Ухвала
від 12.04.2011 по справі 5016/1055/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

12.04.11 Справа № 5016/1055/2011

Суддя Ржепецький В.О., розглянувши матеріали заяви ,

кредитора: фізичної осо би - підприємця ОСОБА_1, АДРЕСА_1

до боржника: Відкритого акціонерного товариства «Во знесенський міжрайагропост ач», 56500, Миколаївська область, Вознесенський район, ст. Одек сандрівка, 4 км., код 00905824

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

11 квітня 2011р. креди тором подано до суду заяву пр о порушення справи про банкр утство ВАТ «Вознесенський мі жрайагропостач», оскільки ос таннє неспроможне погасити к редиторську заборгованість в сумі 318 867,50 грн.

Пункт 1 ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом»встановлює , що провадження у справах про банкрутство регулюється Зак оном України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м», Господарським процесуаль ним кодексом України, іншими законодавчими актами Україн и.

Згідно з ч. 3 ст. 6 вказаного З акону справа про банкрутство порушується господарським с удом, якщо безспірні вимоги к редитора (кредиторів) до борж ника сукупно складають не ме нше трьохсот мінімальних роз мірів заробітної плати, які н е були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погаше ння строку.

Згідно з п. 8 ст. 7 Закону до за яви кредитор зобов`язаний до дати рішення суду, господарс ького суду, які розглядали ви моги кредитора до боржника; к опію неоплаченого розрахунк ового документа, за яким відп овідно до законодавства здій снюється списання коштів з р ахунків боржника, з підтверд женням банківською установо ю боржника про прийняття цьо го документа до виконання із зазначенням дати прийняття, виконавчі документи (викона вчий лист, виконавчий напис н отаріуса тощо) чи інші докуме нти, які підтверджують визна ння боржником вимог кредитор ів.

Відповідно до ст. 1 Закону бе зспірними вимогами визнають ся вимоги кредиторів, визнан і боржником, інші вимоги кред иторів, підтверджені виконав чими документами чи розрахун ковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання кошті в з рахунків боржника. Пору шення справи про банкрутство можливе лише після відкритт я виконавчого провадження де ржавною виконавчою службою, оскільки відповідно до чинно го законодавства списання ко штів з рахунків боржника в бе зспірному порядку здійснюєт ься державною виконавчою слу жбою.

Таким чином, порушення спра ви про банкрутство можливе л ише після відкриття виконавч ого провадження державною ви конавчою службою, оскільки в ідповідно до чинного законод авства списання коштів з рах унків боржника в безспірному порядку здійснюється держав ною виконавчою службою. Відл ік тримісячного терміну, по з акінченні якого може бути по рушено справу про банкрутств о боржника, починається з дат и відкриття виконавчого пров адження.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закон у суд має повертати заяву к редитора про порушення спр ави про банкрутство, якщо зая вником не дотримано мінімаль ного тримісячного строку пр острочення боржником викон ання свого зобов`язання. За з містом приписів ч. ч. 8 та 10 ст. 7 Закону кредитор має у цей тр имісячний строк здійснити за ходи щодо стягнення боргу шл яхом пред`явлення виконавчог о документа до виконання ві дповідно до вимог Закону У країни «Про виконавче прова дження», зокрема з дня вине сення постанови державним в иконавцем про порушення вик онавчого провадження і додат и докази цього до своєї заяви .

До заяви кредитора про пору шення справи про банкрутство від 11.04.11р. кредитором додано ві дзиви на претензії №1 від 17.01.11р. та №2 від 17.02.11р., акт звірки взаєм орозрахунків від 31.12.10р., які не є документами, на підставі яки х можливе списання коштів з р ахунків боржника в безспірно му порядку. Тобто, заявником не надано суду належних дока зів безспірності вимог до бо ржника.

Таким чином, заява підляга є поверненню кредитору без р озгляду з огляду на недодерж ання останніми вимог ч. 3 ст. 6, ч . ч. 8, 10 ст. 7 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом».

Повернення позовної заяв и не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарс ького суду в загальному поря дку після усунення допущеног о порушення.

Керуючись ч. 1 ст. 9 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву та додані до неї документи повернути б ез розгляду.

2. Відповідно до п . 2 ст. 8 Декрету КМУ «Про державн е мито»від 21.01.1993 року № 7-93 та п. 13 По станови Кабінету Міністрів У країни від 21.12.2005р. №1258 «Про затве рдження Порядку оплати витра т з інформаційно-технічного забезпечення судових процес ів, пов`язаних з розглядом цив ільних та господарських спра в та їх розмірів»державне ми то в сумі 85 (вісімдесят п`ять) гр н. 00 коп., що перераховане за кви танцією №503 від 04.04.11р., виданою Фі лією «Відділення Промінвест банку в м. Вознесенськ Микола ївської області» та витрати на інформаційно-технічне заб езпечення судового процесу у сумі 236 (двісті тридцять шість ) грн. перераховані за квитанц ією № 504 від 04.04.11р., виданою Філією «Відділення Промінвестбанк у в м. Вознесенськ Миколаївсь кої області», підлягають пов ерненню з державного бюджету .

Суддя В.О.Ржепецький

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення12.04.2011
Оприлюднено20.04.2011
Номер документу14886324
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/1055/2011

Ухвала від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні