Постанова
від 13.04.2011 по справі 2а/2370/1851/2011
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 квітня 2011 року Справа № 2а/2370/1851/2011

Черкаський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді - Мишенка В.В.,

при секретарі - Гришанові Д. Є.,

за участю: представника по зивача Городнюка О.П. - за д овіреністю, розглянувши у ві дкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за позовом Канівсько ї об' єднаної державної пода ткової інспекції Черкаської області до товариства з обме женою відповідальністю «Арт -Ком» про припинення юридичн ої особи, що не пов' язане з ба нкрутством,

ВСТАНОВИВ:

Канівська об' єднана дер жавна податкова інспекція Че ркаської області (далі-позив ач) звернулась до суду із позо вом про припинення діяльност і юридичної особи, що не пов' язане з банкрутством, товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Арт-Ком»(далі-відпові дач) з підстав неподання відп овідачем протягом року докум ентів фінансової звітності т а податкових декларацій, а та кож наявності в Єдиному держ авному реєстрі запису про ві дсутність відповідача за вка заним його місцезнаходження .

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав, та просив суд задовольни ти позовні вимоги повністю.

Відповідач на судове засід ання свого представника не н аправив, хоча належним чином був повідомлений про день та час судового розгляду справ и.

Суд вважає, що відсутність в ідповідача не є перешкодою д ля розгляду справи.

Вислухавши доводи предста вника позивача та ознайомивш ись з матеріалами справи суд ом встановлено наступне.

Відповідач зареєстрований , як юридична особа, виконавчи м комітетом Запорізької місь кої ради 11.04.2005 року за № 10001659663, іден тифікаційний код 33471924 та з 29.12.2008 р оку за № 4088 перебуває на обліку в Канівській об' єднаній де ржавній податковій інспекці ї Черкаської області як плат ник податків.

Згідно положень законодав ства України, чинного на моме нт виникнення спірних правов ідносин, а саме Закону Україн и «Про систему оподаткування »та Закону України «Про поря док погашення зобов' язань п латників податків перед бюдж етами та державними цільовим и фондами»№ 2181-ІІІ від 21.12.2000 року (далі - Закон України № 2181-ІІІ) відповідач зобов' язаний по давати до органів державної податкової служби та інших к онтролюючих органів податко ві декларації та розрахунки (далі - податкові декларації ) у строки встановлені законо давством, на підставі яких зд ійснюється нарахування та/аб о сплата податку, збору (обов'я зкового платежу).

Пунктом «б»статті 9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» передбачено, що платн ики податків та інших обов'яз кових платежів зобов'язані п одавати до державних податко вих інспекцій та інших держа вних органів відповідно до з аконодавства декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків та інших обов'язкови х платежів.

Відповідно до Закону Украї ни № 2181-ІІІ, а саме п.п. 4.1.4, п. 4.1, ст. 4 - п одаткові декларації подають ся за базовий податковий (зві тний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю (у то му числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м звітного (податкового) міся ця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю (у то му числі при сплаті кварталь них або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) кварталу (піврі ччя);

в) календарному року, крім в ипадків, передбачених підпун ктом "г" підпункту 4.1.4 цього пун кту, - протягом 60 календарних д нів за останнім календарним днем звітного (податкового) р оку;

г) календарному року для пла тників податку на доходи фіз ичних осіб (прибуткового под атку з громадян), - до 1 квітня ро ку, наступного за звітним.

Однак, як встановлено з мате ріалів справи, в порушення п.п . 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України № 2181-ІІ І відповідач з 19.02.2009 року податк ові декларації до органів де ржавної податкової служби не подає, що підтверджується ак том позивача від 21.03.2011 року.

Також, товариство з обмежен ою відповідальністю «Арт-Ком »податкової заборгованості до бюджету по податках і збор ах (обов' язкових платежах) н е має, про що свідчить довідка позивача № 2006/19-028 від 16.03.2011 року.

Неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в» № 809-VI від 25.12.2008 року є підставою для постановлення судового рішення про припинення підпр иємницької діяльності фізич ної особи - підприємця за позо вом органів державної податк ової служби відповідно пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу У країни.

Крім того, відповідно до ст. 19 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців »юридична особа щорічно, поч инаючи з наступного року з да ти її державної реєстрації, п ротягом одного місяця зобов' язана подавати (надсилати ре комендованим листом) державн ому реєстратору реєстраційн у картку встановленого зразк а про підтвердження відомост ей про юридичну особу. Якщо ре єстраційна картка про підтве рдження відомостей про юриди чну особу не була надана юрид ичною особою в установлений цією статтею строк, державни й реєстратор зобов' язаний н аправити рекомендованим лис том юридичній особі повідомл ення про необхідність поданн я державному реєстратору реє страційної картки про підтве рдження відомостей про юриди чну особу. У разі повернення д о державного реєстратора рек омендованого листа з відмітк ою відділення зв' язку про в ідсутність юридичної особи з а вказаною адресою або не под ання юридичною особою протяг ом місяця з дати направлення їй відповідного повідомленн я реєстраційної картки про п ідтвердження відомостей про юридичну особу державний ре єстратор повинен внести до Є диного державного реєстру за пис про відсутність юридично ї особи за її місцезнаходжен ням або запис про відсутніст ь підтвердження відомостей п ро юридичну особу.

Як вбачається із записів № 1 1, 12 та 13 витягу з Єдиного держав ного реєстру юридичних та фі зичних осіб підприємців стан ом на 17.03.2011 року товариство з об меженою відповідальністю «А рт-Ком»(ідентифікаційний код 33471924) відсутнє за вказаним його місцезнаходженням, а саме: 19000, Черкаська обл., м. Канів, вул. Ен ергетиків, буд. 1.

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців»наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підс тавою для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи.

Судові витрати з відповіда ча не стягуються, оскільки зг ідно з ч. 4 ст. 94 КАСУ у справах, в яких позивачем є суб' єкт вл адних повноважень, а відпові дачем - фізична чи юридична особа, судові витрати здійсн ені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 161, 163 КАС Укр аїни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Арт-Ком», зареєс тровану виконавчим комітето м Запорізької міської ради 11.0 4.2005 року за № 10001659663, ідентифікацій ний код 33471924, місцезнаходження : 19000, Черкаська обл., м. Канів, вул . Енергетиків, буд. 1.

Копію цієї постанови напра вити державному реєстратору виконавчого комітету Канівс ької міської ради Черкаської області для виконання обов' язків визначених ст.ст. 38, 40 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» .

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез Черкаський окружний адмі ністративний суд шляхом пода ння апеляційної скарги відпо відно до положень статей 185-187 К одексу адміністративного су дочинства.

Суддя В.В. Мишенк о

Дата ухвалення рішення13.04.2011
Оприлюднено20.04.2011
Номер документу14930608
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/1851/2011

Ухвала від 04.04.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Ухвала від 25.03.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Постанова від 13.04.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні