Постанова
від 26.10.2010 по справі 2а-7720/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-7720/10/0670  

категорія  6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Романченка Є.Ю. ,

при секретарі -       Длугаш О.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі Житомирської області   

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Колос"    

про  стягнення 844,80 грн.,-

встановив:

 Управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі Житомирської області звернулося до адміністративного суду  з вказаним позовом. Просить стягнути з відповідача заборгованість в сумі 844,80 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Згідно з розрахунками сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за період за квітень - травень 2010  року у відповідача утворилась заборгованість перед позивачем в зазначеній сумі. В добровільному порядку заборгованість не погашена.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала вповному обсязі.

Представник  відповідача в судове засідання не з’явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлений вчасно та належним чином. Заперечень суду не надав.

Суд, розглянувши матеріали справи, встановив: відповідач зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України в Коростишівському районі Житомирської області платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування код ЄДРПОУ 03746467.

На підставі матеріалів справи встановлено, що страхувальник  самостійно визначив суму страхових внесків, що підлягають сплаті, однак, у визначені Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” строки страхові внески сплачені не були. Внаслідок цього виникла заборгованість за за квітень - травень 2010  року в сумі 844,80грн., в тому числі - 48,00грн. недоїмки по внесках у розмірі 2%, -796,80грн. недоїмки по внесках у розмірі 33,2%, яка на даний час не погашена.

Як страхувальник відповідач, відповідно до п.6 ч.2 ст.17 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Статтею 20 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначений строк  сплати страхових внесків, відповідно до якого страхувальник зобов’язаний сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через двадцять календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Розмір заборгованості підтверджується розрахунком заборгованості, розрахунками сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті в розмірі 844,80грн.

Відповідач заперечень проти позову не надав, розміри заборгованості не оспорив.

З урахуванням  всіх обставин по справі суд вважає, що позовні вимоги позивача є обгрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”  від 9.07.2003 року №1058-IV, керуючись ст. ст. 86,158-163, 167,  186, 254 КАС України, -   

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Колос" на користь Управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі Житомирської області 844,80 грн. заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

            Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

            У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Є.Ю. Романченко

  

          

Дата ухвалення рішення26.10.2010
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14874179
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7720/10/0670

Постанова від 26.10.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні