Постанова
від 17.03.2011 по справі 0670/1649/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/1649/11  

категорія  8.3.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 березня 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Попової О. Г.,

розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у м. Житомирі  до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Карго-Флот"  про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Житомирі звернулась до суду з позовом, в якому просила припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Карго-Флот". Зазначає, що згідно довідки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вказаний платник податків відсутній за місцем реєстрації, посилаючись при цьому на статті 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Відповідач заперечень проти позову суду не надав, відповідно до частини 11 статті 35 КАС України, про розгляд справи в скороченому провадженні вважається повідомленим належним чином.

Зазначені спірні правовідносини регулюються ст.239, ч.2 ст.247 ГК України, ст.38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" від 15.05.2003р. № 755-ІV.

Згідно з частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року №755-ІV із змінами та доповненнями, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, наявність у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Матеріалами справи підтверджено, що до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність відповідача за вказаним його місцезнаходженням.

Право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи визначене підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України.

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач відсутній за місцем реєстрації і не має заборгованості із сплати податків (зборів).

Дані обставини є підставою для постановлення судового рішення про припинення  юридичної особи.

Керуючись ст.183-2 КАС України, суд,-

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Карго-Флот" (ідентифікаційний код 31794416 вул. Кооперативна, 6, м.Житомир).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                      О.Г. Попова

Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14874607
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/1649/11

Постанова від 17.03.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні