягають задов оленню у повному обсязі.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни, у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

Керуючись Законом України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців", ст. ст. 94, 158 - 163, 167, 186, 254 К АС України, суд -

постановив:

Позов задовольнити повні стю.

Припинити юридичну особу - Ж итомирська обласна організа ція політичної партії "Парті я екологічного порятунку "ЕК О+25%" (вул. Бульвар Польський, 1 2, кв.55, м.Житомир, Житомирська о бласть, іден. код 26145291).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору за місцезнаходженням ві дповідача для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення.

Постанова суду може бути оскаржена до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду через Житомирськи й окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційн ої скарги протягом 10 днів з дн я проголошення.

Уразі застосування с удом ч.3 ст. 160 КАС України, а тако ж прийняття постанови у пись мовому провадженні апеляцій на скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії п останови.

Головуючий суддя: С.М. Хаюк

Дата ухвалення рішення28.10.2010
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14874118
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-7805/08

Постанова від 28.10.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Хаюк Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні