Постанова
від 12.04.2011 по справі 15/179-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

12.04.2011 справа № 15/179-б

за заявою публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікац ії

"Запоріжгаз"

до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Реал-трейд компані" (код 32244257)

про визнання б анкрутом

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Шмуйло А.Д.

За участю представникі в сторін:

від заявника: Власова І.Ю., представник за довіреніс тю № 08/0010 від 04.01.2011

від боржника: не з' яв ився

розпорядник майна: арбіт ражний керуючий Коршун В.В.

Обставини справи:

Відкрите акціонерне т овариство по газопостачанню та газифікації “Запоріжгаз” звернулось до Господарськог о суду міста Києва із заявою п ро визнання банкрутом товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Реал-трейд компані”, о скільки останній неспроможн ий сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 27.03.2007 порушен о провадження у справі про ба нкрутство № 15/179-б (суддя Хоменк о М.Г.).

Ухвалою підготовчого засі дання від 16.04.2007 визнано розмір в имог ініціюючого кредитора - відкритого акціонерного тов ариства по газопостачанню та газифікації “Запоріжгаз” в сумі 4 490 222,66 грн., зобов' язано і ніціюючого кредитора у десят иденний строк подати до офіц ійного друкованого органу Ве рховної Ради України оголоше ння про порушення справи про банкрутство боржника, призн ачено у справі № 15/179-б розпоряд ником майна боржника арбітра жного керуючого Солодкого Та раса Петровича (ліцензія сер ія НОМЕР_1 від 02.11.2004) та призн ачено попереднє засідання.

Ухвалою попереднього засі дання від 28.08.2007 затверджено реє стр вимог кредиторів боржник а на загальну суму 4 490 222,66 грн.

28.11.2007 сплив строк розпоряджен ня майном боржника.

Розпорядженням заступника Голови Господарського суду міста Києва Шевченко О.Е. від 1 6.09.2008 справу № 15/179-б передано для п одальшого розгляду судді Коп итовій О.С.

Ухвалою суду від 23.09.2008 справу прийнято до свого проваджен ня суддею Копитовою О.С. та при значено судове засідання на 21.10.2008.

Ухвалою суду від 21.10.2008 продов жено строк розпорядження май ном до 21.01.2009 та направлено запит Київському управлінню з пит ань банкрутства, щодо визнач ення переліку осіб, яким вида но ліцензію на право провадж ення діяльності арбітражних керуючих (розпорядників май на, керуючих санацією, ліквід аторів), ліцензія яких є чинно ю на день прийняття ухвали та які можуть виконувати обов'я зки розпорядника майна товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Реал-трейд компані” (по можливості з вказанням ко нкретної особи), при веденні справи про банкрутство № 15/179-б.

До загального відділу суду надійшов лист від Київськог о управління з питань банкру тства з пропозицією призначи ти ліквідатором у справі № 15/179- б про банкрутство товариства з обмеженою відповідальніст ю “Реал-трейд компані” Дорош енка О.О.

Ухвалою суду від 01.06.2010 припин ено повноваження арбітражно го керуючого Солодкого Т.П. як розпорядника майна товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Реал-трейд компані”, при значено розпорядником майна боржника арбітражного керую чого - Дорошенка О.О. (ліцензія Серія НОМЕР_2 від 10.04.2007), прод овжено строк розпорядження м айном банкрута та зобов' яза но розпорядника майна надати суду протокол зборів кредит орів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника , а також протокол засідання к омітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкри ття ліквідаційної процедури або процедури санації боржн ика, призначення ліквідатора або керуючого санацією борж ника.

До загального відділу суду від відкритого акціонерного товариства по газопостачанн ю та газифікації “Запоріжгаз ” надійшло клопотання про зв ільнення арбітражного керую чого Дорошенка О.О. від викона ння обов' язків розпорядник а майна товариства з обмежен ою відповідальністю “Реал-тр ейд компані” та призначення розпорядником майна боржник а арбітражного керуючого Кор шуна В.В. Крім того, до загальн ого відділу суду надійшло кл опотання від розпорядника ма йна боржника Дорошенка О.О. пр о припинення його обов' язкі в як розпорядника майна борж ника.

Ухвалою суду від 03.02.2011 припин ено повноваження арбітражно го керуючого Дорошенка О.О., як розпорядника майна товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Реал-трейд компані”, при значено розпорядником майна товариства з обмеженою відп овідальністю “Реал-трейд ком пані” арбітражного керуючог о - Коршуна Владислава Володи мировича (ліцензія Серії НО МЕР_3 від 29.04.2010) та зобов' язан о розпорядника майна товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Реал-трейд компані” ар бітражного керуючого Коршун а В.В. в найкоротший термін над ати суду протокол зборів кре диторів боржника, на яких обр ано комітет кредиторів боржн ика, а також протокол засідан ня комітету кредиторів, на як ому вирішено питання про від криття ліквідаційної процед ури або процедури санації бо ржника, призначення ліквідат ора або керуючого санацією б оржника.

17.03.2011 до загального відділу с уду надійшло клопотання голо ви комітету кредиторів товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Реал-трейд компані" пр о визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 31.03.2011 р озгляд справи було призначен о на 12.04.2011.

Згідно протоколу № 1 від 10.03.2011 зборів комітету кредитор ів товариства з обмеженою ві дповідальністю “Реал-трейд к омпані”, комітетом кредиторі в вирішено звернутись до суд у з клопотанням про визнання товариства з обмеженою відп овідальністю “Реал-трейд ком пані” банкрутом, відкриття л іквідаційної процедури борж ника та призначення ліквідат ором товариства з обмеженою відповідальністю “Реал-трей д компані” арбітражного керу ючого - Коршуна В.В. (ліцензія серії НОМЕР_3 від 29.04.2010).

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд п риймає постанову про визнанн я боржника банкрутом і відкр иває ліквідаційну процедуру .

З системного аналізу норм з акону вбачається, що боржник визнається банкрутом, коли г осподарським судом встановл ено неспроможність боржника відновити свою платоспромож ність та задовольнити визнан і вимоги кредиторів інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Відповідно до припис ів ст. 1 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” ліквідація - прип инення діяльності суб'єкта п ідприємницької діяльності, в изнаного господарським судо м банкрутом, з метою здійснен ня заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредито рів шляхом продажу його майн а.

У судовому засіданні вста новлено, що під час проведенн я процедури розпорядження ма йном наявних активів боржник а за рахунок яких можливо пог асити існуючу заборгованіст ь перед кредитором, розпоряд ником майна не знайдено, кері вні органи боржника за адрес ою реєстрації не знаходяться , розшукати їх не виявилось мо жливим, пропозицій щодо укла дення мирової угоди або сана ції боржника до господарсько го суду або розпорядника май на не поступало.

Враховуючи викладені обст авини, а також той факт, що бул и виконані всі необхідні умо ви процедури розпорядження м айном, своєчасно здійснена п ублікація в офіційному друко ваному органі з метою виявле ння кредиторів та санаторів боржника, складено реєстр за явлених вимог кредиторів, ст ворено комітет кредиторів, п одано клопотання комітету кр едиторів щодо введення проце дури ліквідації, відсутні пр опозиції щодо санації боржни ка або укладення мирової уго ди, господарський суд приход ить до висновку щодо необхід ності введення процедури лік відації та визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ст. 24 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” у по станові про визнання боржник а банкрутом господарський су д відкриває ліквідаційну про цедуру, призначає ліквідатор а в порядку, передбаченому дл я призначення керуючого сана цією. За клопотанням ліквіда тора, погодженим з комітетом кредиторів, господарський с уд призначає членів ліквідац ійної комісії.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” до к омпетенції комітету кредито рів належить прийняття рішен ня, зокрема про звернення до г осподарського суду з клопота нням про відкриття процедури санації, визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури, припинення повноважень арбітражного ке руючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквіда тора) та про призначення ново го арбітражного керуючого (р озпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надан ня згоди на укладення арбітр ажним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, що до яких є заінтересованість.

Як встановлено в прото колі головою комітету кредит орів запропоновано призначи ти ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Реал-трейд компані" арбітраж ного керуючого - Коршуна Вла дислава Володимировича (ліце нзія серії НОМЕР_3 від 29.04.2010).

Відповідно до ст. 3-1 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " ліквідатором може бути приз начено фізичну особу - суб'єкт а підприємницької діяльност і, яка має вищу юридичну або ек ономічну освіту, володіє спе ціальними знаннями та не є за цікавленою особою щодо боржн ика і кредиторів.

Арбітражні керуючі ді ють на підставі ліцензії арб ітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у пор ядку, встановленому законом.

В матеріалах справи на явна заява арбітражного керу ючого на участь у справі про б анкрутство товариства з обме женою відповідальністю "Реал -трейд компані" та копія ліцен зії серії НОМЕР_3 від 29.04.2010 на право здійснення діяльності арбітражного керуючого вида на Коршуну В.В.

Обставин передбачени х п.3 ст. 3-1 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом" в ході судового з асідання не встановлено.

За таких обставин, суд вва жає за можливе задовольнити клопотання стосовно признач ення ліквідатором товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Реал-трейд компані" арбітр ажного керуючого Коршуна В.В .

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 22, 23, 24 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом то вариство з обмеженою відпові дальністю "Реал-трейд компан і" (03127, м. Київ, проспект 40-річчя Жо втня, 120, корпус 1; код ЄДРПОУ 32244257) .

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Припинити повноваження ар бітражного керуючого Коршун а В.В. як розпорядника майна бо ржника.

5. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Коршуна Владислава Волод имировича (ліцензія серії Н ОМЕР_3 від 29.04.2010).

6. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав 12.04.2011.

8. Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута з 12.04.2011.

9. Припинити повноваження ор ганів управління банкрута що до управління банкрутом та р озпорядження його майном з 12.0 4.2011.

10. Зобов' язати ліквідатора подати до офіційного друков аного органу у п' ятиденний строк з дня прийняття постан ови оголошення про визнання банкрутом товариства з обмеж еною відповідальністю "Реал- трейд компані" та відкриття л іквідаційної процедури. Відо мості про визнання боржника банкрутом і про відкриття лі квідаційної процедури повин ні містити: найменування та і нші реквізити боржника, визн аного банкрутом, найменуванн я господарського суду, в пров адженні якого знаходиться сп рава про банкрутство, дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури, відо мості про ліквідатора (лікві даційну комісію).

11. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури (оригінал примірника г азети).

12. Зобов'язати ліквідатора н адати суду ліквідаційний бал анс банкрута та звіт ліквіда тора до 12.04.2012.

13. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб під приємців запис про визнання боржника банкрутом, відкритт я ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора б анкрута.

14. Відповідно до п. 1 ст. 23 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом ” з моменту прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом с касовується арешт, накладен ий на майно боржника, визнано го банкрутом, чи інші обмежен ня щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

15. Копію постанови направит и заявнику , боржнику та лікві датору.

16. Копію постанови для відом а направити в прокуратуру м. К иєва, державну податкову адм іністрацію у м. Києві (м. Київ, в ул. Шолуденка, 31 - управління по забезпеченню оперативно-пра вового супроводження матері алів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві), установі ба нку боржника, відділу держав ної виконавчої служби за міс цем знаходження боржника та державному реєстратору за мі сцем знаходження боржника дл я виконання.

Суддя О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення12.04.2011
Оприлюднено20.04.2011
Номер документу14926993
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/179-б

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 01.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 13.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні