Постанова
від 15.04.2011 по справі 2а-6553/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2010 р. Справа № 2а-6553/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Врони О. В.

при секретарі Манько К.А.

без участі представників с торін

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Красногва рдійському районі м. Дніпроп етровська до приватного підп риємства фірми "Науково-Інже нерний центр Протект" про стя гнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Красногвардійсько му районі м. Дніпропетровськ а звернулася до Дніпропетров ського окружного адміністра тивного суду з позовом до при ватного підприємства фірми « Науково-Інженерний центр Про тект» про стягнення податков ого боргу.

В обґрунтування позову заз начено, що за відповідачем ра хується податковий борг по п латежу до бюджету з земельно му податку з юридичних осіб у сумі 4810,88грн. Сума боргу не спла чується відповідачем добров ільно, а тому підлягає примус овому стягненню.

Представник позивача звер нувся до суду з заявою про роз гляд справи без його присутн ості, позовні вимоги підтрим ав.

Відповідач заперечень на п озов не надав, у судове засіда ння не з' явився, будучи нале жним чином повідомлений про дату, час та місце слухання сп рави, що підтверджується мат еріалами справи, у зв' язку з чим суд вважає за можливе роз глянути справу без його прис утності, за наявними у справі матеріалами.

Дослідивши матеріали спра ви та письмові докази, суд дох одить висновку, що позов підл ягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що приватне підприємство фірма «Науково-Інженерний центр П ротект» взято на облік Держа вною податковою інспекцією у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська як платн ика податків.

Станом на 17.05.2010 відповідач ма є податковий борг перед держ авним бюджетом зі сплати под атку на землю в сумі 4810,88грн.

Податковий борг по податку на землю в сумі 4810,88грн. утворив ся 30.04.2010 внаслідок несплати узг оджених податкових зобов' я зань, нарахованих згідно над аної відповідачем деклараці ї за березень 2010 року по термін у сплати 30.04.2010.

На суму податкового боргу з гідно п.6.2. ст.6 Закону України в ід 21.12.2000р. № 2181-111 «Про порядок пога шення зобов' язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми» сформовані перша та друг а податкові вимоги, які вруче ні головному бухгалтеру відп овідача особисто.

Згідно п.5.2.1 ст.5 Закону Україн и від 21.12.2000р. № 2181-111 «Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами» податкове зобов' язан ня платника податків, нарахо ване контролюючим органом ві дповідно до пунктів 4.2 та 4.3 ста тті 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отримання платником податків податков ого повідомлення.

Суми податкового зобов'яза ння, визначені податковим ор ганом в податкових вимогах; в ідповідачем не оскаржені ні в судовому ні в адміністрати вному порядку, а тому є узгодж еним податковим боргом і під дягають сплаті до бюджету.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання" платниками податків і з борів (обов'язкових платежів ) є юридичні і фізичні особи, н а яких згідно з законами Укра їни покладено обов'язок спла чувати податки і збори (обов'я зкові платежі).

Відповідно до ст. 9 Закону пл атники податків і зборів (обо в'язкових платежів) зобов'яза ні сплачувати належні суми п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) у встановлені зак онами терміни, у зв'язку з чим повинні подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Відповідно до п.8 ч.1 ст.14 Закон у України «Про систему опода ткування» до переліку загаль нодержавних податків і зборі в віднесено земельний подато к.

Згідно ст.14 Закону України "П ро плату за землю" №2535-ХІІ від 03.0 7.1992 року платники земельного п одатку, а також орендної плат и за земельні ділянки держав ної або комунальної власност і (крім громадян) самостійно о бчислюють суму земельного по датку та орендної плати щоро ку за станом на 1 січня і до лют ого поточного року подають в ідповідному органу державно ї податкової служби за місце знаходженням земельної діля нки податкову декларацію на поточний рік за формою, встан овленою центральним податко вим органом, з розбивкою річн ої суми рівними частками за м ісяцями.

Відповідно до підп. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 Закону України № 2181 узгоджена сума податкового зобов'язан ня, не сплачена платником под атків у строки, визначені ціє ю статтею, визнається сумою п одаткового боргу платника по датків.

Згідно з підп.3.1.1 п.3.1 ст. З Закон у України № 2181 активи платника податків можуть бути примус ово стягнені в рахунок погаш ення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Враховуючи викладене суд д оходить висновку, що факт існ ування податкового боргу по земельному податку з юридичн их осіб у сумі 4810,88 грн. доведени й позивачем та не спростован ий відповідачем, тому позовн і вимоги підлягають задоволе нню у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська д о приватного підприємства фі рми «Науково-Інженерний цент р Протект» про стягнення под аткового боргу - задовольни ти.

Стягнути з приватного підп риємства фірми «Науково-Інже нерний центр Протект» (код ЄД РПОУ 13420382) заборгованість по пл атежу до бюджету з земельног о податку юридичних осіб у ро змірі 4810,88 грн., на користь держа ви ( код платежу 13050100, на р/р 33212811700008, в УДКУ у Дніпропетровській об ласті, отримувач Красногвард ійське відділення державног о казначейства, код ЄДРПОУ 2424484 7, МФО 805012.)

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі апеляційної скарги відповідно до ст. 186 Укр аїни.

Якщо постанову проголошен о у відсутності особи, яка бер е участь у справі, то строк под ання апеляційної скарги обчи слюється з дня отримання нею копії постанови.

Повний текст постанови скл адений 06 жовтня 2010 року.

Суддя

О.В. Врона

Дата ухвалення рішення15.04.2011
Оприлюднено19.04.2011
Номер документу14887685
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6553/10/0470

Ухвала від 04.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Постанова від 15.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні