Постанова
від 24.03.2011 по справі 4-548/2011
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №4-548

2011 рік

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ           УКРАЇНИ

24 березня 2011 року суддя Галицького районного суду м.Львова Городецька Л.М., при секретарі Долинській А.О. розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Львові справу за скаргою ОСОБА_1 на постанову про відмову у порушенні кримінальної справи,

в с т а н о в и в:

          ОСОБА_1 оскаржив постанову органу дізнання Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України від 12.02.2011 року якою відмовлено в порушенні кримінальної справи за його заявою стосовно ОСОБА_2 за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 129, 296 КК України.

В обгрунтування поданої скарги покликається на те, що органом дізнання не проведено належної перевірки його заяви, не допитано свідків та не виявлено інших свідків, а лише відібрано пояснення ОСОБА_3

У судовому засіданні скаржник підтримав подану скаргу з підстав, викладених у ній.

Прокурор в судове засідання не з’явився, його неявка не є перешкодою для розгляду скарги на підставі наданих суду матеріалів про відмову у порушенні кримінальної справи.

Заслухавши доводи скаржника, перевіривши матеріали про відмову в порушенні кримінальної справи за №559, вважаю, що подана скарга підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відовідно до ст. 236-1 КПК України скарга на постанову органу дізнання, слідчого, прокурора про відмову в порушенні кримінальної справи подається особою, інтересів якої вона стосується, або її представником до районного (міського) суду за місцерозташування органу або роботи посадової особи, яка винесла постанову, протягом семи днів з дня отримання копії постанови чи повідомлення прокурора про відмову в скасуванні постанови.

З матеріалів про відмову в порушенні кримінальної справи за заявою ОСОБА_1 вбачається, що при прийнятті рішення орган дізнання обмежився відібранням пояснень у громадянина ОСОБА_2

Із змісту оскаржуваної постанови не вбачається, які саме обставини встановлено дізнавачем, що стали підставою для прийняття рішення.

В постанові органом дізнання покликається на пояснення ОСОБА_4, ОСОБА_5, проте їх пояснення у відмовних матеріалах відсутні, як і відсутній погоджувальний підпис заступника начальника Галицького РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області.

Із резолютивної частини оскаржуваної постанови не вбачається стосовно якого відмовлено у порушенні та ознаками якого злочину, оскільки ст. 296 КК України містить.  

За даних обставин оскаржувана постанова не може залишатися в силі та підлягає скасуванню.

Керуючись ст.ст. 236-1, 236-2 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Скаргу ОСОБА_1 задоволити.

Постанову органу дізнання Галицького РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області про відмову в порушенні кримінальної справи від 12.02.2011 року скасувати, матеріали повернути для проведення додаткової перевірки.

На постанову може бути подана апеляція протягом семи діб з дня її винесення.

          

          Суддя                                                                             Городецька Л.М.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено20.04.2011
Номер документу14911116
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-548/2011

Постанова від 29.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Постанова від 07.07.2011

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Постанова від 06.05.2011

Кримінальне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Воробйова Світлана Олександрівна

Постанова від 24.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні